Skaveńskie Q&A
Moderator: Hoax
Re: Skaveńskie Q&A
jaka jest podstawka dzwonka ? bo zapomniałem
W ataku 1-2 i 5-6 faktycznie jest napisane, że z S6, ale dotyczy to normalnej sytuacji, normalnego ataku, gdy nie mamy bonusu. triplet i potem wynik6 daje bonus, który dodajesz do wszystkiego, co potem rzucasz na atak. Bo najpierw dostajesz bonus za 6 po triplecie, a potem rzucasz na tabele ataku. Gdyby miałoby być inaczej, Lazur, zapis o bonusie byłby zupełnie bez sensu.
The messanger bowed low. "Speak-speak" snarled the Grey Seer, to agitated to appreciate the fawning. "Unexpected complications, most powerful of the potentates" said the Scurrier. Before the creature finish,Grey Seer sent bolt of lightning to roast him alive."Bad news can always wait" thougt the mage..
Hmm, po zastanowieniu powiem, że każdy z Was ma nieco racji. Siła abomki zwiększa się tylko dla efektów, gdzie nie ma podanej siły, np 3-4 i 5-6. Ale już 1-2 i test I w 5-6 powodują hity z s6 i nie ma żadnych przesłanek, żeby było inaczej. Jest napisane s6 i tyle.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
RAWowanie na maksa Jak Afro, polecam po prostu trochę świeżego powietrza
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.
- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
Ja nie wiem nad czym tu dyskutujecie jak wszystko jest dokładnie opisane. Nawet jak abomka ma 7 siły to atak 1-2 wykonuje z siłą 6, atak 3-4 z siłą 7 natomiast atak 5-6 najpierw z siłą 6 a potem 2d6 z siłą 7. Trzeba być idiotą, żeby mówić inaczej.
Why so serious?White Lion pisze:Mam prośbę
Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
Warhammer nie jest grą logiczną, po tylu latach powinieneś to wiedzieć
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
Tylko to wynika z zasad a nie logiki...
Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
No dokładnie to napisałem Logicznie powinna mieć wszędzie s7, ale według zasad ma różną siłe.
a z drgiej strony wszelkie zdejmowanie jej S nic nie daje przy tych atakach, mi pasuje;] jednak częściej jej siłę zdejmą niż rzuci +1S...
http://picasaweb.google.pl/vocart - moja galeria
Te, Mhroczny Rycerzu. Może bez od razu wyzwisk, co? Po to jest ten dział, by spokojnie sobie wyjaśniać wątpliwości. Pozdro
The messanger bowed low. "Speak-speak" snarled the Grey Seer, to agitated to appreciate the fawning. "Unexpected complications, most powerful of the potentates" said the Scurrier. Before the creature finish,Grey Seer sent bolt of lightning to roast him alive."Bad news can always wait" thougt the mage..
- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
RAWowo to tak. Masz racje. Bo te ataki nie są opisane jako wykonywane z S abomki tylko z określoną S. Troche jak z katapą. Nawet jak obniżysz S to mimo, że załoga faktycznie będzie słabiej biła to templejtki to nie ruszy .vocal pisze:a z drgiej strony wszelkie zdejmowanie jej S nic nie daje przy tych atakach, mi pasuje;] jednak częściej jej siłę zdejmą niż rzuci +1S...
A czy ja kogoś wyzwałem? Napisałem tylko, że trzeba być idiotą, żeby pisać tak a nie inaczej. Idąc Twoim tokiem rozumowania gdybym nie kupował w media markt to mógłbym sie poczuć urażony słysząc reklame "media markt? nie dla idiotów"Pacek pisze:Te, Mhroczny Rycerzu. Może bez od razu wyzwisk, co? Po to jest ten dział, by spokojnie sobie wyjaśniać wątpliwości. Pozdro
Innymi słowy wyzywasz tych, którzy piszą "tak a nie inaczej".A czy ja kogoś wyzwałem? Napisałem tylko, że trzeba być idiotą, żeby pisać tak a nie inaczej.
Naturalnym wrogiem skavenów są ludzie... i orki... i elfy... a także chaos... i oczywiście najgorszy wróg czyli inni skaveni.
- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
Ojojoj
Dobra panowie, taka piękna pogoda: czas pomalować jakieś figsy na działeczce
podobno gdzieś było ale potrzebuje konkretnego uzasadnienia czy monki z plague furnace mają przerzuty za plague banner jak nie to dlaczego ??
Nigdzie nie jest to senswonie uściślone a przekonania osób którym to przeszkadza bo zginie pare zołnierzy więcej nie mają uzasadnienia.
( obsługa dostaje Frenzy jak to jest w FAQ'u więc wydaje mi sie ze plague banner też powinien działać )
Nigdzie nie jest to senswonie uściślone a przekonania osób którym to przeszkadza bo zginie pare zołnierzy więcej nie mają uzasadnienia.
( obsługa dostaje Frenzy jak to jest w FAQ'u więc wydaje mi sie ze plague banner też powinien działać )
” Rozejrzyj się dookoła. Zobaczysz ludzi, bez których ten świat byłby lepszy.”
Death Note
Galeria :
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35349
Strona Malarska na Facebooku:
https://www.facebook.com/pages/Fallen-A ... 9393055688
Death Note
Galeria :
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35349
Strona Malarska na Facebooku:
https://www.facebook.com/pages/Fallen-A ... 9393055688