League Of Legends
Moderator: Zaklinacz Kostek
Re: League Of Legends
Jeśli uczysz się grać - owszem.
Jeśli już dobrze grasz i znasz dość dobrze itemy to próbuj własne kombinacje .
Albo użyj strony wyżej, ale lepiej próbować robić własne kombinacje imo
Jeśli już dobrze grasz i znasz dość dobrze itemy to próbuj własne kombinacje .
Albo użyj strony wyżej, ale lepiej próbować robić własne kombinacje imo
dmg tank (renekton, shen) albo range dps (ashe, tristana, ezreal) albo mag ze skilem do zabijania minionow (np. vladimir, kennen)Andrzej pisze:Na EU. Na razie gracze vs boty, może to dlatego... Zobaczę czy w następnych dniach problem będzie się powtarzał.
Acha, i na początek lepszy tank, mag czy jakiś łucznik?
Na poczatek skup sie na farmie i last hitowaniu creepow. Perfect score to 100 przy 10 minutach i 210 przy 20 minutach. Jak wyciągniesz 70 i 150, to idzie Ci dobrze.
Ogarniecie last hitowania to podstawa, na niuanse typu "teraz zabije wrogiego championa" czas przyjdzie pozniej (w sensie, nieco pozniej - lat hitowanie jest proste, trzeba tylko troche wprawy)
jak ktos chce jakies porady od prosa to walic ;P
pozdrawiam
Furion
Andrzej pisze:Na EU. Na razie gracze vs boty, może to dlatego... Zobaczę czy w następnych dniach problem będzie się powtarzał.
Acha, i na początek lepszy tank, mag czy jakiś łucznik?
A tego na dole nie przeczytałem .
Od siebie powiem tak, sprawdź championa z każdego rodzaju (najlepiej 2 tanków, 2 magów, 2 ranged dpsów i 2 zwykłych DPSów z bliska). Wtedy ocenisz co Ci się najbardziej podoba bo to zależne jest od czyjegoś gameplaya, mi się naprzykład gra najlepiej Supportami i Magami. Ranged DPSami ciężko mi idzie , dlatego trudno w tym(oczywiście w mojej opinii) punkcie coś poradzić bo to zależy od tego jak chcesz grać i co lubisz.
Domino pisze:Fajnie się gra magami, ale ja na początku grałem meele dpsem. Jednak jest to na tyle proste, że chyba każdą postać będziesz w stanie ogarnąć po pewnym czasie gry. Nobrainowa jest Ashe, proste to-to wybitnie a potrafi przywalić. Ja gram na EU, co prawda tylko wieczorami, ale nigdy nie mam dc.
zadna postac w lolu nie jest no brainowa, a na pewno nie ranged carry, ktorym trzeba sie umiec dobrze ustawic w teamfightcie
ogolnie ja zaczalem od grania tankami, bo ich zawsze brakuje, teraz gram wszystkim po trochu, zalezy czego potrzeba w teamie
Hmm, spoko, dzięki za rady. Na razie grałem Ashą, super się nią trzepie kasę, ale jest też strasznie miękka. Teraz spróbuję, tak jak mówiliście, pograć jakimś magiem.
Nieco przeraża mnie fakt, że aby grać w miarę dobrze, trzeba ogarnąć umiejętności wszystkich herosów, tudzież itemy. Przecież tego jest w cholere
Nieco przeraża mnie fakt, że aby grać w miarę dobrze, trzeba ogarnąć umiejętności wszystkich herosów, tudzież itemy. Przecież tego jest w cholere
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
2 miesiące grania i ogarniasz wszystkoAndrzej pisze:Hmm, spoko, dzięki za rady. Na razie grałem Ashą, super się nią trzepie kasę, ale jest też strasznie miękka. Teraz spróbuję, tak jak mówiliście, pograć jakimś magiem.
Tak, wiem o co chodzi. Na przykład niedawno miałem 0 zabitych, a sam padłem 11 razy
Ale spoko, wyrobie się
Ale spoko, wyrobie się
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
Ashe jest bardzo nobrainowa, chyba nie ma prostszej postaci w obsłudzeFojtu pisze:Domino pisze:Fajnie się gra magami, ale ja na początku grałem meele dpsem. Jednak jest to na tyle proste, że chyba każdą postać będziesz w stanie ogarnąć po pewnym czasie gry. Nobrainowa jest Ashe, proste to-to wybitnie a potrafi przywalić. Ja gram na EU, co prawda tylko wieczorami, ale nigdy nie mam dc.
zadna postac w lolu nie jest no brainowa, a na pewno nie ranged carry, ktorym trzeba sie umiec dobrze ustawic w teamfightcie
ogolnie ja zaczalem od grania tankami, bo ich zawsze brakuje, teraz gram wszystkim po trochu, zalezy czego potrzeba w teamie
wszystko zalezy od poziomu na ktorym grasz jak juz napisal przelas. jak grasz przeciw sensownej druzynie, ktora focusuje carryego albo ma jakas postac anty carry to przezyc ashka jest dosc ciezko. tutaj wychodzi skill w postaci dobrego ustawienia sie i wiedzy kiedy strzelac a kiedy sie odsunacDomino pisze:Ashe jest bardzo nobrainowa, chyba nie ma prostszej postaci w obsłudzeFojtu pisze:Domino pisze:Fajnie się gra magami, ale ja na początku grałem meele dpsem. Jednak jest to na tyle proste, że chyba każdą postać będziesz w stanie ogarnąć po pewnym czasie gry. Nobrainowa jest Ashe, proste to-to wybitnie a potrafi przywalić. Ja gram na EU, co prawda tylko wieczorami, ale nigdy nie mam dc.
