ARENA 2011 - Master w Krakowie, , WYNIKI NA STR. 39

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Re: ARENA 2011 - Master w Krakowie. 2011-05-07

Post autor: Furion »

Jankiel pisze:W ogóle poszedłbym na rękę graczom TK i dał im wybrać czy grają na nowym, czy na starym - dawno temu zrobiono tak, gdy wychodziły WE i nie było żadnych problemów. TK przegięte nie są a jakieś urozmaicenie zawsze się przyda. Oczywiście jak ktoś chce wystawiać nowe jednostki, to musi mieć figurki - jego problem, jak je zdobędzie
+1, oraz dodam, że jak wyszły nowe HE to na PGA 4 lata temu też zostały dopuszczone oba podręczniki.

Guldur
Mudżahedin

Post autor: Guldur »

ja z warszawy bede jechal samochodem w piatek tak kolo godziny 14-15
jakby ktos sie chcial zabrac/dolozyc do benzyny to pisac na priv

Awatar użytkownika
BOGINS
Postownik Niepospolity

Post autor: BOGINS »

Raczej nei dla zasady ale zgodnei z duchem fair play.To że nie jestem graczem TK nie oznacza że mam być zaskoczony na turnieju wykręconą o 180% rozpą.

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Post autor: ksch »

Więc panowie, nie chcę wrzucać iskry na beczkę prochu. Ja chcę, żeby dobrze się WAM grało, a nie mnie fajnie ustalało zasady. Turniej jest dla Was i moja opinia jest średnio istotna. Podobnie już było z formatem punktowym - pełna elastyczność z naszej strony. Tym razem było tak, że dostałem informacje od dwóch poważnych osób, że przyjadą, jeśli będą dopuszczone nowe TK. W pierwszej chwili pomyślałem "no way", ale potem zacząłem zasięgać opinii i moje zdanie stało się mocniej neutralne. Reasumując - powinno być tak: skoro są zasady 7 dni to dura lex, chyba że ciało, które powołało tę zasadę do życia, zgodzi się ją zmienić. Albo uznamy, że jest gentlemen's agreemant, aby TK dopuścić. Czyli, albo wszyscy uznajemy, że git, albo np. LS zmienia zapis. To jest mój punkt widzenia.
--
Krzysztof "ksch" Schechtel
ksch@gazeta.pl
gg 7052764
http://www.veto2ed.pl

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

To jeszcze sobie skalkuluj, ile osób przyjedzie, by zagrać nowymi TK, a ile zrezygnuje w proteście przeciwko nowym TK :mrgreen:
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Jankiel, Ty szelmo :mrgreen:

Już raz mieliśmy tę sytuację z punktami :roll:
--
ksch@gazeta.pl
gg 7052764

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

Według mnie jeżeli gracz będzie miał przy sobie nowego booka to kij niech gra i nie chodzi tu o to że bym komuś tam nie uwierzył ale po prostu lepiej ogarniam rulesy jak sobie sam w podręczniku obaczę.
Poza tym w Krakowie jeszcze za wcześnie będzie na spam Carrionów ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
maciom
Chuck Norris

Post autor: maciom »

pytanie

na jekiej podstawce na turze bendą biegać mangler squigi ?
Na 40x40 mm czy okrągła drednotowa?
czy jeśli mam przedmiot, który pozwala mi przerzucać każdego warda to, czy mogę też przerzucać ochronę magiczną?

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Lidder »

Co wyście się uparli na tą okrągłą podstawkę do manglerów?

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Odpowiedź niby klarowna, ale cóż za potencjał irytacji :wink:
--
ksch@gazeta.pl
gg 7052764

Awatar użytkownika
maciom
Chuck Norris

Post autor: maciom »

pytam sie bo na początku zrobiłem na okrągłej a teraz nie wiem czy zmienić na tura
czy jeśli mam przedmiot, który pozwala mi przerzucać każdego warda to, czy mogę też przerzucać ochronę magiczną?

