League Of Legends

Moderator: Zaklinacz Kostek

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Vallarr
Falubaz

Re: League Of Legends

Post autor: Vallarr »

Bo od czasu wejscia akali ona jest znacznie latwiejszym antycarry niz poppy. Za to klasyczna poppy AP na dwa skille + deathfire grasp sciaga prawie kazdego do zera, a AD ma ulti jak trynda - 6s praktycznej niesmiertelnosci. Jedna z ciekawszych postaci imho.

A ja i tak kocham Nidalke - moze nie jest top tier, ale takiej frajdy zaden inny champ mi nie da. 2/3 hp squishy na jednego javelina? Kotek, wejsc w combat, zabic co chce i odskoczyc, albo biegac przez sciany pounce, albo leczyc za chore wartosci dajac mega att speed. Do tego trapy za ktore akali, tłicz czy evka nas uwielbiaja. Uniwersalna, ciezka i piekna (tak, mam skina french maid nidalee :P).

Druga z ulubionych, choc ostatnio rzadko gram, to anivia. Dmg jaki ta ptaszyna wyplaca jest po prostu ostry, a mur to przegiety skill. Natomiast ostatnio kupilem wreszcie karthusa i gram nim jak mam ochote po prostu poownowac ile wlezie. Tyle, ze Requiem to dodatek, Q imba nuk z minimalnym CD, Wall jest OP, Defile daje mane i dziala jak mini ulti fiddle znacznie dluzej, a mase fragow zaliczam po smierci ;d Polecam, choc wiele osob uwaza kaktusa za slabego, to imho jeden z bardziej gietych magow.

Z tankow - malphite i shen, z pusherow sivir, z ranged carry MF i ashe, z junglerow amumu, olaf i akali. Moje ólóbione, choc w zasadzie gram wszystkim <3

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Vallarr pisze:ólóbione
dżisas, takiego comba to już dawno nie widziałem :D

Na razie gram Ash i faktycznie jest łatwa do prowadzenia. Imba slow, świetne ulti i volley na miniony :) Tylko ta trzecia zdolność trochę obsysa, ale zawsze trochę złota dojdzie.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Miyokari
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Miyokari »

3 zdolność u Ashki jest właśnie dobra szczególnie na ogarniętych przeciwników, nigdy nie wiadomo kto się kryje w krzakach a wysłanie hawka na zwiady jest przydatne ;).

Andrzej
Pan Spamu

Nie no jasne, hawk jest dobry. Tylko że i tak bierze się go jako ostatniego skila, więc ten bonus od kili jest mniejszy.

Jakie itemy jej kupujecie? Te sugerowane, czy jakieś inne?
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?

Miyokari
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Miyokari »

Ja zazwyczaj robie buty mercury treadsy/berserkery(zależy ilu mają magów), Infinity Edge potem phantom dancera i po nim Black Cleaver a na końcu Bloodthister, jak jest gorąco to robię Banshee Veila ;). (Nie pamiętam już jej recommended itemów bo dawno nią nie grałem)

Co do hawka - ja go biore przeważnie na 3 levelu, +1 golda a hawk zawsze mi się przydaje już na niskim leveluj ale to jak kto gra.

Andrzej
Pan Spamu

Tak jak radziliście kupiłem Warwicka i powiem jedno: OMFG! Podczas pierwszej gry Warwickiem, uzbrojony tylko w wiedzę o ogólnej taktyce i bulidzie z leaguecraft.com nabiłem ponad 30 fragów, sam ginąc 3 :D Po prostu masakra, biegam po całej mapie, spotykam jakiegoś kolesia, 5 sec i frag, a ja nadal z full hp :mrgreen: Sam mogłem wbijać się w 3, zabić jednego, odskoczyć, za chwilę kolejnego, no po prostu masakra :D

W kolejnych grach już tak łatwo nie było, kolesie bardziej ogarniali, chronili się nawzajem i nie dali mi dobrze wyexpić, ale i tak 1vs1 nikt nie miał ze mną szans :)

Coś czuję, że długo zostanę przy tym kolesiu :)

Awatar użytkownika
przelas
Falubaz

Post autor: przelas »

mam nadzieje, że chodzisz do lasu...

