Bandy Grabierzy czyli Rozpiski Bestii

Beastmen

Moderator: Dibo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Re: Bandy Grabierzy czyli Rozpiski Bestii

Post autor: Dibo »

tak :twisted: no i 6-8 minosków FCG w razie zagrożenia dla "Luk ałta"
Czcij Koze !!

Twoja Stara gra w Age of Sigmar !

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Post autor: Khuman »

Dibo pisze:Kuman : JA zakładam posiadanie 3 solistów. Dlatego mam takie problemy a nie inne :? 1 Lord ma regenke i warda na ogień bo nie ma jak wyciągnąć 3x warda na 4+ a to jedyny sposób.
Oczywiście ponad to 2 shamnaów z beastem i 2 hordy gorów. Nad reszta jeszcze nie pracowałem.
zacny pomysł.. chyba już ktoś na tym brał ;)

gore-bull sam się nie sprawdza zabardzo... bo albo ma przeżywalność albo pierdolnięcie... coś trzeba wybrać

jak chcesz gorebulla solo to ward na 4+ z talizmana i mieczyk za 5pkt. by głupie eteryki go nie zatrzymały czy draiady

proponuję:

1. z destyny + axy + potion of foolhardiness ( jeśli poniżej będzie potion )

2. z regenką + ASF + dragon gem + 1I albo potion of speed... osobiście chyba bym wolał potiona bo zawsze herosów czy lordów łatwiej uciukasz w razie czego

równe 650... troszke takie demony z ward ale na 4+

CAR2N
Chuck Norris

Post autor: CAR2N »

Niby mieczyk I10 taki sobie ,ale wg mnie lepszy niz +1A ,szczegolnie ze w tej erce inicjatywa rzadzi :oops: Zawsze tez mozna swiniaki dolaczac do jakiegos doomka , czy tez doomka do gorow (traca PF kosztem frenzy) ;)
4 magow , kamien , channeling staff daja duza szanse na max PD co powinno wystarczyc by kazdy mag w kazdej turze mogl rzucic czas(o ile nie zostanie zdispelowany)
A jak np sygnaturka beasta wejdzie w oddzial gorow z wargorem to bedzie fajny klocek S5/T5/A2 , co w polaczeniu z shadow sygnaturka powinno dawac im walenie w pierszenstwie ;)
3 solistow to moze 2 doomki i 1 gorek , oprocz niego moze by wlazl jeszcze wargor bsb i 2 shamich :roll: Tylko ,ze taki gorbull bylby raczej mietki bo watpie by pkt styknelo na wszystko , jesli wargor bsb mialby sztandar +1S ,co i tak wg mnie jest lipne bo gnarled hide braknie dla jednego #-o
WFB playing since 1994

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Post autor: Khuman »

już lepszy mieczyk +1 to hit :wink:

nie używam kamyka i jakoś sobie radze... na 3 małych shadowowych... po co Tobie +1S i +1T ( oki na shooting ) jak możesz mieć brzytwe i - do wszystkiego

masz 3 solistów z wardem ( regenką ) 4+, w ich ustawieniach nie zmieścisz SS 5+ więc zostanie na BSB wargora... z gorebullem zmieścisz 2 szamanów + BSB ale bez +1S.... dlatego zrezygnowałem ostatecznie z gorebull bo wolę mieć 3 szamich i banne +1S dla gorów bo w tedy robią się potencjalnym zagrożeniem dla BL ghuli i innych tego typu jednostek ( maruderzy )

@ Car2n:

w Twojej rozpisce wywalił bym 1 rydwan i dał jedne harpie w scoucie więcej... i brak DS boli ale jak zamienisz rydwan na harpie zostanie 10pkt. które dorzucisz z channeling staffem i wejdzie DS

Awatar użytkownika
archeolog
Chuck Norris

Post autor: archeolog »

Tle że brzytwe rzuci 1 na ture magii i jak nie kulnie IF to spora szansa na dispell jest -
a 0 z beasta rzuci z 3-4 razy i któres na bank wejdzie :wink: gory s5t5 wystarcza na wiekszosć a na puszki są doomki. Imo składanie lone gore BSB to kiepski pomysł bo nie będzie ani dobry w hth ani pancerny - 2x Doomek z lordów a z hero warogr bsb i 3-4 shamich :wink:
i Również wybrał bym swrod os striking 8)

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Post autor: Dibo »

Hmmm no ja widziałem na bazyliszku jak nasz kolega Bestameński całkiem nieźle cisną Gorbullem BSB solo - sam nie próbowałem dlatego pomyślałem że warto spróbować.
Czcij Koze !!

Twoja Stara gra w Age of Sigmar !

Awatar użytkownika
archeolog
Chuck Norris

Crus? a wiesz moze jak zlozony byl ten bsb? chyba ze nie mial magicznej szmaty ale to i tak imo sredni kosiaz bo ward / regenka to mus :wink:

CAR2N
Chuck Norris

Wiadomo ze mieczyk +1hit fajniejszy ,ale pkt braklo , musialbym pozbyc sie na 1 klejnotu z wardem ogrniowym oraz potionki speedu . Gdyby ench shield kosztowala 5pkt to bylby full wypas a takto ... ehh ;)
Co do tego rydwanu na harpie to zaleznie z kim by sie gralo ,chociaz z chalicem i 2 oddzialami harpii nie mamy teoretycznie problemu z ostrzalem :mrgreen:
BTW +1S/T mozna rzucic na rydwan i daje to nam impacty z S6 ? :roll:
Tak jak wiekszosc tez sadze ,ze 2 doomki stykaja , gorebull to wg mnie strata pkt i mozliwosci w herosach,chyba zeby byl BSB w oddziale minoskow ,co wg mnie i tak jest plewne w tej edycji wfb.
No chyba zeby taki gorebull bsb +1S mial wsparcie 2 razorgorow ? :oops:
WFB playing since 1994

