Nowa Edycja

Tomb Kings

Moderator: Shino

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Re: Nowa Edycja

Post autor: Dębek »

Bo jeśli są, to przecież nie trzeba rozegrać bitwy, by ocenić na ile coś jest mocne, większość doświadczonych graczy widzi to już na papierze.
Gówno widzą. :wink: Wyszedł nowy rulebook i wszyscy najbardziej doswiadczeni gracze krzykneli:
- to nie edycja dla kawalerii, co teraz pocznie biedna breta
a potem przyszedł pewien master i 3 brety w top 5.
Ja po przeczytaniu rulebooka do 8 ed byłem załamany. Losowe szarże, bicie po inicjatywie, przeciez ja nie mam nawet co figsów wyciągać na stół, a potem okazało się, że potencjalnie "na papierze" słaba armia jest całkiem spoko. A doswiadczenia chyba mi nie brak. 8) :wink: :wink:
Tak więc mity o doswiadczonych graczach, którzy cos tam widzą.....
Widzą, że brzytwa+50 ataków z hate niszczy system i w sumie maja rację bo na papierze: 50 ataków siła 10 z rerolem musi urywać jajca. W praktyce jednak okazuje się, że aby cos "zbrzytwić" to trzeba to najpierw złapać :wink:
Obrazek
Obrazek

Malal
Kretozord

Post autor: Malal »

Wez dlugopis, wez kartke i przedstaw mi zarys rozpy TK skoro taki z Ciebie adwokat. O&G przy tym booku to potega
podpis nieregulaminowy - administracja

Awatar użytkownika
Domino
Falubaz

Post autor: Domino »

Oczywiście masz rację, ale mówimy tu o rzędzie cyferek charakteryzujących nasze martwe pacynki ;). Do tego ogólna świadomość powolności armii i tego, że gdy inne armie stoją na steadfaście nasza dalej się sypie. Jestem po prostu ciekawy, czy nagle po parunastu grach stwierdzi się: o kurcze, jednak to potęga! Sam nie skreślam tej armii, będę się trzymał tego samego, co zawsze: przy uniwersalnej rozpisce powinniśmy dać jakoś radę w cc, po wcześniejszym zmiękczeniu przeciwnika. Obecnie najbardziej zaskoczył mnie warsphinx w rarach, ale gdyby jednak był w tych specialach, można zmieścić jakieś 3 klocki szkieletów, 2x 3 wózki, stalkerzy, gwardia, sfinks, cascet, magiczny gigant. Jesli zostaną punkty, to przyprawić klopą i 6 Ushabti. Jest to bardzo uniwersalne, może zagrozić w cc. Bolą mnie tylko koszty punktowe- obawiam się, że to co wymieniłem (plus oczywiście king, duży lisz, mały lisz i pan od hate'a) to nie jest 2600, a pewnie około 2800.

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Da się jakoś wyłączyć wyświetlanie postów tej płaczącej baby?

Edit: o, da się :)
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Fluffy »

Wyszedł nowy rulebook i wszyscy najbardziej doswiadczeni gracze krzykneli:
A może to jednak nie zajebiste zasady by GW tylko kwestia ograniczen Europacka? Bo wczesniej jakos od 7 ed nie widziałęm żeby bretka tak sobie swietnie na turach radziła. :wink:

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Fluffy pisze:
Wyszedł nowy rulebook i wszyscy najbardziej doswiadczeni gracze krzykneli:
A może to jednak nie zajebiste zasady by GW tylko kwestia ograniczen Europacka? Bo wczesniej jakos od 7 ed nie widziałęm żeby bretka tak sobie swietnie na turach radziła. :wink:

Pozdrawiam
Na 7 ed bez ograniczeń, po wyjsciu "pojebanych" kodeksów odbył się tylko jeden master i byłem na nim piąty (poprzednia arena), na 8 edycję to samo (silesian master) i byłem też piąty. Bretka radzi sobie dobrze od zawsze - masz slabą bazę danych. :wink: Wczesniejszych okresów nie opisuję bo 6ed i początek 7ed to czasy gdy byla jedną z najmocniejszych armii (okres errntry war i hordowych rozp by duke).
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Malal pisze:Wez dlugopis, wez kartke i przedstaw mi zarys rozpy TK skoro taki z Ciebie adwokat. O&G przy tym booku to potega
To zglos sie do Sw Barbary. On sprzedaje oromna pomalowaną na mocny TT armię zielonych i przestań sapać. :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
likaon
Kretozord

