Bandy Grabierzy czyli Rozpiski Bestii
Moderator: Dibo
Re: Bandy Grabierzy czyli Rozpiski Bestii
tak
no i 6-8 minosków FCG w razie zagrożenia dla "Luk ałta"

Czcij Koze !!
Twoja Stara gra w Age of Sigmar !
Twoja Stara gra w Age of Sigmar !
- Khuman
- Ciśnieniowiec
- Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>
zacny pomysł.. chyba już ktoś na tym brałDibo pisze:Kuman : JA zakładam posiadanie 3 solistów. Dlatego mam takie problemy a nie inne1 Lord ma regenke i warda na ogień bo nie ma jak wyciągnąć 3x warda na 4+ a to jedyny sposób.
Oczywiście ponad to 2 shamnaów z beastem i 2 hordy gorów. Nad reszta jeszcze nie pracowałem.

gore-bull sam się nie sprawdza zabardzo... bo albo ma przeżywalność albo pierdolnięcie... coś trzeba wybrać
jak chcesz gorebulla solo to ward na 4+ z talizmana i mieczyk za 5pkt. by głupie eteryki go nie zatrzymały czy draiady
proponuję:
1. z destyny + axy + potion of foolhardiness ( jeśli poniżej będzie potion )
2. z regenką + ASF + dragon gem + 1I albo potion of speed... osobiście chyba bym wolał potiona bo zawsze herosów czy lordów łatwiej uciukasz w razie czego
równe 650... troszke takie demony z ward ale na 4+
Niby mieczyk I10 taki sobie ,ale wg mnie lepszy niz +1A ,szczegolnie ze w tej erce inicjatywa rzadzi
Zawsze tez mozna swiniaki dolaczac do jakiegos doomka , czy tez doomka do gorow (traca PF kosztem frenzy)
4 magow , kamien , channeling staff daja duza szanse na max PD co powinno wystarczyc by kazdy mag w kazdej turze mogl rzucic czas(o ile nie zostanie zdispelowany)
A jak np sygnaturka beasta wejdzie w oddzial gorow z wargorem to bedzie fajny klocek S5/T5/A2 , co w polaczeniu z shadow sygnaturka powinno dawac im walenie w pierszenstwie
3 solistow to moze 2 doomki i 1 gorek , oprocz niego moze by wlazl jeszcze wargor bsb i 2 shamich
Tylko ,ze taki gorbull bylby raczej mietki bo watpie by pkt styknelo na wszystko , jesli wargor bsb mialby sztandar +1S ,co i tak wg mnie jest lipne bo gnarled hide braknie dla jednego 

4 magow , kamien , channeling staff daja duza szanse na max PD co powinno wystarczyc by kazdy mag w kazdej turze mogl rzucic czas(o ile nie zostanie zdispelowany)
A jak np sygnaturka beasta wejdzie w oddzial gorow z wargorem to bedzie fajny klocek S5/T5/A2 , co w polaczeniu z shadow sygnaturka powinno dawac im walenie w pierszenstwie

3 solistow to moze 2 doomki i 1 gorek , oprocz niego moze by wlazl jeszcze wargor bsb i 2 shamich

WFB playing since 1994
- Khuman
- Ciśnieniowiec
- Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>
już lepszy mieczyk +1 to hit
nie używam kamyka i jakoś sobie radze... na 3 małych shadowowych... po co Tobie +1S i +1T ( oki na shooting ) jak możesz mieć brzytwe i - do wszystkiego
masz 3 solistów z wardem ( regenką ) 4+, w ich ustawieniach nie zmieścisz SS 5+ więc zostanie na BSB wargora... z gorebullem zmieścisz 2 szamanów + BSB ale bez +1S.... dlatego zrezygnowałem ostatecznie z gorebull bo wolę mieć 3 szamich i banne +1S dla gorów bo w tedy robią się potencjalnym zagrożeniem dla BL ghuli i innych tego typu jednostek ( maruderzy )
@ Car2n:
w Twojej rozpisce wywalił bym 1 rydwan i dał jedne harpie w scoucie więcej... i brak DS boli ale jak zamienisz rydwan na harpie zostanie 10pkt. które dorzucisz z channeling staffem i wejdzie DS

