home rules

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
kauczuk
Mudżahedin

home rules

Post autor: kauczuk »

w zwiazku z tym ze nierozumiem dalej czemu gw tak zdecydowalo moze by tak zrobic polska zasade ze jednostka szarzujaca ma np +3 do inicjatywy

uzasadniam to tym ze jak dla mnie ten co atakuje leje pierwszy (w przypadku kogos super szybkiego to i tak bedzie szybszy)
wiem ze uzasadnieniem jest ze 2 strony szarzuja ale takie tlumaczenie gw jest dla mnie nie odpowiadajace rzeczywistosci, dodatkowo nie widze tego np w sytuacji gdy 2 oddzialy sie leja a trzeci wszarzowuje (np z boku). nie ma opcji by wtedy kawalek oddzialu biegl z kontrszarza na nowy oddzial

zmiana jest spora ale mysle ze zgodzi sie ze mna duzo osob ze sensowna a home rules sa jak samo gw po to by usprawniac gre

co o tym sadzicie?

Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

Post autor: Mhroczny Rycerz »

To se obejrzyj pierwszą część władcy pierścieni. Tam na początku elfy biły przed szarżującymi orkami... :roll:
White Lion pisze:Mam prośbę :)

Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
Why so serious? ;)

kauczuk
Mudżahedin

pewnie te co u nas maja asf ;) daleko nie trzeba szukac

jesli ktos sadzi ze obronca moze lac pierwszy to niech kogos zaatakuje albo poczyta troche o taktyce
ja mowie o wmiare wyrownanych przeciwnikach (roznica tylko +3) i tak daje szanse tym szybkim

Varinastari
Masakrator

Post autor: Varinastari »

Obrazek

Awatar użytkownika
Domino
Falubaz

Post autor: Domino »

Impet uderzenia oddaje +1 do CRa, czego Ty się doszukujesz... Niektórym już się nudzi.

Awatar użytkownika
Król Goblinów
Wodzirej

Post autor: Król Goblinów »

Napisał Domin z Kucykiem w awatarze :D /a co walne se posta 8) /

Awatar użytkownika
Goglem
Wodzirej

Post autor: Goglem »

Obrazek
Z pozdrowieniami do autora tematu (ach troszkę sarkazmu musi być)

Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

kauczuk pisze:pewnie te co u nas maja asf ;) daleko nie trzeba szukac

jesli ktos sadzi ze obronca moze lac pierwszy to niech kogos zaatakuje albo poczyta troche o taktyce
ja mowie o wmiare wyrownanych przeciwnikach (roznica tylko +3) i tak daje szanse tym szybkim
Sie kiedyś dla sportu napierdalałem na ulicy i wierz mi, że nie jest problemem zajebać strzała czy fronta komuś kto na ciebie biegnie niczym ork po niezdanej animozji... :roll:

Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
Why so serious? ;)

Awatar użytkownika
Rainhold
Chuck Norris

Post autor: Rainhold »

Zgadzam się z Mhrocznym i dodam, że jestem po spooorej ilości testów :lol2:
Given the choice, whether to rule a corrupten, failing empire or to chalange the fate through another throw, a better throw against one's desteny, what wos a king to do?

Awatar użytkownika
przelas
Falubaz

Post autor: przelas »

ja również jestem po sporej ilości testów i powiem wcale nie jest tak trudno :) zależy od ilości alkoholu u przeciwnika :)

Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

przelas pisze:ja również jestem po sporej ilości testów i powiem wcale nie jest tak trudno :) zależy od ilości alkoholu u przeciwnika :)
A może być i trzeźwy. Zależy czy ma pojęcie czy nie. Ale wiadomo. Im ktoś bardziej pijany tym większe prawdopodobieństwo, że wyłapie :D

Why so serious? ;)

kauczuk
Mudżahedin

sprobujcie kiedys moi wojownicy z kims trzezwym. niewiem kogo (i czy) wy laliscie ale ciekawe jakby wam to wyszlo jak biegnie na was np. kibol (jak ork - np konkretny). hehe ja chetnie zobacze jak uprzedzacie atak reki lub nogi ;)

chetnie tez zobacze jak 2 oddzialy lejac sie przyjmuja trzeci atakujac go. np gdy atakuje z tylu ;)
pol sie odwraca i biegnie na nich robiac dziure w srodku ;)

panowie nie wyglupiajmy sie, szarza po inicjatywie to jakies nieporozumienie. zdarza sie ze obronca jest pierwszy ale to duzo zalezy od niego. dlatego dodatek do inicjatywy a nie pierwszenstwo szarzy jest dobrym pomyslem, by rowniez dac szanse obroncy gdyby byl taki super i byl pierwszy

Awatar użytkownika
LuciusII
Oszukista

Post autor: LuciusII »

O kolejny wątek w stylu co bym zmienił w 8ed i nawet znowu podnosi się bonus do I przy szarży. Nie lepiej odkopywać stare, przynajmniej cała dyskusja w stylu "co by było gdyby" byłaby w jednym miejscu. :D
Kalesoner pisze:Orki i gobliny są częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro. :wink:

Awatar użytkownika
The WariaX
Falubaz

Post autor: The WariaX »

To ja też pospamuje, a co !

W przypadku szarży piechoty to tam jeden kit, to imho wyprzedzanie ataków szarżującej kawalerii to już jakaś paranoja :lol2:, no chyba, że się ma długie włócznie to wtedy co innego.

Awatar użytkownika
Rainhold
Chuck Norris

Post autor: Rainhold »

kauczuk....ja puszczam w ruch broń białą średnio dwa razy w tygodniu więc wydaje mi się, że mam prawo powiedzieć co i jak :wink:
Given the choice, whether to rule a corrupten, failing empire or to chalange the fate through another throw, a better throw against one's desteny, what wos a king to do?

misha
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: misha »

Goglem pisze:Obrazek
Z pozdrowieniami do autora tematu (ach troszkę sarkazmu musi być)
+1 :D
mniej pudelka polecam
rownież pozdrawiam autora tematu, well done
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

Awatar użytkownika
Delight
Chuck Norris

Post autor: Delight »

Obrazek

Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

kauczuk pisze:sprobujcie kiedys moi wojownicy z kims trzezwym. niewiem kogo (i czy) wy laliscie ale ciekawe jakby wam to wyszlo jak biegnie na was np. kibol (jak ork - np konkretny). hehe ja chetnie zobacze jak uprzedzacie atak reki lub nogi ;)
Zapraszam do Kielc. Ty sie rozpędzisz, ja będe kopał :roll:

Why so serious? ;)

ODPOWIEDZ