Post autor: likaon »

Skleiłem dzisiaj necrosfinksa model jest zarąbisty(acz nie mój), pozostało po nim mnóstwo częsci, płyty z heiglifami roje skarabeuszy oraz oczywiśście koszyk z tg oraz kinga(paskudną ma główkę, palec da się przełknąć), a także jedwabisty sztandar dla nie grywalnego bsb.
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii

Awatar użytkownika
Domino
Falubaz

A to już można kupować? Nawet nie wiedziałem :D

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Smiechu »

Nie chce mi sie szukać zbytnio i wracac do strony z lorem Nechy, ale czy KB rzucony na oddział działa tylko w CC czy również w fazie shootingu??
Bo jezeli również w SP to łucznicy mają zajebistą racje bytu :D

Mogło by tak być - 45 łuków z KB.

Awatar użytkownika
likaon
Kretozord

kupić się nie da... ale jak zna się kogoś z black boxem....
Smiechu pisze:Nie chce mi sie szukać zbytnio i wracac do strony z lorem Nechy, ale czy KB rzucony na oddział działa tylko w CC czy również w fazie shootingu??

Killing blow działa tylko do ataków w walc wręcz czyli nie impakty, nie tunderstomp tylko te przy których trzeba trafić.
Ostatnio zmieniony 14 kwie 2011, o 19:20 przez likaon, łącznie zmieniany 1 raz.

Assur
Oszukista

Post autor: Assur »

Smiechu pisze:Nie chce mi sie szukać zbytnio i wracac do strony z lorem Nechy, ale czy KB rzucony na oddział działa tylko w CC czy również w fazie shootingu??

nie tylko łucznicy ale i katapulty. też już o tym pomyślałem. str 45 bodajże

Awatar użytkownika
eliah91
Masakrator

Post autor: eliah91 »

likaon pisze:kupić się nie da... ale jak zna się kogoś z black boxem....

Killing blow działa tylko do ataków w walc wręcz czyli nie impakty, nie tunderstomp tylko te przy których trzeba trafić.
ke?
Obrazek

Inferno
Falubaz

Post autor: Inferno »

Malal po prostu demotywuje graczy TK bo sam chce nią rąbać przeciwników.
kupić się nie da... ale jak zna się kogoś z black boxem....
Świetny, pomysł na chwalenie się ^^

kiedy będzie dostępny book ?

Awatar użytkownika
likaon
Kretozord

eliah91 pisze:
likaon pisze:kupić się nie da... ale jak zna się kogoś z black boxem....

ke?
A co na trafienia z uderzenia działa killing blow? Nawidoczniej mam braki w zasadach

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

likaon pisze:Nawidoczniej mam braki w zasadach
signed :D
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
eliah91
Masakrator

Post autor: eliah91 »

trener ma kb w impactach.
Tutajec mi mówił że np. brzytwa działa na impacty więc czemu nie, no chyba że w opisie czaru jest jakiś wyraźny zapisek.
Obrazek

Awatar użytkownika
likaon
Kretozord

Zmieniam zdanie rydwany z KB będą wyjechane, zabijać co prawda dużo nie będą ale przeciwk pomyśli dwa razy zanim przybliży się do nich ciężką kawą czy piechotą.

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Arbiter Elegancji pisze:
likaon pisze:Nawidoczniej mam braki w zasadach
signed :D
ehe he hehe hehehe he
Obrazek

Awatar użytkownika
Domino
Falubaz

Ogólnie cały lore Nehekhary jest fajny, mi się bardziej podoba niż lighta ;). Tutaj nie ma co marudzić, jedyne co to koszty punktowe.

ODPOWIEDZ