Andrzej
Pan Spamu

Jasne, już mam w miarę opanowany "jungling" i trasy, na 7-8 lvl ściągam smoka :)

Boberr
Chuck Norris

Post autor: Boberr »

jak ktos bedzie chcial zagrac na US to niech da znac w swieta akurat bede mial czas pewnie

Duckbill of War

diuk
Falubaz

Post autor: diuk »

Andrzej pisze:Tak jak radziliście kupiłem Warwicka i powiem jedno: OMFG!
Hehehe :p

Mówiłem że to noobslayer. Tak se teraz myślę, że dobrze, że wybrałeś jego a nia Jaxa ;p
Vallarr pisze:A ja i tak kocham Nidalke
No to jesteśmy w klubie ;)

Jedyny problem, że dla kasadina to praktycznie free frag -.-. Na szczęście na ranked 100% ban :P

Jak grasz Asią to pamiętaj, żeby robić też HP. Może być BansheesVeil lub Frozen Mallet, jeśli nie ma dużo casterów. Widziałem też Asię z GA, to niezły pomysł, bo jesteś zawsze focusem, widziałem nawet z Warmogiem, ale to już jakieś smaczki..

Generalnie należy pamiętać, że Ruby crystal + Regrowth Pendant jest lepszy niż Vampiric Scepter, ale wiadomo, że Asia ma klepać a nie biegać po mapie i regenerować sobie życie -.-
Szukam: zamienników do Silver Helmsów

Kontakt PM

Andrzej
Pan Spamu

Tak w ogóle to Asia jest jedną z niewielu herosów, której nie mogę dogonić Warwickiem. Ogarniety gracz zawsze puści do tyłu slowa albo i ulti i nici z ciepłego mięska :( (its only fun, when i catch they :D )

Awatar użytkownika
Vallarr
Falubaz

Post autor: Vallarr »

Mialem nadzieje, ze nie musze dawac "ólóbione" w zawiasy, zeby ktos nie myslal, ze to niechcacy ;d

Kassadin w dobrych rekach jest przegiety, nie tylko nidka ma z nim problem, wiec nie placze :P
Ashka hawkshota maxuje pierwszego, cisne lasthity na solo lane i dzieki temu mam taka farme, ze prosze siadac. Obczajanie mapy tez jest genialne i to za darmo.

Kumpel pogrywal Brandem i musze przyznac, ze dmg robil sympatyczny, ale papier wiekszy niz ryze na oko.

diuk
Falubaz

Andrzej, a jaki masz nick na EU?

W święta będę miał trochę czasu, to możemy pograć ;)

Jakby coś to może być PM.

Chyba że jakiś team się wykruszy na granie w te święta :p

No oczywiście odpada ranked wtedy ze względu na poziom.

Z drugiej strony - zawsze możesz odmówić, bo wtedy pewnie auto-select będzie przypisywał trochę trudniejszych przeciwników ze względu na level cap.

Tak czy siak otwieram propozycję :)

Edit:

Furion89, ty to masz niezłe staty O.o

1794 Solo Queue ? Wow... Grubo..
=D> =D>
Ostatnio zmieniony 21 kwie 2011, o 17:32 przez diuk, łącznie zmieniany 3 razy.

Kontakt PM

Andrzej
Pan Spamu

Spoko można. Jak coś to mój nick andrzej2208

diuk
Falubaz

mój to proqb na EU.

Kurcze może też zacznę cisnąć te ranked na Eu, jak patrzę na Furiona, ale z drugiej strony, nie mam aż tyle czasu.. :/

Kontakt PM

Andrzej
Pan Spamu

Ja pierdziele, mam tego dosyć. Trzecią gre z rzędu przegrałem, bo jakiś debil był AFK, i to w dodatku w 3x3 :evil: Jak skompletować jakąś sensowną drużynę?

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Skaven »

Do dobrej drużyny potrzebujesz 3 ludzi, elfa, krasnoluda i 4 hobbitów :D

Trubas
Falubaz

Post autor: Trubas »

Ja chetnie zagram w druzynie piszcie na pw
Jeżus pisze:Trubas okazałeś się mieć większą choppę, więc masz swoją nagrodę:

Zawsze chciałem być w Nemezis :(
Obrazek

Awatar użytkownika
Wisnia
Chuck Norris

Post autor: Wisnia »

Też zacząłem pykać w LoL'a jakiś czas temu.
Jeśli ktoś chciałby pograć w drużynie pisać, nick: Wisniax.
Gram - Kennen/Shaco.

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

Andrzej wysłałem Ci zaproszenie, resztę też dzisiaj zaproszę nick Srakson
Obrazek

ODPOWIEDZ