Krasiowe konwersje i inne takie... - galeria by Cormagh

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Re: Krasiowe konwersje i inne takie... - galeria by Cormagh

Post autor: quidamcorvus »

Świetne są te modele, mimo że niektóre wzory się powtarzają, to pomalowałeś je w taki sposób, że nie rzuca się to od razu w oczy :) No i po raz kolejny świetne tarcze =D>
Obrońca faktycznie wyróżnia się wśród pozostałych.
Cormagh pisze:P.S. Booxi, PROSZĘ, zmień avatara... żeby to chociaż brodę miało...
Nie zmieniaj ;)

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Kapitalny regiment :!: =D> =D> =D> .
1. Istotnie champion rangerów pasuje. To jest IMHO jedna z najlepszych figurek krasnoludów.
2. Czy muzyk i sztandarowy to oryginalne figurki clansmenów, czy dostawione?
3. najlepszy clansman - 1 z lewej na ostatniej fotce - ale wk...wiony!
4. z czego i w jaki sposób dorobiłeś sztandar?

Awatar użytkownika
Cormagh
Dr. House

Post autor: Cormagh »

smiejagreg pisze:Kapitalny regiment :!: =D> =D> =D> .
1. Istotnie champion rangerów pasuje. To jest IMHO jedna z najlepszych figurek krasnoludów.
2. Czy muzyk i sztandarowy to oryginalne figurki clansmenów, czy dostawione?
3. najlepszy clansman - 1 z lewej na ostatniej fotce - ale wk...wiony!
4. z czego i w jaki sposób dorobiłeś sztandar?
2. w epoce Maraudera nie było (z wyjątkiem spearmenów, a w późniejszym okresie również slayerów) dedykowanych grup dowodzenia. Część regimentów (np. hamki) nie miała nawet swoich championów. Grupy dowodzenia wychodziły niezależnie i całkiem dowolnie (do dziś nie rozumiem logiki tej decyzji), a dobierało się według fantazji lub możliwości. Ja dobrałem takie figurki, które według mnie najlepiej pasowały do oddziału.
3. Faktycznie trochę mu wywaliło gały :lol2: Eksperymenty w kolorowymi tęczówkami nie zawsze dobrze wychodzą.
4. z papieru, jak wszystkie inne :wink: Można powiedzieć, że to takie freehandy mojego pomysłu.
Nic tak nie przekona w dyspucie, jak dwie stopy krasnoludzkiej stali między łopatkami. Trudno zignorować tak celny argument.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mam w sobie taki potencjał, że gdybym tylko chciał, rzuciłbym do swych stóp cały świat. Na szczęście dla świata jestem na to zbyt leniwy...

Doman-
Wodzirej

Post autor: Doman- »

kolejny solidny klocek:)
po raz któryś gratuluje kolekcji 8)

Awatar użytkownika
Booxi
Falubaz

Post autor: Booxi »

coraz bardziej zaczynam Ci zazdrościć nie tyle figurek co pomysłów... Ja nawet nie wiem co na freehandzie bym chciał, 2 lata się nad kolorystyką zastanawiałem, podstawki dalej świszczą odrapaną farbą i resztką jakichś tanich posypek z odpustu, nie mówiąc o tym jak bardzo zazdroszczę Ci pomysłu z tarczami. Cor naprawdę dobry krasnolud :D Avatar zmienię jak tylko pomysł znajdę bo akurat postulat przy fotkach Twojego nowego regimentu jest chyba najcelniejszym jaki może do mnie trafić :D
"Not that I have anything against senseless violence, manling, but why exactly are you strangling that old man?"
+++ Gotrek Gurnisson, Trollslayer +++
facebook.com/HammerhoodGames <--- takie tam o grach
Stare Dwarfy oraz O&G KUPIĘ

Awatar użytkownika
Balseraph
Wałkarz
Kontakt:

Post autor: Balseraph »

Kapitalny regiment :)