nie używam kamyka i jakoś sobie radze... na 3 małych shadowowych... po co Tobie +1S i +1T ( oki na shooting ) jak możesz mieć brzytwe i - do wszystkiego
masz 3 solistów z wardem ( regenką ) 4+, w ich ustawieniach nie zmieścisz SS 5+ więc zostanie na BSB wargora... z gorebullem zmieścisz 2 szamanów + BSB ale bez +1S.... dlatego zrezygnowałem ostatecznie z gorebull bo wolę mieć 3 szamich i banne +1S dla gorów bo w tedy robią się potencjalnym zagrożeniem dla BL ghuli i innych tego typu jednostek ( maruderzy )
@ Car2n:
w Twojej rozpisce wywalił bym 1 rydwan i dał jedne harpie w scoucie więcej... i brak DS boli ale jak zamienisz rydwan na harpie zostanie 10pkt. które dorzucisz z channeling staffem i wejdzie DS
Tle że brzytwe rzuci 1 na ture magii i jak nie kulnie IF to spora szansa na dispell jest -
a 0 z beasta rzuci z 3-4 razy i któres na bank wejdzie
gory s5t5 wystarcza na wiekszosć a na puszki są doomki. Imo składanie lone gore BSB to kiepski pomysł bo nie będzie ani dobry w hth ani pancerny - 2x Doomek z lordów a z hero warogr bsb i 3-4 shamich
i Również wybrał bym swrod os striking
a 0 z beasta rzuci z 3-4 razy i któres na bank wejdzie

i Również wybrał bym swrod os striking

Wiadomo ze mieczyk +1hit fajniejszy ,ale pkt braklo , musialbym pozbyc sie na 1 klejnotu z wardem ogrniowym oraz potionki speedu . Gdyby ench shield kosztowala 5pkt to bylby full wypas a takto ... ehh 
Co do tego rydwanu na harpie to zaleznie z kim by sie gralo ,chociaz z chalicem i 2 oddzialami harpii nie mamy teoretycznie problemu z ostrzalem
BTW +1S/T mozna rzucic na rydwan i daje to nam impacty z S6 ?
Tak jak wiekszosc tez sadze ,ze 2 doomki stykaja , gorebull to wg mnie strata pkt i mozliwosci w herosach,chyba zeby byl BSB w oddziale minoskow ,co wg mnie i tak jest plewne w tej edycji wfb.
No chyba zeby taki gorebull bsb +1S mial wsparcie 2 razorgorow ?

Co do tego rydwanu na harpie to zaleznie z kim by sie gralo ,chociaz z chalicem i 2 oddzialami harpii nie mamy teoretycznie problemu z ostrzalem

BTW +1S/T mozna rzucic na rydwan i daje to nam impacty z S6 ?

Tak jak wiekszosc tez sadze ,ze 2 doomki stykaja , gorebull to wg mnie strata pkt i mozliwosci w herosach,chyba zeby byl BSB w oddziale minoskow ,co wg mnie i tak jest plewne w tej edycji wfb.
No chyba zeby taki gorebull bsb +1S mial wsparcie 2 razorgorow ?

