Nowa Edycja
Moderator: Shino
- swieta_barbara
- habydysz
Re: Nowa Edycja
Bo taka prawda - na 7ma TK to byl nobrainer, znowu w 8mej to byl po prostu slaby book.
A tam zaraz nobrainer, ktoś musiał rozpe wymyśleć , potem był nobrainer
Jak kiedys zauwazyłes, jestem z tych kombinujących. Nigdy nie było u mnie króla z kosiarą (plewny item za 80 pkt kontrowany przez championa za 10) ani ogona gwardii w kresce z bannerem of hop siup Wolę bardziej subtelne rozwiązania.Dębek pisze:No bo bez kosiary, krechy i ikony ten unit to totalny plew.
Mam wrażenie że spotkałes się parę razy z jednym typem rozpy TK (stabilnym, ale wcale nie najskuteczniejszym) i stad takie dziwne jednostronne podejscie. No ale co ja tam wiem
Czas pokaże co będzie z tymi TK, ale wiekszych sukcesów nie wróżę .
Pozdrawiam
w 7 nie był kontrowany przez czempiona, w 8 może to i plew, ale w 7 niszczyłFluffy pisze:
Jak kiedys zauwazyłes, jestem z tych kombinujących. Nigdy nie było u mnie króla z kosiarą (plewny item za 80 pkt kontrowany przez championa za 10) ani ogona gwardii w kresce z bannerem of hop siup Wolę bardziej subtelne rozwiązania.
Wiesz raczej podchodzę do tego hobby na luzie i jak miałbym się wziąć za jakąś armię do Battle'a to chciałbym żeby zajebiście wyglądała na stole pod względem modelarskim. Nie mam ciśnienia na top 5 ligi itd.... Chcę ładną armię i przyznam że nowe modele są bardzo ładne do TK, ale kunie są tak słabe że to aż szok.... Stąd moje pytanie... Jak koni nie zmienią to mają oczy w dupie na prawdę
Co cię nie zabije to cię wzmocni
nie wiem czy widziales te kunie na żywo bo ja też na początku bylem nimi załamany dopóki oglądałem je tylko na fotach ale w realu wyglądają naprawde dobrze
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Też tak myślę. dużo koni i szkieletów sprawia, że armia na prawdę wygląda na nieumarły legion pustyni... Jak dla mnie super, lubię ten klimat.
Ehh.
Przestańcie sie wkoncu przekomarzac odnośnie skuteczności danych rozpisek i jednostek.
To juz zaczyna sie robić nudne.
Próbowałem to robić 10+ stron wczesniej i stwierdziłem że nie warto.
Debino +1
Podzielam zdanie w 100% - akurat tutaj mam identyczne podejscie do armii i rozpiski
Przestańcie sie wkoncu przekomarzac odnośnie skuteczności danych rozpisek i jednostek.
To juz zaczyna sie robić nudne.
Próbowałem to robić 10+ stron wczesniej i stwierdziłem że nie warto.
Debino +1
Podzielam zdanie w 100% - akurat tutaj mam identyczne podejscie do armii i rozpiski
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Ehh... Malal chyba Ci to narzekanie zabiło szare komórki i straciłeś skilla. Rulebook strona 70, "flying units, consisting of more than one model have the Skirmishers special rule."Malal pisze:Carriony nie maja juz skirmisha
Ech ten 40k sposob pisania bookow
Zagadza sie Niestety Necrospinx jest raczej niegrywalny....za 225 pkt szalu nie ma.
Oraz smutna wiadomosc dla milosnikow starego giganta kosztuje 170 pkt z bazy ale ma sv5+ i stracil 1 w....Oczywiscie zyskal 1 T ......
Jeszcze rydwanySmiechu pisze:I jedyna która została polepszonaMalal pisze:Raczej po prostu czytalem rulebooka przelotnie. Tak czy siak to najszybsza jednostka w najwolniejszej armii;]
Oraz smutna wiadomosc dla milosnikow starego giganta kosztuje 170 pkt z bazy ale ma sv5+ i stracil 1 w....Oczywiscie zyskal 1 T ......
podpis nieregulaminowy - administracja