Czempion bugmansów pasuje do wszystkiego i jest dobrze "konwertowalny" :)
I faktycznie jest to jedna z najlepszych figurek do krasnoludów.
(po konwersji pasuje i do 40-stki ;) )

Awatar użytkownika
Cormagh
Dr. House

W związku z tym, że na forum zaczęły już padać groźby dotyczące budowy sterowca, a nie chciałbym być w przyszłości posądzony o plagiat, zdecydowałem się na ujawnienie przed planowanym terminem (czyli w przyszłej pięciolatce :lol2: ) fragmentów mojego super-extra-ściśle tajnego projektu, którego realizację niedawno rozpocząłem (prace koncepcyjne trwają już od dobrym kilku lat #-o ).
Pierwszym etapem projektu (nie ukrywam, że pod niewątpliwym wpływem nowego Rulebook'a) stał się świeżo utworzony Krasnoludzki Królewski Korpus Powietrzny (według starszych krasnoludów mojego klanu literka "P" ze skrótu jest interpretowana znacznie mniej cenzuralnie... :wink: ).
Jako, że różne koncepcje samolotów poprzerabianych z żyrków (szczególnie nowego typu) są powszechnie znane w necie i nie dają wielkiego pola do popisu, a prace nad "dużym" sterowcem będą na pewno duuużo bardziej zaawansowane i kosztowne, a ja jeszcze nie zebrałem wszystkich elementów składowych (właśnie czekam na ostatnią ważną dostawę), w ramach prób projektowych zabrałem się za budowę mini-zeppelina, któremu na cześć sławnego dzieła Malakaia Makaissona nadałem pieszczotliwa nazwę "Duszek Grungniego".
Jako podstawę do budowy przyjąłem żyrokopter z V edycji (który w końcowym efekcie będzie się składał z elementów żyrków wszystkich edycji - taka wycieczka przez historię krasnoludzkiego lotnictwa :wink: ), w którym wirnik, jako element nośny, zastąpiłem balonem.

Obrazek

Oto prezentacja wstępnych elementów składowych projektu (w trakcie prac widocznego na zdjęciu pilota zastąpiłem pilotem z III-edycyjnej maszynki, bo ten się nie mieścił). Pierwotnie chciałem użyć oryginalnego wirnika po jego odpowiednim przycięciu, ale okazał się tak wielki, że nie miało to najmniejszego sensu,więc wykorzystałem śmigło z modelu myśliwca z I wojny światowej.

Obrazek

To lekko zmodyfikowany korpus żyrka. Poza zdobieniem lufy, z tyłu silnika dorobiłem skrzynię przekładniową dla śmigła pchającego.

Obrazek

Tak wyglądał balon w pierwszej wersji po wstępnej obróbce.

Obrazek

A tak po potraktowaniu go szpachlówką modelarską :evil: (pośrodku), a następnie - już w ramach eksperymentów - podkładem GW (po lewej), podkładem samochodowym (po prawej na dole) i klejem do plastiku (po prawej na końcu). Katastrofa z balonem niestety wstrzymała cały projekt na kilka tygodni, bo jakoś nie miałem serca do powtórnego wzięcia się do roboty.

Obrazek

W końcu jednak zabrałem się do roboty i tak wygląda balon v.2.0 po wstępnej obróbce. Już nauczyłem się, że styrodur przed jakimkolwiek malowaniem lub szpachlowaniem (o ile nie są to akryle) należy pokryć warstwą rozwodnionego wikolu. Niby proste...

Obrazek

A tak wyglądają elementy zewnętrznego żebrowania balonu. Krzyżak (z plasticardu) będzie stanowił podłużne żebrowanie i podstawę do mocowania maszyny, a lina (skręcona z dwóch kabelków) poprzeczne (+ mocowanie maszyny).
Nic tak nie przekona w dyspucie, jak dwie stopy krasnoludzkiej stali między łopatkami. Trudno zignorować tak celny argument.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mam w sobie taki potencjał, że gdybym tylko chciał, rzuciłbym do swych stóp cały świat. Na szczęście dla świata jestem na to zbyt leniwy...

