nie, nie chcę ich sprzedawać, bo mogą się kiedyś przydać, jakbym np sprzedawał całą armiętermi pisze:czy to znaczy ze masz skrzydła na zbyciu?
kilka pytań o Chaos Dwarfy
Moderator: esgaroth
- gerald_tarrant
- Masakrator
Re: kilka pytań o Chaos Dwarfy
Burgund pisze:krotkie poytanie, bo nie chce sciagac booka. anilixhatorzy maja mowe and fire?
sorka ale wydaje mi sie, ze tutaj cie zwalowali.gerald_tarrant pisze:tak
na stronie 26 w indy GT jest napisane:
"Blunderbuss: Chaos Dwarfs Annihilators carry a short ranged but devastating weapon known as a blunderbuss.
Blunderbuss are a special kind of missile weapon that may be fired in the Chaos Dwarf Shooting Phase. (...)"
poniewaz nie maja innej strzelajacej broni to strzelaja tylko ze swoich blunderbussow. a tutaj wyraznie jest napisane, ze uzywaja ich tylko w swojej fazie strzelania. S&S wykonywane jest w innej fazie, a mianowicie w fazie ruchu przeciwnika (ktora faza strzelania chadecji nie jest).
no chyba, ze trafilem na jakas starsza wersje iGT albo FaQ to wyprostowal.
jesli nie to dziwie sie, ze nikt wczesniej na to nie zwrocil uwagi.
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
- gerald_tarrant
- Masakrator
nie doczytałeś
mogą robić s&s i wtedy trafiają na 5tkach
mogą robić s&s i wtedy trafiają na 5tkach
To może ja zadam pytanie - sobie przeglądam army booka i army buildera ChD (oczywiście w Indy GT) i zastanawiam się czy magia i antymagia nie są piętą Achillesa dla tej armii. Bound spelle są fajne (np. na golemach), ale co jest warte polecenia w tej armii do magii i antymagii? To nie jest duży problem posiadanie tylko maga-lorda i zarazem brak mniejszych magów?
- gerald_tarrant
- Masakrator
jest bardzo dobrze przecież
duży mag ze scrollem, klepak z heksagonem są wystarczająco na większość magowania przeciwnika,
a dostęp do lorów death, shadow [ew. fire metal :p] wystarcza żeby się wspomóc w bitwie
a magię wspomoże się salwą z demon enginów i jest sieczkarnia
duży mag ze scrollem, klepak z heksagonem są wystarczająco na większość magowania przeciwnika,
a dostęp do lorów death, shadow [ew. fire metal :p] wystarcza żeby się wspomóc w bitwie
a magię wspomoże się salwą z demon enginów i jest sieczkarnia
- gerald_tarrant
- Masakrator
a po co ci coś więcej? dispell scroll+hexagon wystarczają już nadto
zawsze możesz sobie dodac woundujący/żabi scroll
zawsze możesz sobie dodac woundujący/żabi scroll
Ta żaba jest dosyć bekowa, ale i ryzykowna. Gdyby w następnej fazie nie trzeba było przywracać wrogiego maga do normalnej postaci na 4+ to byłoby bardzo OK. Feedback jest spoko, ale mam niejasność co do Leeching. Czy w tym itemie dodajemy kostki do swoich dispelek do końca tury czy do końca gry? Forbiden Rod mi się nie podoba. Dziwne dorabianie sobie kości gdzie można oberwać D3 woundy, a z tego co się orientuje chyba tylko u ogrów i DoW przeciwnik własny mag sobie może zrobić kuku przy rzucaniu czarów.
- gerald_tarrant
- Masakrator
np blundy na kolosie, mimo, że jest ich 10 nie dostają premii za szereg do siły, więc wnioskował bym, że w bydynku też mogą nie dostawać
- gerald_tarrant
- Masakrator
na "maszyny", czyli MB/Monstery powinna działać, bo strzelają nie używając bsa, jednak na annihilusów imho nie powinna, ponieważ mają zapisek, że nie działają na nich żadne modyfikatory, za wyjątkiem S&S
- gerald_tarrant
- Masakrator
można grać bookiem INDY GT Dwarfs of Chaos
ściągnij sobie z neta, na Chaos Dwarfs Online i w kilku innych miejscach jest
ściągnij sobie z neta, na Chaos Dwarfs Online i w kilku innych miejscach jest
- Król Goblinów
- Wodzirej
Witam, mam pytanie co do Indy GT PDf'a i AB datafile- w kodeksie Obsydian guard jest za 13p. a w AB po 11p. Była jakaś errata czy mam złą łatk na AB?
pzdr,KG
pzdr,KG