Pytania krótkobrodego - zasady
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
Re: Pytania krótkobrodego - zasady
Dokładnie tak, a jeśli dobrze zrozumiałem to Bayard liczy 8 pkt za rany w takim przypadku.
Racja, mea culpa- w tej edycji nie ma już overkilla w takich wypadkach
Mój blog: http://arsbelli.blogspot.com/
"Kiedy atakujecie- wyjcie jak furie!"- Thomas "Stonewall" Jackson
"Kiedy atakujecie- wyjcie jak furie!"- Thomas "Stonewall" Jackson
hej
jak to jest z inżynierem/mistrzem inżynierem. Można przyłączyć go do obsługi jednej maszyny, ale czy swoje bonusy w postaci ZS i przerzutów udostępnia sąsiadującym maszynom? Czy do każdej z nich trzeba by dodać osobnego inzyniera? Przejrzałem army booka, podręczniki do 7 i 8 edycji i nie znalazłem odpowiedzi.
pozdrawiam
jak to jest z inżynierem/mistrzem inżynierem. Można przyłączyć go do obsługi jednej maszyny, ale czy swoje bonusy w postaci ZS i przerzutów udostępnia sąsiadującym maszynom? Czy do każdej z nich trzeba by dodać osobnego inzyniera? Przejrzałem army booka, podręczniki do 7 i 8 edycji i nie znalazłem odpowiedzi.
pozdrawiam
Przeczytaj jeszcze erratę malego inzyniera możesz miec przy każdej maszynie i jest jako obsługant, natomias ME stojąc 3" od maszyny daje jej swoje bonusy może obejmować nawet kilka maszyn ale musisz deklarować której daje bonusu oczywiście na nasze szczęście po rzutach kością artyleryjską.
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
to przejrzyj jeszcze FAQ.
Maly inżynier dołączany jest do konkretnej maszyny i tylko niej daje bonusy.
Mistrz Inżynier nie może być dołączany do żadnej maszyny. Z jego bonusów może skorzystać jedna z maszyn w 3" od niego. Jakie bonusy i na jakiej zasadzie to masz opisane w FAQ'u.
Edit.: Pingu szybszy
Maly inżynier dołączany jest do konkretnej maszyny i tylko niej daje bonusy.
Mistrz Inżynier nie może być dołączany do żadnej maszyny. Z jego bonusów może skorzystać jedna z maszyn w 3" od niego. Jakie bonusy i na jakiej zasadzie to masz opisane w FAQ'u.
Edit.: Pingu szybszy
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Witam raz jeszcze.
Tym razem mam pytanie odnosnie run, a dokladnie rzecz biorac chodzmi mi o Master Rune of Flight. Czy bonus daje tylko i wylacznie jeden atak, czy moze tyle ile dany model ma atakow?
Przypomnialo mi sie jeszcze jedeno. Czy Master Rune of Spite i Rune of iron mozna stackowac? ( Rune of Spite + 2xRune of Iron = Ward Save 2+?)
Z gory dzieki za odpowiedz.
Tym razem mam pytanie odnosnie run, a dokladnie rzecz biorac chodzmi mi o Master Rune of Flight. Czy bonus daje tylko i wylacznie jeden atak, czy moze tyle ile dany model ma atakow?
Przypomnialo mi sie jeszcze jedeno. Czy Master Rune of Spite i Rune of iron mozna stackowac? ( Rune of Spite + 2xRune of Iron = Ward Save 2+?)
Z gory dzieki za odpowiedz.
Latająca broń z runą za 40 punktów (chyba 40 - nie pamiętam :p) uderza raz - przecież inaczej mogłoby się jeszcze nie daj Boże okazać że jest opłacalna...KRAKUKAS pisze:Witam raz jeszcze.
To są Dwarfy a nie Dark Elfy więc nasi Herosi nie są nieśmiertelni/niełamalni - odpowiedź brzmi: nie.KRAKUKAS pisze:Przypomnialo mi sie jeszcze jedeno. Czy Master Rune of Spite i Rune of iron mozna stackowac? ( Rune of Spite + 2xRune of Iron = Ward Save 2+?)
Hm mam pytanko odnośnie żyrosa:
czy strzela tylko raz na całą bitwe(czyli jest traktowane jak zioniecie??) czy co ture???
czy strzela tylko raz na całą bitwe(czyli jest traktowane jak zioniecie??) czy co ture???
"Poproście ich,żeby się nieco uciszyli.Snorri ma małego kaca,-powiedział Snorri.
W:29\D:4\L16
Tomb Kings
W:1\D:0\L:0
galeria moich Krasi: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=33906
DwarfsArtur pisze:Człowieku to jest temat, o nowym info o krasiach - czy wszyscy musimy wiedzieć z jakich modeli zrobisz bombera ... jak dal mnie możesz nawet w kupę wsadzić parasolkę do drinków
Tomb Kings
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Zakładając że nie maszerował
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
W dwarfach tylko małego. "Duża klopa" mogło się odnosić do klopy z większą silą.
Mała klopa
r penetrating
r burning
r accuracy
Duża klopa
2x r penetrating
r accuracy
r penetrating
r burning
r accuracy
Duża klopa
2x r penetrating
r accuracy
"Poproście ich,żeby się nieco uciszyli.Snorri ma małego kaca,-powiedział Snorri.
Tomb Kings
DwarfsArtur pisze:Człowieku to jest temat, o nowym info o krasiach - czy wszyscy musimy wiedzieć z jakich modeli zrobisz bombera ... jak dal mnie możesz nawet w kupę wsadzić parasolkę do drinków
Tomb Kings
Ah te skróty dzięki za wyjaśnienia
A jeszcze możecie mi powiedzieć jak działa runa honoru i przysięgi z kowadła, o ile mogę popchnąć jednostkę ? o współczynnik ruchu ?
np. jest sytuacja, że szarżuję krasiami i brakuje mi dystansu to wtedy mogę ich popchnąć o wartość ruchu czy o 2k6 ?
A jeszcze możecie mi powiedzieć jak działa runa honoru i przysięgi z kowadła, o ile mogę popchnąć jednostkę ? o współczynnik ruchu ?
np. jest sytuacja, że szarżuję krasiami i brakuje mi dystansu to wtedy mogę ich popchnąć o wartość ruchu czy o 2k6 ?
- Irek_Dwarf
- Chuck Norris
Tylko jednostka, która się własnie zebrała nie może wykonać ruchu z kowadła