Buszman
Wodzirej
Kontakt:

Post autor: Buszman »

Asassello pisze:
Lidder pisze:Podręcznik może już krążyć i każdy mógł już czytać, ale oficjalnie armii jeszcze nie ma. Ode mnie macie zielone, jednak jeśli chodź jeden gracz powie, że się nie zgadza to też się nie zgodzę (czekam na chętnych :mrgreen: ).
proszę!

po coś ten cholerny regulamin ligi był robiony. 7 dni po oficjalnej premierze podręcznik wchodzi w życie turniejowe.
Ten tydzień nie jest dla graczy TK, którzy pewnie booka już widzieli, znają go lub mają piracka wersję tylko dla pozostałych graczy, żeby mieli szanse zapoznać się z nowym już na podstawie podręcznika a nie plotek z jakiegoś forum.
+1

ten zapis w regulaminie zostal stworzony przy okazji podobnej sytuacji kiedy na turniejach kazdy gral sobie czym chcial.
jesli ktos zagra sobie nowymi TK jeden turniej mniej nic mu nie bedzie. inni niech maja chwile na zapoznanie sie z tym i dyskusje oraz ew. uscislenia. a nie 30 minut czytania przed bitwa i dopytywanie sedziow o rozne niescislosci.

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Skaven »

@Busz
Wpadasz gwiazdo?

Awatar użytkownika
oczko
Falubaz

Post autor: oczko »

a mi tam w sumie wszystko jedno czy będę grałze starymi czy nowymi TK byle by mi tylko klarownie wyjaśnił co i jak działa a wszelkie wątpliwości jestem pewien że sędziowie rozwieją

Buszman
Wodzirej
Kontakt:

Post autor: Buszman »

Skaven pisze:@Busz
Wpadasz gwiazdo?
proste, juz nawet rozpiske wyslalem chlopaku :)

mlepkows
Wodzirej

Post autor: mlepkows »

Buszman pisze:
Asassello pisze:
Lidder pisze:Podręcznik może już krążyć i każdy mógł już czytać, ale oficjalnie armii jeszcze nie ma. Ode mnie macie zielone, jednak jeśli chodź jeden gracz powie, że się nie zgadza to też się nie zgodzę (czekam na chętnych :mrgreen: ).
proszę!

po coś ten cholerny regulamin ligi był robiony. 7 dni po oficjalnej premierze podręcznik wchodzi w życie turniejowe.
Ten tydzień nie jest dla graczy TK, którzy pewnie booka już widzieli, znają go lub mają piracka wersję tylko dla pozostałych graczy, żeby mieli szanse zapoznać się z nowym już na podstawie podręcznika a nie plotek z jakiegoś forum.
+1

ten zapis w regulaminie zostal stworzony przy okazji podobnej sytuacji kiedy na turniejach kazdy gral sobie czym chcial.
jesli ktos zagra sobie nowymi TK jeden turniej mniej nic mu nie bedzie. inni niech maja chwile na zapoznanie sie z tym i dyskusje oraz ew. uscislenia. a nie 30 minut czytania przed bitwa i dopytywanie sedziow o rozne niescislosci.
Właśnie.
Serio chłopaki, granie na spiraconych wydrukach właśnie wychodzącej książki na masterze to żenua. Darujmy sobie. Gracze TK będą mieli następne 8 lat żeby się nową książką nabawić.

Maciek

PS. Jak zostaną jednak dopuszczone to oczekuję umieszczenia książki na stronie, co bym mógł ją przeczytać przed turniejem :P .

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

Też mi się to wydaje nieco grząskie... z drugiej strony chętnie bym zobaczył Malala i Shino na arenie :D

Głosuję na opcję "niezdecydowany".

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Nową książkę chciał też zaprezentować, wraz z figurkami Artur Szyndler. Od tego w zasadzie rozpoczęła się cała rozmowa.
--
ksch@gazeta.pl
gg 7052764

Awatar użytkownika
oczko
Falubaz

Post autor: oczko »

albo dopuścić khemri na dwóch rozpach i przeciwnik jeszcze przed ich obejrzeniem decyduje czy zgadzasięna to żeby graćna nowej edycji.w ten sposób i wilk syty i owcacała choć pewnie byłyby problemy techniczne ( duża ilośćfigsów) z tego wykonaniem

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

Barbarossa pisze:Też mi się to wydaje nieco grząskie... z drugiej strony chętnie bym zobaczył Malala i Shino na arenie :D

Głosuję na opcję "niezdecydowany".
Bez jaj.
Zdecydowanie - nie.
Jedyna szansa na wynik TK to właśnie teraz, póki zasady są zaskoczeniem dla przeciwnika.
Niech Malal, Szyndler i Shino radzą sobie bez takiej przewagi.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

ODPOWIEDZ