Zapytania o zielone zasady
Moderator: Kołata
Re: Zapytania o zielone zasady
czy grzyby nocnego goblina liczą się do ograniczeń euro jako dogenerowywane kości? Jeśli tak - to plewnie.
Ach - no i co w takim razie, jeśli rzucam z night goblina więcej niż 2 czary na turę - nie rzucam tą dodatkową kością? Rzucam, ale sprawdzam tylko czy sobie nie zrobię kuku a poza tym wyniku kości nie dodaję?
Ach - no i co w takim razie, jeśli rzucam z night goblina więcej niż 2 czary na turę - nie rzucam tą dodatkową kością? Rzucam, ale sprawdzam tylko czy sobie nie zrobię kuku a poza tym wyniku kości nie dodaję?
Grzyby z mushrooms nie liczą się do kości euro - nie są liczone do limitu kości do Power Pool w rozumieniu RB, ponieważ jest to podbicie czaru (coś jak dodanie lev. szamana do wyniku rzutu). Kością z grzyba rzucasz za każdym razem jeśli NG rzuca czar i dodajesz do wyniku walki (1=kuku nawet przy IF). Jednak kości ukradzione z atrybutu Małej Łaa liczą się do limitu kości Power Pool. Po przekroczeniu 2 kości każda następna ukradziona kość przepada.
Kalesoner pisze:Orki i gobliny są częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro.
- Król Goblinów
- Wodzirej
Mam pytanie- jaki jest dokładni wording Spider bannera w booku? Every model in the unit czy every goblin model in the unit?
pzdr,KG
pzdr,KG
1. Czy rozbiegający się Squig Herd (nie ma już goblinów, albo ucieczka) powoduje panikę tak jak zniszczony oddział?
2. Jak to w końcu jest z Vanguard a szarża z animozji z pierwszej turze? Oddział szarżuje bo animozja go zmusza, czy nie bo z Vanguard nie wolno?
2. Jak to w końcu jest z Vanguard a szarża z animozji z pierwszej turze? Oddział szarżuje bo animozja go zmusza, czy nie bo z Vanguard nie wolno?
1. Od momentu kiedy zaczyna się ruszać w losowym kierunku nie powoduje paniki. Jeśli zginie panikuje w myśl zasad RB z ograniczeniem Size Matters. Manglery nie uciekają są Immune to Psychology.
2. Gdzieś to już było wałkowane i szczegółowo opisane przy 1-5 stoją, przy 6 działają normalnie jeśli się nie poruszyły.
2. Gdzieś to już było wałkowane i szczegółowo opisane przy 1-5 stoją, przy 6 działają normalnie jeśli się nie poruszyły.
Kalesoner pisze:Orki i gobliny są częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro.
Nie pytam o Manglery, ani o Hoperów, tylko o Squig Herd. Jeśli się zbrejkuje i ucieka, lub od ostrzału zginą wszyscy poganiacze: Herd rozbiera się zadając D6 S5 (+ewentualne plusy) każdej jednostce w promieniu jakimś tam, bodaj 2D6. I są zdejmowani ze stołu. Moje pytanie: czy takie zdjęcie ze stołu powoduje panikę jak zniszczony oddział? I dlaczego.
Nie wiem jak ja to czytałem że zinterpretowałem to jako manglery
Panikę zdajesz jeśli jednostka zostanie zniszczona z jakiegokolwiek powodu - katalog ze strony 63 RB nie jest katalogiem zamkniętym. Jeśli zdejmujesz ze stołu to punkty z tej jednostki liczą się do zadanych Tobie strat. Jeśli mieli by nie panikować innych to było by to wyraźnie napisane jak przy fanatyku.
Panikę zdajesz jeśli jednostka zostanie zniszczona z jakiegokolwiek powodu - katalog ze strony 63 RB nie jest katalogiem zamkniętym. Jeśli zdejmujesz ze stołu to punkty z tej jednostki liczą się do zadanych Tobie strat. Jeśli mieli by nie panikować innych to było by to wyraźnie napisane jak przy fanatyku.
Czy w sytuacji kiedy wchodzę gigantem do walki wręcz i losuję atak, w którym gigant wymiotuje i wygrywa automatycznie walkę o 2, mogę na koniec wykonać jeszcze thunderstompa i czy jeśli go wykonam to do rezultatu dodaje się zadane rany ?
Oi,
w moim podreczniku jest napisane inaczej
Mianowicie, ze po 'yell and brawl' zarowno Gigant jak i modele z nim w kontakcie (in contact) juz nie walcza. Co oznacza, ze przy kombinowanych szarzach inne figurki moglyby walczyc. Natomiast, rzeczywiscie, gigant nie ma juz thunderstompa, a walka zawsze skonczy sie na +2 dla strony giganta.
w moim podreczniku jest napisane inaczej
Mianowicie, ze po 'yell and brawl' zarowno Gigant jak i modele z nim w kontakcie (in contact) juz nie walcza. Co oznacza, ze przy kombinowanych szarzach inne figurki moglyby walczyc. Natomiast, rzeczywiscie, gigant nie ma juz thunderstompa, a walka zawsze skonczy sie na +2 dla strony giganta.
- Aron_Banalny
- Masakrator
no dobra, pytanie TOTALNIE Z DUPY, ale mam jakieś omamy. ile ataków ma załoga chariotu orków?
- Aron_Banalny
- Masakrator
co jeżeli mangler odbije się od impasa i znów wpadnie na oddział który juz bił?
Aron_Banalny - jeśli wyszedł choć na milimetr z oddziału, przeżył test na DT to wbija znowu 2d6 S6 AP. Obawiam się że w FAQu mogą to ukrócić
katerek - odp. A . Czar nie wchodzi, chyba że został rzucony z IF, jest od nowego zdania. Więc ten zapis dotyczy obu sytuacji opisanych w zdaniu poprzednim.
katerek - odp. A . Czar nie wchodzi, chyba że został rzucony z IF, jest od nowego zdania. Więc ten zapis dotyczy obu sytuacji opisanych w zdaniu poprzednim.