HE na euro

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

HE na euro

Post autor: Dębek »

Wpadł mi do głowy taki pomysł na rozpę. Chciałem bardzo mieć 2 DS, ale nie przeinwestować pkt na magów. Zestaw magiczny dla lorda kosztuje w sumie 70 pkt, więc to i tak mniej niż 1 lev. caddy. Lord jakoś turbo twardy nie jest, ale w sumie klepaczy u przeciwników coraz mniej, a unity muszą najpierw przyjąć 33 ataki z ASFem i rerolem. Jak to widzicie?

Prince z 2rakiem 257 pkt
- mag 1 lev (fire)
- dispell scroll
- armour of caledor
- luckstone
Arcymag 340 pkt
- mag 4 lev (high)
- niszczarka
- 2+ ward na magię
Bsb na orle 218 pkt
- helm of fortune
- SoM
- gem of courage

25 lothernów FCG ogień 360
10 łuków muzyk, champion 125
10 łuków muzyk 115
28 WL, muzyk, champion (magiczne ataki) 453
24 WL, muzyk, sztandar (banner of sorcery) 428
Orzeł
Orzeł

Mag do lothernów, lord do większych lwów.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

EDIT

ciekawe połączenie lorda z małym magiem - imo gość jest zbyt miękki - brak warda - ergo zbyt łatwy do ubicia generał - szczególnie że jest jeszcze wrażliwy na miscasty...
Ostatnio zmieniony 13 kwie 2011, o 11:02 przez Laik, łącznie zmieniany 2 razy.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Soulferin
Falubaz

Post autor: Soulferin »

Przed chwilą w moim poście mnie zjechali ze Loremaster's cloak jest komlpetnie z dupy ;) Rozumiem ze lvl na Prinsie jest tylko dla DS?No nie wiem mi sie on nie podoba bo za twardy nie jest i za duzo nie zrobi,czarów tez sobie nie porzuca.Co do unitów to chyba standard :)
"Wojny przychodzą i odchodzą a moi żołnierze są wieczni"

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Luckstone za 5 pkt
Dispell scroll za 20 pkt - w hajach jest tańszy
1 level (nie pamiętam nazwy itemu) - za 45 pkt
armour of caledor za 25 pkt

Itemy ma za 95 pkt, sam z bazy kosztuje 150 +12 pkt za 2 ręczną pałę.
razem 257
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Wiem, ze 2+ z jednokrotnym rerolem to mało, ale z drugiej strony caddy w hajach też swoje kosztuje: 120 pkt, a w zaszdzie to koszt robi się większy bo opłaca się dać 2gi lev i lepszy arkan np. zbieranie kostki.

Pytanie zatem jest takie co lepsze:
- taki prince jak mój, ze wszystkimi jego wadami i zaletami
- czy 2 lev mag z zabieraniem kostki powera i dodawaniem do dispella + powiedzmy trzeci orzeł i 2 WL więcej w unicie z BOSem.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Semi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Semi »

czyli wystawiles scrolla za 65 pkt =D> nie wiem czy to taka super inwestycja... za 10 wiecej masz vortexa co konczy ture magii...
Obrazek
Highborn Elves Only!

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Semi pisze:czyli wystawiles scrolla za 65 pkt =D> nie wiem czy to taka super inwestycja... za 10 wiecej masz vortexa co konczy ture magii...
Caddy to scroll za 120 pkt i nikt się z takiego wystawienia nie śmieje :wink:
Obecnie gram bretą na 2x DS (zwykły i mirror) i oba są na wagę złota.
Czyli co sugerujesz arcy z vortexem i mały z niszczarką? Jest to bardzo dobre, ale nie stanowi odpowiedzi na pytanie, które stawiam. Zresztą mój scroll za 65 pkt rozkręca większość herosów w battlu i daje pewne 3 rany w walce ze zwyklakami. Mag tego nie potrafi.
Obrazek
Obrazek

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

gość byłby fajny mając drugi poziom ;)
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Robson pisze:gość byłby fajny mając drugi poziom ;)
A mając 4 lev byłby zajebisty. :wink:
Obrazek
Obrazek

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

jak level 1 to lord z death magic,
ewentualnie zrobić mu drugi level i dać do współpracy maga 2 levelu, by mieli te 4 czary z high magic.
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE

Awatar użytkownika
Młody Pajak
Kradziej

Post autor: Młody Pajak »

Gdyby się tylko dało mu dać ten drugi lvl. Pozostaje mu tylko danie Silver Wand'a.

Awatar użytkownika
Szwentas
Masakrator

Post autor: Szwentas »

myślałem nad tym jakiś czas temu ale nie chciało mi sie testować(kombinowałem ze smokiem) imo może sie sprawdzić trzeba by tym pograć. Chcesz porzyczyc figsy?:D
Obrazek

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Szwentas pisze:myślałem nad tym jakiś czas temu ale nie chciało mi sie testować(kombinowałem ze smokiem) imo może sie sprawdzić trzeba by tym pograć. Chcesz porzyczyc figsy?:D
Na razie nie. :wink:
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Lukaszxx
Chuck Norris

Post autor: Lukaszxx »

czy ten lord musi mieć lore of fire? Dałbym mu lore of beast, żeby rzucał na white lionów +1S/T.

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Sorry, masz konto na bn?

EDIT

Sry, miała być pm. A co do rozpy, to imo nie ma opcji, żeby lord się spłacił.
Ostatnio zmieniony 13 kwie 2011, o 16:46 przez Andrzej, łącznie zmieniany 1 raz.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Soulferin
Falubaz

Post autor: Soulferin »

No i co im to da?Bedą mieli siłę 7 i bedą rąbać skały ;)?Ja bym mu dał High Magic.CV jest niski, jak bedziesz miał farta to moze Vaula wylosujesz albo Flames a jak nie to zawsze ward na 5+ sie przyda.
"Wojny przychodzą i odchodzą a moi żołnierze są wieczni"

Awatar użytkownika
Lukaszxx
Chuck Norris

Post autor: Lukaszxx »

Bardziej chodzi o to że będą mieli 4T. Ale fire po głębszym zastanowieniu wydaję się być lepszą opcję. I High Magic też się wydaje niegłupi. W zasadzie jest kupa zastosowań dla takiego lorda, ciekawe złożenie IMHO. Ten lord na pewno może czarować pomimo noszenia pancerza? Nie mam booka przy sobie, ale jeśli tak to kopiuje ten patent do przetestowania.

ODPOWIEDZ