To ja mam pytanie natury technicznej. Jak to jest z dublowaniem przedmiotów? Np czy dwie pary butów dają x2 do prędkości? Czy dwa przedmioty +8% na krytyka dają +16? Jak to działa?
Andrzej pisze:To ja mam pytanie natury technicznej. Jak to jest z dublowaniem przedmiotów? Np czy dwie pary butów dają x2 do prędkości? Czy dwa przedmioty +8% na krytyka dają +16? Jak to działa?
Buty - nie
Krytyk - owszem
Patrz na to czy przedmioty mają dopisek "Unique" jeśli mają to ich efekt się nie dubluje, jeśli nie mają to efekty się dublują.
np jak czapka(taka czerwona czapka którą się składaz różdzki za 860 i 1600 złota) ma dopisek:
Unique : Zwiększa posiadany Ability power o 25% (Nie jestem pewien czy to tak wygląda, daje na przypał by dało się zrozumieć ale mniejwięcej coś takiego ma, po angielsku nie miałem pomysłu jak napisać )
Czyli co, można mieć 110% szans na krytyk? I czy life drain działa podczas strzelania z łuku?
Andrzej pisze:Czyli co, można mieć 110% szans na krytyk? I czy life drain działa podczas strzelania z łuku?
Maksymalny jest 100%, z samych przedmiotów z tego co pamiętam to nie - na każdej wartości procentowej jest blokada. Naprzykład nie można mieć większego redukowania cooldownów z przedmiotów niż 40%(czy 45%). Ale można mieć wyżej niż te 40-45% dzięki masteries i niebieskiemu buffowi w lesie(no i runą)
Jeśli miałeś na myśli life steal - to tak, działa podczas strzelania z łuku.
Hmm, ok dzięki. Macie może jakąś stronkę, na której są zebrane tego typu informacje odnośnie mechaniki gry? Chętnie bym sobie ją przejrzał.
Poza tym att speed ma capa 2,5a, cooldown reduction 40%, dodge procent liczy sie od aktualnej wartosci, nie prosta suma. Unique raz konkretne, ale inne wartosci unique sie sumuja - np CDR 15% i CDR 20% dadza 35, 2x CDR 20% da tylko 20.
@wyzej
40% cdr to hardcap, nie przebijesz niczym.
Najprostsi do gry sa (imho) magowie (ryze, ania, veigar - banalni do ogarniecia lub odrobine, ale nie tak znow wiele trudniejsi le blanc czy kassadin) i melee dd - Yi (zwlaszcza, sfeedowany vs ludzie nie umiejacy kontrowac = free win), Olaf, Trynda (pure wygrzew, wystarczy wiedziec ile to 5s), Sion na AD, Poppy (choc wole AP, niemal kazdy schodzi na combo), Garen, Irelia, Xin, Pantek - kazdy z nich banalny do sfeedowania w early i ownuje w late. Wybor jak widac spory.
Stronka nie, ale najwieksze polskie forum latwo wygooglasz. Masa spamu i smieci, ale sensowne poradniki sie trafiaja (moje sa nieaktualne od dawna, nie sugerowac sie juz ).
@wyzej
40% cdr to hardcap, nie przebijesz niczym.
Najprostsi do gry sa (imho) magowie (ryze, ania, veigar - banalni do ogarniecia lub odrobine, ale nie tak znow wiele trudniejsi le blanc czy kassadin) i melee dd - Yi (zwlaszcza, sfeedowany vs ludzie nie umiejacy kontrowac = free win), Olaf, Trynda (pure wygrzew, wystarczy wiedziec ile to 5s), Sion na AD, Poppy (choc wole AP, niemal kazdy schodzi na combo), Garen, Irelia, Xin, Pantek - kazdy z nich banalny do sfeedowania w early i ownuje w late. Wybor jak widac spory.
Stronka nie, ale najwieksze polskie forum latwo wygooglasz. Masa spamu i smieci, ale sensowne poradniki sie trafiaja (moje sa nieaktualne od dawna, nie sugerowac sie juz ).
Pantheona odradzam, po nerfach to śmiech a nie bohater.
Strona, hm. W sumie teraz mnie zaciekawiłeś bo wszystko sprawdzałem samemu w grze zawsze poszukam jeszcze.
40% cdr to hardcap? Byłem pewien, że blue buff niweluje te 40% ale jeszcze się upewnie i dam znać wtedy. Jak wprowadziłem w bład to przepraszam.
Strona, hm. W sumie teraz mnie zaciekawiłeś bo wszystko sprawdzałem samemu w grze zawsze poszukam jeszcze.
40% cdr to hardcap? Byłem pewien, że blue buff niweluje te 40% ale jeszcze się upewnie i dam znać wtedy. Jak wprowadziłem w bład to przepraszam.