RiP a uciekajacy mag ? cz. 2
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
RiP a uciekajacy mag ?
czy gdy mag ucieka to rozprasza wszystkie swoje czary RiP ?
tak/ nie
tak/ nie
- Christos
- Kretozord
- Lokalizacja: FKCC, sekcja Gdańsk Południe, oddział Zakoniczyn (na emeryturze)
W związku z tym że pierwotny temat został zamknięty, załozyłem ten. Jesli się da proszę o otworzenie tamtego tematu, przeniesienie mojego postu i zlikwidowanie tego tematu.
W pierwotnym temacie na pytanie czy rozpraszany jest czar RIP uciekającego maga padła odpowiedz "TAK".
Dlaczego?? Cos mi umkneło??
RB str 110:
"Once cast, one of the spells lasts until it is dispelled, until the Wizard chooses to end (witch he can do at any time), attempts to cast another spell, leaves the table or is slain"
To samo mniej więcej jest napisane przy każdym czarze RiP.
Gdzie tu mowa o uciekającym magu?
Szukałem tez w dziale o ucieczkach. Jest tylko tyle, że uciekająca jednostka nie moze korzystać z magii.
Proszę o wyjaśnienie podanej odpowiedzi w tamtym temacie.
W pierwotnym temacie na pytanie czy rozpraszany jest czar RIP uciekającego maga padła odpowiedz "TAK".
Dlaczego?? Cos mi umkneło??
RB str 110:
"Once cast, one of the spells lasts until it is dispelled, until the Wizard chooses to end (witch he can do at any time), attempts to cast another spell, leaves the table or is slain"
To samo mniej więcej jest napisane przy każdym czarze RiP.
Gdzie tu mowa o uciekającym magu?
Szukałem tez w dziale o ucieczkach. Jest tylko tyle, że uciekająca jednostka nie moze korzystać z magii.
Proszę o wyjaśnienie podanej odpowiedzi w tamtym temacie.
tym razem zgadzam sie z Christosem.
Troche nie logiczne - ale rb mowi jasno
Troche nie logiczne - ale rb mowi jasno
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
Zakładanie kłodek po udzieleniu błędnej odpowiedzi jest jakąś nową tutejszą tradycją.
I w ogóle, apeluję o odrobinę wyrozumiałości i cierpliwości.
Jak się nie ma cierpliwości by odpowiadać, to się nie odpowiada, a nie zamyka tematy czy robi "wrzutki emocjonalne".
I w ogóle, apeluję o odrobinę wyrozumiałości i cierpliwości.
Jak się nie ma cierpliwości by odpowiadać, to się nie odpowiada, a nie zamyka tematy czy robi "wrzutki emocjonalne".
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.
Jacku, klodka nie jest rzecza nieodwracalną. Jesli widzisz gdzies blad w postepowaniu modow tego forum, to daj znac publicznie lub na priv - bedziemy poprawiwacZakładanie kłodek po udzieleniu błędnej odpowiedzi jest jakąś nową tutejszą tradycją.

Pozdrawiam
Ps:
Ja takze - wszyscy jestesmy tylko ludzmiw ogóle, apeluję o odrobinę wyrozumiałości i cierpliwości

- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
Nie, Wy jesteście ponadto moderatorami.ataman pisze:[. Jesli widzisz gdzies blad w postepowaniu modow tego forum, to daj znac publicznie lub na priv - bedziemy poprawiwac
Pozdrawiam
Ps:Ja takze - wszyscy jestesmy tylko ludzmiw ogóle, apeluję o odrobinę wyrozumiałości i cierpliwości

Macie przechlapane.

Moderatorom nie wolno bez dania racji kłódkować, burczeć, tracić cierpliwości i robić "wrzutek emocjonalnych".
Nawet przy najgłupszym zagadnieniu (z wyjątkiem tematów krasnoludzkich

"Czy mogę już zamknąć temat?". Taka odrobina dobrych manier nie boli aż tak bardzo...
Często rzeczy ewidentne dla was, są niejasne dla innych - póki nie zrozumieją, nie należy zamykać. (Chyba, że temat jest "krasnoludzki", lub wielokrotne próby spełzły na niczym.)
A błąd nie jest problemem.
Ja sam kiedyś odpowiedziałem na "proste" pytanie szybko, niechlujnie i walnąłem kłódkę.
Szafa Poznańska nie omieszkała w temacie "Moderacja" (którego stworzenie swoją drogą polecam) mnie naprostować.
I bardzo dobrze.

Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.
Nie chce zakladac nowego tematu jako ze mam pytanie tyczace sie RiP ale nie uciekajacego maga... A wiec jesli chodzi o czary jak np flamsy u HE, zostaja w grze, w nastepnej turze magii dzialaja, ale kiedy?? Na samym poczatku przeciwnik mowi ze flamsy wchodza i ja musze powiedziec czy rozpraszam czy nie? I czy np jesli rozprosze, moze rzucic sobie kolejne flamsy powiedzmy tamtym magiem znow, no i czy jak jednak nie rozprosze czy moze przerwac je zaraz po tym jak mi zadadza obrazenia i rzucic kolejny czar?