home rules
home rules
w zwiazku z tym ze nierozumiem dalej czemu gw tak zdecydowalo moze by tak zrobic polska zasade ze jednostka szarzujaca ma np +3 do inicjatywy
uzasadniam to tym ze jak dla mnie ten co atakuje leje pierwszy (w przypadku kogos super szybkiego to i tak bedzie szybszy)
wiem ze uzasadnieniem jest ze 2 strony szarzuja ale takie tlumaczenie gw jest dla mnie nie odpowiadajace rzeczywistosci, dodatkowo nie widze tego np w sytuacji gdy 2 oddzialy sie leja a trzeci wszarzowuje (np z boku). nie ma opcji by wtedy kawalek oddzialu biegl z kontrszarza na nowy oddzial
zmiana jest spora ale mysle ze zgodzi sie ze mna duzo osob ze sensowna a home rules sa jak samo gw po to by usprawniac gre
co o tym sadzicie?
uzasadniam to tym ze jak dla mnie ten co atakuje leje pierwszy (w przypadku kogos super szybkiego to i tak bedzie szybszy)
wiem ze uzasadnieniem jest ze 2 strony szarzuja ale takie tlumaczenie gw jest dla mnie nie odpowiadajace rzeczywistosci, dodatkowo nie widze tego np w sytuacji gdy 2 oddzialy sie leja a trzeci wszarzowuje (np z boku). nie ma opcji by wtedy kawalek oddzialu biegl z kontrszarza na nowy oddzial
zmiana jest spora ale mysle ze zgodzi sie ze mna duzo osob ze sensowna a home rules sa jak samo gw po to by usprawniac gre
co o tym sadzicie?
- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
To se obejrzyj pierwszą część władcy pierścieni. Tam na początku elfy biły przed szarżującymi orkami... 

Why so serious?White Lion pisze:Mam prośbę
Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash

- Król Goblinów
- Wodzirej
Napisał Domin z Kucykiem w awatarze
/a co walne se posta
/

- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
Sie kiedyś dla sportu napierdalałem na ulicy i wierz mi, że nie jest problemem zajebać strzała czy fronta komuś kto na ciebie biegnie niczym ork po niezdanej animozji...kauczuk pisze:pewnie te co u nas maja asfdaleko nie trzeba szukac
jesli ktos sadzi ze obronca moze lac pierwszy to niech kogos zaatakuje albo poczyta troche o taktyce
ja mowie o wmiare wyrownanych przeciwnikach (roznica tylko +3) i tak daje szanse tym szybkim

Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash

Zgadzam się z Mhrocznym i dodam, że jestem po spooorej ilości testów 

Given the choice, whether to rule a corrupten, failing empire or to chalange the fate through another throw, a better throw against one's desteny, what wos a king to do?
- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
A może być i trzeźwy. Zależy czy ma pojęcie czy nie. Ale wiadomo. Im ktoś bardziej pijany tym większe prawdopodobieństwo, że wyłapieprzelas pisze:ja również jestem po sporej ilości testów i powiem wcale nie jest tak trudnozależy od ilości alkoholu u przeciwnika

sprobujcie kiedys moi wojownicy z kims trzezwym. niewiem kogo (i czy) wy laliscie ale ciekawe jakby wam to wyszlo jak biegnie na was np. kibol (jak ork - np konkretny). hehe ja chetnie zobacze jak uprzedzacie atak reki lub nogi
chetnie tez zobacze jak 2 oddzialy lejac sie przyjmuja trzeci atakujac go. np gdy atakuje z tylu
pol sie odwraca i biegnie na nich robiac dziure w srodku
panowie nie wyglupiajmy sie, szarza po inicjatywie to jakies nieporozumienie. zdarza sie ze obronca jest pierwszy ale to duzo zalezy od niego. dlatego dodatek do inicjatywy a nie pierwszenstwo szarzy jest dobrym pomyslem, by rowniez dac szanse obroncy gdyby byl taki super i byl pierwszy

chetnie tez zobacze jak 2 oddzialy lejac sie przyjmuja trzeci atakujac go. np gdy atakuje z tylu

pol sie odwraca i biegnie na nich robiac dziure w srodku

panowie nie wyglupiajmy sie, szarza po inicjatywie to jakies nieporozumienie. zdarza sie ze obronca jest pierwszy ale to duzo zalezy od niego. dlatego dodatek do inicjatywy a nie pierwszenstwo szarzy jest dobrym pomyslem, by rowniez dac szanse obroncy gdyby byl taki super i byl pierwszy
O kolejny wątek w stylu co bym zmienił w 8ed i nawet znowu podnosi się bonus do I przy szarży. Nie lepiej odkopywać stare, przynajmniej cała dyskusja w stylu "co by było gdyby" byłaby w jednym miejscu. 

Kalesoner pisze:Orki i gobliny są częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro.
- The WariaX
- Falubaz
To ja też pospamuje, a co !
W przypadku szarży piechoty to tam jeden kit, to imho wyprzedzanie ataków szarżującej kawalerii to już jakaś paranoja
, no chyba, że się ma długie włócznie to wtedy co innego.
W przypadku szarży piechoty to tam jeden kit, to imho wyprzedzanie ataków szarżującej kawalerii to już jakaś paranoja

Zapraszam do mojej galerii

http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35475
Maluję na zamówienie:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 13#p990613
kauczuk....ja puszczam w ruch broń białą średnio dwa razy w tygodniu więc wydaje mi się, że mam prawo powiedzieć co i jak 

Given the choice, whether to rule a corrupten, failing empire or to chalange the fate through another throw, a better throw against one's desteny, what wos a king to do?
+1Goglem pisze:
Z pozdrowieniami do autora tematu (ach troszkę sarkazmu musi być)

mniej pudelka polecam
rownież pozdrawiam autora tematu, well done
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
Zapraszam do Kielc. Ty sie rozpędzisz, ja będe kopałkauczuk pisze:sprobujcie kiedys moi wojownicy z kims trzezwym. niewiem kogo (i czy) wy laliscie ale ciekawe jakby wam to wyszlo jak biegnie na was np. kibol (jak ork - np konkretny). hehe ja chetnie zobacze jak uprzedzacie atak reki lub nogi