+1, oraz dodam, że jak wyszły nowe HE to na PGA 4 lata temu też zostały dopuszczone oba podręczniki.Jankiel pisze:W ogóle poszedłbym na rękę graczom TK i dał im wybrać czy grają na nowym, czy na starym - dawno temu zrobiono tak, gdy wychodziły WE i nie było żadnych problemów. TK przegięte nie są a jakieś urozmaicenie zawsze się przyda. Oczywiście jak ktoś chce wystawiać nowe jednostki, to musi mieć figurki - jego problem, jak je zdobędzie
ARENA 2011 - Master w Krakowie, , WYNIKI NA STR. 39
Re: ARENA 2011 - Master w Krakowie. 2011-05-07
Więc panowie, nie chcę wrzucać iskry na beczkę prochu. Ja chcę, żeby dobrze się WAM grało, a nie mnie fajnie ustalało zasady. Turniej jest dla Was i moja opinia jest średnio istotna. Podobnie już było z formatem punktowym - pełna elastyczność z naszej strony. Tym razem było tak, że dostałem informacje od dwóch poważnych osób, że przyjadą, jeśli będą dopuszczone nowe TK. W pierwszej chwili pomyślałem "no way", ale potem zacząłem zasięgać opinii i moje zdanie stało się mocniej neutralne. Reasumując - powinno być tak: skoro są zasady 7 dni to dura lex, chyba że ciało, które powołało tę zasadę do życia, zgodzi się ją zmienić. Albo uznamy, że jest gentlemen's agreemant, aby TK dopuścić. Czyli, albo wszyscy uznajemy, że git, albo np. LS zmienia zapis. To jest mój punkt widzenia.
Jankiel, Ty szelmo
Już raz mieliśmy tę sytuację z punktami

Już raz mieliśmy tę sytuację z punktami

Według mnie jeżeli gracz będzie miał przy sobie nowego booka to kij niech gra i nie chodzi tu o to że bym komuś tam nie uwierzył ale po prostu lepiej ogarniam rulesy jak sobie sam w podręczniku obaczę.
Poza tym w Krakowie jeszcze za wcześnie będzie na spam Carrionów
Poza tym w Krakowie jeszcze za wcześnie będzie na spam Carrionów

Co wyście się uparli na tą okrągłą podstawkę do manglerów?
Odpowiedź niby klarowna, ale cóż za potencjał irytacji 

+1Asassello pisze:proszę!Lidder pisze:Podręcznik może już krążyć i każdy mógł już czytać, ale oficjalnie armii jeszcze nie ma. Ode mnie macie zielone, jednak jeśli chodź jeden gracz powie, że się nie zgadza to też się nie zgodzę (czekam na chętnych).
po coś ten cholerny regulamin ligi był robiony. 7 dni po oficjalnej premierze podręcznik wchodzi w życie turniejowe.
Ten tydzień nie jest dla graczy TK, którzy pewnie booka już widzieli, znają go lub mają piracka wersję tylko dla pozostałych graczy, żeby mieli szanse zapoznać się z nowym już na podstawie podręcznika a nie plotek z jakiegoś forum.
ten zapis w regulaminie zostal stworzony przy okazji podobnej sytuacji kiedy na turniejach kazdy gral sobie czym chcial.
jesli ktos zagra sobie nowymi TK jeden turniej mniej nic mu nie bedzie. inni niech maja chwile na zapoznanie sie z tym i dyskusje oraz ew. uscislenia. a nie 30 minut czytania przed bitwa i dopytywanie sedziow o rozne niescislosci.
@Busz
Wpadasz gwiazdo?
Wpadasz gwiazdo?
Moja oferta malarska:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 75#p136275
Hellfire Studio:
http://www.hellfirestudio.com.pl
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 75#p136275
Hellfire Studio:
http://www.hellfirestudio.com.pl
proste, juz nawet rozpiske wyslalem chlopakuSkaven pisze:@Busz
Wpadasz gwiazdo?

Właśnie.Buszman pisze:+1Asassello pisze:proszę!Lidder pisze:Podręcznik może już krążyć i każdy mógł już czytać, ale oficjalnie armii jeszcze nie ma. Ode mnie macie zielone, jednak jeśli chodź jeden gracz powie, że się nie zgadza to też się nie zgodzę (czekam na chętnych).
po coś ten cholerny regulamin ligi był robiony. 7 dni po oficjalnej premierze podręcznik wchodzi w życie turniejowe.
Ten tydzień nie jest dla graczy TK, którzy pewnie booka już widzieli, znają go lub mają piracka wersję tylko dla pozostałych graczy, żeby mieli szanse zapoznać się z nowym już na podstawie podręcznika a nie plotek z jakiegoś forum.
ten zapis w regulaminie zostal stworzony przy okazji podobnej sytuacji kiedy na turniejach kazdy gral sobie czym chcial.
jesli ktos zagra sobie nowymi TK jeden turniej mniej nic mu nie bedzie. inni niech maja chwile na zapoznanie sie z tym i dyskusje oraz ew. uscislenia. a nie 30 minut czytania przed bitwa i dopytywanie sedziow o rozne niescislosci.
Serio chłopaki, granie na spiraconych wydrukach właśnie wychodzącej książki na masterze to żenua. Darujmy sobie. Gracze TK będą mieli następne 8 lat żeby się nową książką nabawić.
Maciek
PS. Jak zostaną jednak dopuszczone to oczekuję umieszczenia książki na stronie, co bym mógł ją przeczytać przed turniejem

- Barbarossa
- Mniejsze zło
Też mi się to wydaje nieco grząskie... z drugiej strony chętnie bym zobaczył Malala i Shino na arenie 
Głosuję na opcję "niezdecydowany".

Nową książkę chciał też zaprezentować, wraz z figurkami Artur Szyndler. Od tego w zasadzie rozpoczęła się cała rozmowa.
albo dopuścić khemri na dwóch rozpach i przeciwnik jeszcze przed ich obejrzeniem decyduje czy zgadzasięna to żeby graćna nowej edycji.w ten sposób i wilk syty i owcacała choć pewnie byłyby problemy techniczne ( duża ilośćfigsów) z tego wykonaniem
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
Bez jaj.Barbarossa pisze:Też mi się to wydaje nieco grząskie... z drugiej strony chętnie bym zobaczył Malala i Shino na arenie
Zdecydowanie - nie.
Jedyna szansa na wynik TK to właśnie teraz, póki zasady są zaskoczeniem dla przeciwnika.
Niech Malal, Szyndler i Shino radzą sobie bez takiej przewagi.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.