Nowa Edycja
Moderator: Shino
- swieta_barbara
- habydysz
Re: Nowa Edycja
Bo taka prawda - na 7ma TK to byl nobrainer, znowu w 8mej to byl po prostu slaby book.
A tam zaraz nobrainer, ktoś musiał rozpe wymyśleć
, potem był nobrainer ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Jak kiedys zauwazyłes, jestem z tych kombinujących. Nigdy nie było u mnie króla z kosiarą (plewny item za 80 pkt kontrowany przez championa za 10) ani ogona gwardii w kresce z bannerem of hop siupDębek pisze:No bo bez kosiary, krechy i ikony ten unit to totalny plew.
![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
Mam wrażenie że spotkałes się parę razy z jednym typem rozpy TK (stabilnym, ale wcale nie najskuteczniejszym) i stad takie dziwne jednostronne podejscie. No ale co ja tam wiem
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
Czas pokaże co będzie z tymi TK, ale wiekszych sukcesów nie wróżę
Pozdrawiam
w 7 nie był kontrowany przez czempiona, w 8 może to i plew, ale w 7 niszczyłFluffy pisze:
Jak kiedys zauwazyłes, jestem z tych kombinujących. Nigdy nie było u mnie króla z kosiarą (plewny item za 80 pkt kontrowany przez championa za 10) ani ogona gwardii w kresce z bannerem of hop siupWolę bardziej subtelne rozwiązania.
Wiesz raczej podchodzę do tego hobby na luzie i jak miałbym się wziąć za jakąś armię do Battle'a to chciałbym żeby zajebiście wyglądała na stole pod względem modelarskim. Nie mam ciśnienia na top 5 ligi itd.... Chcę ładną armię i przyznam że nowe modele są bardzo ładne do TK, ale kunie są tak słabe że to aż szok.... Stąd moje pytanie... Jak koni nie zmienią to mają oczy w dupie na prawdę ![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
Co cię nie zabije to cię wzmocni
nie wiem czy widziales te kunie na żywo
bo ja też na początku bylem nimi załamany dopóki oglądałem je tylko na fotach
ale w realu wyglądają naprawde dobrze ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Też tak myślę. dużo koni i szkieletów sprawia, że armia na prawdę wygląda na nieumarły legion pustyni... Jak dla mnie super, lubię ten klimat. ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Ehh.
Przestańcie sie wkoncu przekomarzac odnośnie skuteczności danych rozpisek i jednostek.
To juz zaczyna sie robić nudne.
Próbowałem to robić 10+ stron wczesniej i stwierdziłem że nie warto.
Debino +1
Podzielam zdanie w 100% - akurat tutaj mam identyczne podejscie do armii i rozpiski
Przestańcie sie wkoncu przekomarzac odnośnie skuteczności danych rozpisek i jednostek.
To juz zaczyna sie robić nudne.
Próbowałem to robić 10+ stron wczesniej i stwierdziłem że nie warto.
Debino +1
Podzielam zdanie w 100% - akurat tutaj mam identyczne podejscie do armii i rozpiski
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Ehh... Malal chyba Ci to narzekanie zabiło szare komórki i straciłeś skilla. Rulebook strona 70, "flying units, consisting of more than one model have the Skirmishers special rule."Malal pisze:Carriony nie maja juz skirmisha![]()
Ech ten 40k sposob pisania bookow
Zagadza sie
Niestety Necrospinx jest raczej niegrywalny....za 225 pkt szalu nie ma.
Oraz smutna wiadomosc dla milosnikow starego giganta kosztuje 170 pkt z bazy ale ma sv5+ i stracil 1 w....Oczywiscie zyskal 1 T ......
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Jeszcze rydwanySmiechu pisze:I jedyna która została polepszonaMalal pisze:Raczej po prostu czytalem rulebooka przelotnie. Tak czy siak to najszybsza jednostka w najwolniejszej armii;]
Oraz smutna wiadomosc dla milosnikow starego giganta kosztuje 170 pkt z bazy ale ma sv5+ i stracil 1 w....Oczywiscie zyskal 1 T ......
podpis nieregulaminowy - administracja