Nowa Edycja

Tomb Kings

Moderator: Shino

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Re: Nowa Edycja

Post autor: Naviedzony »

Ale zauważ że nie będzie trzeba deklarować markerów przed bitwą. Ustalasz miejsce, w którym wyjdą dopiero przed rzutem na scatterkę. To daje więcej możliwości zaskoczenia przeciwnika. Choć to prawda, że zakopywanie tak drogich oddziałów jest ryzykowne. Mnie się jednak zdarzało już zakopywać 5 swarmów i zazwyczaj nie żałowałem.

Marek15
Mudżahedin

Post autor: Marek15 »

Dębek pisze: Skoro kowboj siedzi w klocku to znaczy, że nie spłenia swojej podstawowej roli - bycia kowbojem.
Jak śmiga na koniu to jeszcze pół biedy, ale jak na orle, albo dysku, to jest w cipkę, bo nie ma to jak kloc piechoty telepiący się 2 cale.
:shock: a to latający koluś na orle może dołączyć do jakiegokolwiek oddziału??? Z tego co wiem, nie może.

Kozioł
Chuck Norris

Post autor: Kozioł »

No odśwież swoją wiedze, jak najbardziej może. W tej edycji tylko monstery nie mogą wchodzić

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Obrazek
Obrazek

Malal
Kretozord

Post autor: Malal »

oO nawet to nie sie sa fajne modele na poleczke. Coz potestuje pare rozwiazan ale coz czuje ze konstrukty nie zagoszcza u mnie wogole w rozpie.
podpis nieregulaminowy - administracja

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

O ile wcześniejsze jęki Malala mnie denerwowały to tu ma rację... Albo zdjęcie jest na tyle niewyraźne, że nie widać tych oszałamiających detali i olśniewających barw, albo modele są mega kijowe. Choć łuki fajne.

Awatar użytkownika
Domino
Falubaz

Post autor: Domino »

Brzydkie. Na szczęście mam normalne Ushabti, które są śliczne i to mi starczy.
Co do stalkerów, pomimo ich podstawek są to zdecydowanie najlepsze rzeczy do zakopania, gdyby tej możliwości nie mieli, byłby zupełnie bezużytecznym oddziałem. 8 cali zasięgu wręcz zmusza do wykopania. Teraz wykopują się szybko, więc naprawdę fajny bajer, na tyłach przeciwnika jest oddział, który truje mu tyłek ciągłym strzelaniem.

Co do maszyn, to nie rozumiem, czemu pita wciąga automatem? Bo maszyna nie ma I, więc oblewa od razu. A na potrzeby strzelania węży maszyna nagle czerpie I od obsługi? Ja tam się cieszę, po prostu brak logiki mnie zastanawia.

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Co do maszyn, to nie rozumiem, czemu pita wciąga automatem? Bo maszyna nie ma I, więc oblewa od razu. A na potrzeby strzelania węży maszyna nagle czerpie I od obsługi? Ja tam się cieszę, po prostu brak logiki mnie zastanawia.
Wydaje mi się, że chodzi o to, iż pitka to zaklęcie, które zmusza maszynę do testowania I, a stalkerzy wykonują atak strzelecki, który po prostu używa I zamiast T.

Awatar użytkownika
szirer
"Nie jestem powergamerem"
Kontakt:

Post autor: szirer »

Odnosnie modeli uszatek to fakt zdjęcie kiepskie ale już sam fakt że mocno im się przybrało na wadze i to że nie są już zindywidualizowane tylko wszystkie mają takie same łepki mocno je psuje :/

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

A i łebki uszatek nie są jakieś super. Przypominają rozpłaszczone żaby...

Awatar użytkownika
likaon
Kretozord

Post autor: likaon »

dlaczego mają głowy veliceraptorów?
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii

Awatar użytkownika
gerald_tarrant
Masakrator

Post autor: gerald_tarrant »

imo całkiem fajne te uszaty, co chcecie od nich 8)

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Ej, one mają ogonki! Ale słodko! :mrgreen:

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Smiechu »

Z tego co tak czytam to jedyna żecz która w tej edycji będzie stosowana w niemal każdej rozpisce to Carriony - za te same pkt. mają +1S +1A

To mnie sie podoba.

Awatar użytkownika
Golonka
Masakrator

Post autor: Golonka »

Miałeś na myśli rzecz? :)
A tak na temat, wydaje mi się, że pomimo faktu iż mają jeszcze dodatkowo stompa, to i tak nie będzie punktów starczało, a szkoda bo jednostka super
A co do Usztek to może w rzeczywistości nie będą takie paskudne?
Furion pisze:
@nders9 pisze:
Can units deploy closer than 1" apart?
No, becouse no.

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Golonka pisze: A tak na temat, wydaje mi się, że pomimo faktu iż mają jeszcze dodatkowo stompa, to i tak nie będzie punktów starczało, a szkoda bo jednostka super

Ja tam zawsze znajde 120pkt by je zmieścić - jezeli sie nie myle to bedzie to chyba najmocniejszy/jeden z mocniejszych oddział/ów lataczy w tej edycji

Awatar użytkownika
Dragan
Chuck Norris

Post autor: Dragan »

Smiechu pisze:
Golonka pisze: A tak na temat, wydaje mi się, że pomimo faktu iż mają jeszcze dodatkowo stompa, to i tak nie będzie punktów starczało, a szkoda bo jednostka super

Ja tam zawsze znajde 120pkt by je zmieścić - jezeli sie nie myle to bedzie to chyba najmocniejszy/jeden z mocniejszych oddział/ów lataczy w tej edycji
Który nie moze maszerować :)

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Golonka pisze:Miałeś na myśli rzecz? :)
A tak na temat, wydaje mi się, że pomimo faktu iż mają jeszcze dodatkowo stompa, to i tak nie będzie punktów starczało, a szkoda bo jednostka super
A co do Usztek to może w rzeczywistości nie będą takie paskudne?
Że co ma stompa? Cariony?
Obrazek

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Ale ma największy zasieg w armii - poza sfinksem :p

Marcin nie słuchaj Golonki

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Z carrionami jest ten problem, że nie mają save i mają niską I przez co często zginą zanim zdążą w ogóle uderzyć.
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

ODPOWIEDZ