WFB playing since 1994
1 Doombull @ 336.0 Pts
Frenzy; Shield
Armour of Destiny [50.0]
Dragonbane Gem [5.0]
Sword of Swift Slaying [25.0]
Uncanny Senses [10.0]
Potion of Speed [5.0]
1 Beastlord @ 249.0 Pts
General; Heavy Armour; Shield
Crown of Command [35.0]
Dragonhelm [10.0]
Talisman of Preservation [45.0]
Biting Blade [5.0]
1 Wargor @ 239.0 Pts
Heavy Armour; Battle Standard
Beast Banner [75.0]
Gnarled Hide [15.0]
Gouge-Tusks [15.0]
Many-Limbed Foe [20.0]
1 Bray Shaman @ 115.0 Pts
Lore of Shadow; Magic Level 1; Braystaff
Chalice of Dark Rain [40.0]
1 Bray Shaman @ 125.0 Pts
Herdstone Shard [50.0]
1 Bray Shaman @ 90.0 Pts
Lore of Beasts; Magic Level 1; Braystaff
Channeling Staff [15.0]
1 Bray Shaman @ 75.0 Pts
29 Gor Herd @ 265.0 Pts
2ndWeapon; Standard; Musician
1 Foe-Render @ [10.0] Pts
29 Gor Herd @ 265.0 Pts
1 Tuskgor Chariot @ 80.0 Pts
8 Ungor Raiders @ 48.0 Pts
Short Bow
28 Bestigor Herd @ 393.0 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; Standard; Musician
Banner of Swiftness [15.0]
1 Gouge-horn @ [12.0] Pts
6 Harpies @ 84.0 Pts
Scout
5 Harpies @ 70.0 Pts
Scout
1 Razorgors @ 55.0 Pts
1 Razorgors @ 55.0 Pts
1 Razorgors @ 55.0 Pts
Models in Army: 113
Total Army Cost: 2599.0
Bylem ciekaw jak wyjdzie zlozenie doomka z beastlordem
Pewnie moznaby inaczej zlozyc ,ale mnie sie nie chcialo. Lord z bestigorami maja M6 wiec jest fajnie , 1 klocek gorow wzmocniony sztandarem , 2gi moze byc czarem. 2-pak harpii do zabawy , tak samo 1 chariot do odwrocenia uwagi , o razorgorach nie wspomne.
Na doomku oplaca sie brac zbroje wardowa bo wychodzi taniej niz talizman+HA chociaz jest lipa by dobrac magiczna zbroje , coz...
Myslalem tez o gorebullu BSB (wtedy 1 shami odpada) ,ale bez minoskow to jest lipa raczej by brac go z +1S szmata
Frenzy; Shield
Armour of Destiny [50.0]
Dragonbane Gem [5.0]
Sword of Swift Slaying [25.0]
Uncanny Senses [10.0]
Potion of Speed [5.0]
1 Beastlord @ 249.0 Pts
General; Heavy Armour; Shield
Crown of Command [35.0]
Dragonhelm [10.0]
Talisman of Preservation [45.0]
Biting Blade [5.0]
1 Wargor @ 239.0 Pts
Heavy Armour; Battle Standard
Beast Banner [75.0]
Gnarled Hide [15.0]
Gouge-Tusks [15.0]
Many-Limbed Foe [20.0]
1 Bray Shaman @ 115.0 Pts
Chalice of Dark Rain [40.0]
1 Bray Shaman @ 125.0 Pts
Herdstone Shard [50.0]
1 Bray Shaman @ 90.0 Pts
Channeling Staff [15.0]
1 Bray Shaman @ 75.0 Pts
29 Gor Herd @ 265.0 Pts
29 Gor Herd @ 265.0 Pts
1 Tuskgor Chariot @ 80.0 Pts
8 Ungor Raiders @ 48.0 Pts
Short Bow
28 Bestigor Herd @ 393.0 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; Standard; Musician
Banner of Swiftness [15.0]
1 Gouge-horn @ [12.0] Pts
6 Harpies @ 84.0 Pts
Scout
5 Harpies @ 70.0 Pts
Scout
1 Razorgors @ 55.0 Pts
1 Razorgors @ 55.0 Pts
1 Razorgors @ 55.0 Pts
Models in Army: 113
Total Army Cost: 2599.0
Bylem ciekaw jak wyjdzie zlozenie doomka z beastlordem

Na doomku oplaca sie brac zbroje wardowa bo wychodzi taniej niz talizman+HA chociaz jest lipa by dobrac magiczna zbroje , coz...
Myslalem tez o gorebullu BSB (wtedy 1 shami odpada) ,ale bez minoskow to jest lipa raczej by brac go z +1S szmata
WFB playing since 1994
Na ostatniej parówce mój BSB gorebull stał w oddziale jeszcze 2 minosków. Dostałem w bok 30 gwardzistów HW&S oczywiscie zrobiłem make way... mina mojego przeciwnika po tym jak zdałem 6 save'ów i oddałem mu 6 ataków z Ramhorna po prostu boska
oczywiście 2 combaty z tą gwardią wygrałem tak że się sypała...

We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...
Co sądzicie o takim złożeniu Great Bray Shamana?
talisman of preservation
-1 do hita jak sie chowa za coverami
scout i fetish
używa Deatha i próbuje od pierwszych tur polować na charactery w oddziałach, jako dodatkowy hard cover mogą służyć harpie, również w scoucie
najgorszy problem to działa.
talisman of preservation
-1 do hita jak sie chowa za coverami
scout i fetish
używa Deatha i próbuje od pierwszych tur polować na charactery w oddziałach, jako dodatkowy hard cover mogą służyć harpie, również w scoucie
najgorszy problem to działa.
Ostatnio zmieniony 20 kwie 2011, o 20:47 przez Crane, łącznie zmieniany 1 raz.