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Te razorgory do gorebulla to może być ciekawy pomysł. =P~

Awatar użytkownika
archeolog
Chuck Norris

CAR2N pisze:BTW +1S/T mozna rzucic na rydwan i daje to nam impacty z S6 ? :roll:
tak :wink:

Malagor
Mudżahedin

Post autor: Malagor »

polećcie jakąś rozpe na 2400 pls

Awatar użytkownika
przelas
Falubaz

Post autor: przelas »

tak, każdą powyżej po której ktoś napisał: "spoko", "może być" "standard" itd. :)

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Malagor pisze:polećcie jakąś rozpe na 2400 pls
Polecam.
:roll:

Malagor
Mudżahedin

Post autor: Malagor »

generalnie potrzebuję rozpe na ogre kingdoms i nie mam pojęcia jak ją złożyć

Awatar użytkownika
przelas
Falubaz

Post autor: przelas »

najpierw zastanów się czy wolisz grać na klocki piechoty (duże) czy mniejsze odziały minotaurów. Osobiście na OK proponuje klocki w formacji hordy. Dodaj trzech szamanów i rozwal ogry magią cienia.

CAR2N
Chuck Norris

1 Doombull @ 336.0 Pts
Frenzy; Shield
Armour of Destiny [50.0]
Dragonbane Gem [5.0]
Sword of Swift Slaying [25.0]
Uncanny Senses [10.0]
Potion of Speed [5.0]

1 Beastlord @ 249.0 Pts
General; Heavy Armour; Shield
Crown of Command [35.0]
Dragonhelm [10.0]
Talisman of Preservation [45.0]
Biting Blade [5.0]

1 Wargor @ 239.0 Pts
Heavy Armour; Battle Standard
Beast Banner [75.0]
Gnarled Hide [15.0]
Gouge-Tusks [15.0]
Many-Limbed Foe [20.0]

1 Bray Shaman @ 115.0 Pts
Lore of Shadow; Magic Level 1; Braystaff
Chalice of Dark Rain [40.0]

1 Bray Shaman @ 125.0 Pts
Lore of Shadow; Magic Level 1; Braystaff
Herdstone Shard [50.0]

1 Bray Shaman @ 90.0 Pts
Lore of Beasts; Magic Level 1; Braystaff
Channeling Staff [15.0]

1 Bray Shaman @ 75.0 Pts
Lore of Beasts; Magic Level 1; Braystaff

29 Gor Herd @ 265.0 Pts
2ndWeapon; Standard; Musician

1 Foe-Render @ [10.0] Pts

29 Gor Herd @ 265.0 Pts
2ndWeapon; Standard; Musician

1 Foe-Render @ [10.0] Pts

1 Tuskgor Chariot @ 80.0 Pts

8 Ungor Raiders @ 48.0 Pts
Short Bow

28 Bestigor Herd @ 393.0 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; Standard; Musician
Banner of Swiftness [15.0]

1 Gouge-horn @ [12.0] Pts

6 Harpies @ 84.0 Pts
Scout

5 Harpies @ 70.0 Pts
Scout

1 Razorgors @ 55.0 Pts

1 Razorgors @ 55.0 Pts

1 Razorgors @ 55.0 Pts

Models in Army: 113

Total Army Cost: 2599.0

Bylem ciekaw jak wyjdzie zlozenie doomka z beastlordem ;) Pewnie moznaby inaczej zlozyc ,ale mnie sie nie chcialo. Lord z bestigorami maja M6 wiec jest fajnie , 1 klocek gorow wzmocniony sztandarem , 2gi moze byc czarem. 2-pak harpii do zabawy , tak samo 1 chariot do odwrocenia uwagi , o razorgorach nie wspomne.
Na doomku oplaca sie brac zbroje wardowa bo wychodzi taniej niz talizman+HA chociaz jest lipa by dobrac magiczna zbroje , coz...
Myslalem tez o gorebullu BSB (wtedy 1 shami odpada) ,ale bez minoskow to jest lipa raczej by brac go z +1S szmata
WFB playing since 1994

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

Na ostatniej parówce mój BSB gorebull stał w oddziale jeszcze 2 minosków. Dostałem w bok 30 gwardzistów HW&S oczywiscie zrobiłem make way... mina mojego przeciwnika po tym jak zdałem 6 save'ów i oddałem mu 6 ataków z Ramhorna po prostu boska :mrgreen: oczywiście 2 combaty z tą gwardią wygrałem tak że się sypała...
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
Crane
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crane »

Co sądzicie o takim złożeniu Great Bray Shamana?

talisman of preservation
-1 do hita jak sie chowa za coverami
scout i fetish

używa Deatha i próbuje od pierwszych tur polować na charactery w oddziałach, jako dodatkowy hard cover mogą służyć harpie, również w scoucie

najgorszy problem to działa.
Ostatnio zmieniony 20 kwie 2011, o 20:47 przez Crane, łącznie zmieniany 1 raz.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

fetish nie dziala na deatha poza tym można próbowac.. ale ja wolę swojego z book of Ashur ; )

Awatar użytkownika
Crane
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crane »

Nie działa? To kiepsko

ODPOWIEDZ