A ja i tak kocham Nidalke - moze nie jest top tier, ale takiej frajdy zaden inny champ mi nie da. 2/3 hp squishy na jednego javelina? Kotek, wejsc w combat, zabic co chce i odskoczyc, albo biegac przez sciany pounce, albo leczyc za chore wartosci dajac mega att speed. Do tego trapy za ktore akali, tłicz czy evka nas uwielbiaja. Uniwersalna, ciezka i piekna (tak, mam skina french maid nidalee
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
Druga z ulubionych, choc ostatnio rzadko gram, to anivia. Dmg jaki ta ptaszyna wyplaca jest po prostu ostry, a mur to przegiety skill. Natomiast ostatnio kupilem wreszcie karthusa i gram nim jak mam ochote po prostu poownowac ile wlezie. Tyle, ze Requiem to dodatek, Q imba nuk z minimalnym CD, Wall jest OP, Defile daje mane i dziala jak mini ulti fiddle znacznie dluzej, a mase fragow zaliczam po smierci ;d Polecam, choc wiele osob uwaza kaktusa za slabego, to imho jeden z bardziej gietych magow.
Z tankow - malphite i shen, z pusherow sivir, z ranged carry MF i ashe, z junglerow amumu, olaf i akali. Moje ólóbione, choc w zasadzie gram wszystkim <3