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Post autor: Smh »

niniejszym dostajesz pseudonim Kraś Red Baron! :D 8)

zapowiada się zacnie... :)
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
Saito
Warzywo

Post autor: Saito »

Cormagh pisze: A tak po potraktowaniu go szpachlówką modelarską :evil: (pośrodku), a następnie - już w ramach eksperymentów - podkładem GW (po lewej), podkładem samochodowym (po prawej na dole) i klejem do plastiku (po prawej na końcu). Katastrofa z balonem niestety wstrzymała cały projekt na kilka tygodni, bo jakoś nie miałem serca do powtórnego wzięcia się do roboty.
Zawsze jak coś robię ze styroduru i chcę potem czymś wygląd zmienić/poprawić to zabezpieczam wikolem, jeszcze się nigdy mi nic nie stopiło ;) (na wszelki wypadek zawsze testuje na jakimś małym kawałku styroduru :) )
Obrazek[br /]
Obrazek[br /]
Obrazek[br /]
Moja galeria :D 8 edition sucks!!!

Awatar użytkownika
Booxi
Falubaz

fajnie fajnie :D jesteś pierwszym który pokazał swoje plany :P ja balon robiłem na szkielecie, i oblepiałem go gazetami namoczonymi w wikolu i wodzie, wyszedł fajnie bo był taki kanciasty, trochę może za ciężki, ale i tak zanim wysechł zrzuciłem na niego butelkę wody i projekt wyjądował w koszu -.- Czekam niecierpliwie na reszte prac, zresztą jak zwykle :D
"Not that I have anything against senseless violence, manling, but why exactly are you strangling that old man?"

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

łeee... to mój niedokończony projekt sprzed 3 lat :P
Dalej leży gdzieś w szufladzie ;)

Ale powodzenia, liczę, że Tobie się uda to dokończyć :)
Obrazek

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Powodzenia :)

Grabz
Kretozord

Post autor: Grabz »

No jak zwykle jest na co popatrzeć, mam nadzieję że Duszek Grungiego doczeka się ukończenia bo zapowiada się prześwietnie :D .
Powodzenia.

Awatar użytkownika
Cormagh
Dr. House

Rakso_The_Slayer pisze:łeee... to mój niedokończony projekt sprzed 3 lat :P
Dalej leży gdzieś w szufladzie ;)

Ale powodzenia, liczę, że Tobie się uda to dokończyć :)
Spoko Rakso, nie bez powodu posiadam akurat tą armię. Matka Natura obdarzyła mnie prawdziwie krasnoludzkim uporem (i tempem pracy również - swoje działania planuję zwykle na dekady :lol2: ), więc jak już się za coś wreszcie wezmę, to do upadłego...
Żeby nie być gołosłownym, prezentuję kolejny etap prac nad Duszkiem. Idą straszliwie wooolno, ale ciągle naprzód :mrgreen:

Obrazek
Obrazek

Wykonałem już pełne ożebrowanie balonu i zamontowałem punkty mocowania dla lin i samego żyrka. Poległem niestety na napisach - źle wyliczyłem ich położenie, więc są przesunięte za bardzo do tyłu :evil: . Bojąc się, że ster nie będzie się trzymał jak należy, zapinowałem go tak bardzo jak się tylko dało, przez co montaż na balonie przypomina zmagania z kostką Rubika :lol2: (za to trzyma się nawet bez kleju).
Malowanie, to jedynie kolejna warstwa farby podkładowej, ta już idąca powoli w kierunku kolorów właściwych.

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Coraz fajniej to wygląda :)

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Pamiętaj Cormagh! Wielki Brat Cię obserwuje... I pochwala Twoją działalność :!: :wink: :D .

Awatar użytkownika
Booxi
Falubaz

Cor.... swoimi pracami zakrzywiasz czasoprzestrzeń...

ODPOWIEDZ