Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Blat stołu wykonany jest z dwóch sosnowych desek o łącznym wymiarze 120x120. Na blacie położyłem wycięte z pianki arkusze o wymiarach 30x30, 15x30, itd., na których buduję poszczególne makiety.Bizon pisze:-Podłoże wykonałeś z styroduru? -Naklejałeś go na jakąś płytę czy tak o sam sobie leży?
Stół oklejony jest listewkami które uniemożliwiają przesuwanie się wyciętych z pianki paneli.Bizon pisze:-Cały stół (w sensie wszystkie pola są wciśnięte w jakaś ramę aby się nie rozsuwały czy leżą obok siebie, jeśli tak czy to się aby zbytnio nie przesuwa?)
Używam pianki o grubości 6 mm. W przypadku ścian nie ma potrzeby usztywniania, podobnie jeśli chodzi o podłogi - chyba, że planujesz zrobić naprawdę dużą powierzchniowo podłogę, która od spodu nie będzie niczym podparta to wówczas można podkleić piankę.Bizon pisze:-Tą piankę LPM usztywniasz od wewnątrz jakimś materiałem czy sama w sobie jest dość sztywna by utrzymać ciężar kilku figurek (ściany, lub podłoga), dodatkowo jakbyś był na tyle miły zdradź jakiej grubości pianki używasz?
Używam Wikolu i Kleju Polimerowego.Bizon pisze:-Czym kleisz pianki?
Tak.Rasti pisze:Kiedy malowanie? Dopiero jak wykonasz cały stół?
Pracowałem nad kolejną edycją podręcznika do Warheim FS.Cormagh pisze:Dobrze, że wróciłeś z kolejnym pomysłem, bo już zacząłem się poważnie martwić, że jak nawet tu się nic nie dzieje, to grozi nam obumarcie forum(nieustająco jestem pod wrażeniem tempa twojej pracy).
Cormagh pisze:Tylko patrząc na zaprezentowane zdjęcia zastanawiam się, czy to jeszcze kompania, czy już raczej mała armia
No sporo ich ale musiałem już wstrzymać się z zakupami, bo tak mi się podobają metalowe krasnoludzkie modele, że jeszcze trochę a skompletowałbym całą armię - zresztą na półce czeka już niemal skompletowana banda Pogromców.Bizon pisze:Mocale chłopaki rzeczywiście już są małą armią :>
Nie. Mam nadzieję, że dzisiaj uda mi się spodkładować modele.vocal pisze:będą jakoś jeszcze konwertowane jeszcze?:>