Haj Elfy - zalazek armi
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Re: Haj Elfy - zalazek armi
Mi się podoba, ważne że współgra z resztą
do jakiego koloru wyciągałeś prawego konia?
do jakiego koloru wyciągałeś prawego konia?
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Bardzo podoba mi się ten rydwan - jedynie przydałby się czarny wash na metaliki, może później devlan mud i rozjaśnienia, ale i bez tego jest fajny .
Ostatnio zmieniony 4 kwie 2011, o 19:59 przez smiejagreg, łącznie zmieniany 1 raz.
to najmniej pedalskie elfy jakie widizałem
"Not that I have anything against senseless violence, manling, but why exactly are you strangling that old man?"
+++ Gotrek Gurnisson, Trollslayer +++
facebook.com/HammerhoodGames <--- takie tam o grach
Stare Dwarfy oraz O&G KUPIĘ
+++ Gotrek Gurnisson, Trollslayer +++
facebook.com/HammerhoodGames <--- takie tam o grach
Stare Dwarfy oraz O&G KUPIĘ
Malowanie i schemat kolorystyczny - świetne. Ale nad freehandami popracuj - oba są bardzo słabe, jak na ten poziom malowania. Trochę niewyraźne, lew źle ułożony na bannerze, fenix za mały
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Malowanie IMHO bardzo nierówne. Świetna czerwień, bardzo ładna zieleń, metaliki troszkę jakby zbyt duże powierzchnie porozjaśniane, gemy kiepskie. Całość dominują kolory : czerwony , zielony i metaliki, więc figurki prezentują się zacnie. W sumie świetna kolorystyka, podoba mi się.
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Spearmeni świetni - tradycyjnie jedynie gemy mnie nie przekonują, czekam na ptactwo .
Podoba mi się schemat kolorystyczny.
Nie podobają mi się gemy- malując cokolwiek na figurce pamiętaj o kontraście- ciągnij od czystej czerni w zagłębieniach do jasnych kolorów, a nawet bieli na najbardziej wystających elementach. W przypadku gemów należy pamiętać, ze na powierzchni takiej tworzą się 2 bliki- jeden wiadomo w najjaśniejszym punkcie najczęściej na górze gemu. Natomiast 2gi blik tworzy się w najciemniejszym miejscu-na czarnym kolorze.
Pozdrawiam
Nie podobają mi się gemy- malując cokolwiek na figurce pamiętaj o kontraście- ciągnij od czystej czerni w zagłębieniach do jasnych kolorów, a nawet bieli na najbardziej wystających elementach. W przypadku gemów należy pamiętać, ze na powierzchni takiej tworzą się 2 bliki- jeden wiadomo w najjaśniejszym punkcie najczęściej na górze gemu. Natomiast 2gi blik tworzy się w najciemniejszym miejscu-na czarnym kolorze.
Pozdrawiam
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Powtarzam to co już napisałem wcześniej - całość bardzo fajna, dobra kolorystyka, jedynie gemy imho można by poprawić. I wcale nie musiały by być błękitne... Np. zieleń by pasowała - od ciemnej po jasną z białym blikiem.
- GoldenHand
- Pseudoklimaciarz
Genialny pomysł z czerwienią. W mojej ocenie lepiej być nie mogło. Figurki pomalowane starannie jednak nie podobają mi się gemy, faktycznie ''czegoś'' w nich brakuje. Poza tym na jednym zdjęciu jest bardzo dobre ujęcie tarczy. Widać, że pracujesz na czarnym podkładzie i w niektórych momentach to zaczyna przeszkadzać, odnoszę takie wrażenie jakbyś bał się washy.
Tak czy siak gratuluję
Tak czy siak gratuluję
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Świetnie wyszły Ci przejścia brązów .