Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
No właśnie... trzeba nowe kminy przygotować... ech.Król Goblinów pisze: a skoro podaliście je wszystkim na tacy to pozdro600
Nie tylko Barbarossa uważa te manewry za przegięcie. Jest to po prostu mega słabe nagięcie zasad, kmin równie dobry i wyrafinowany jak przycinanie podstawek smokom i gigantom, bo kiedyś miały krótsze. Albo gramy w grę strategiczną, albo w wynajdywanie wałków. Natomiast co do samego dokumentu, moim zdaniem za żadne z tych zagrań (za wyjątkiem 1' apart) nie powinno być worst play'a natomiast wszystkie te szarże powinny wchodzić (w przypadku 1'apart oddział powinien być odpychany na cal), a oddziały obracane/dosuwane, rozwiąże to "przypadkowe" ustawianie takich rzeczy na stole.Lidder pisze: Barbarossa uważa to za chamstwo,
No, niestety. Ja jednak jestem dla graczy, a nie na odwrót. Jeśli organizator mi pozwoli na używanie "myków" to będę tak sędziował. Oczywiście nie ogłoszę na turnieju "panowie, idziemy na całość!"bigpasiak pisze:Chyba spora strata, nieprawdaż...?
I tak nie pojedzieszChłopaki na ETC to są miękkie pipki [ to jojczenie na sorki DE jest mega słabe tak jak i na przegiętość pendanta i crowna... ] i naprawdę chciałbym zagrać z Włochem znowu i zastosować mu w praktyce podobne schematy wtedy mogę nawet z najbardziej pancernym imperium grać bo po prostu nie jest w stanie mnie dorwać a zabawa była by przednia patrząc na sfrustrowanego pana naprzeciw
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Kalesoner pisze:Orki i gobliny są częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro.
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
Kalesoner pisze:Orki i gobliny są częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro.
Jak również rozsunięcie skirmisha jest niemożliwe i wchodzi on na oddział (ginie?), nie ma żadnej podstawy zasadowej na ten temat i również ze względu na ilość absurdów manewr ten jest banowany.Durin pisze:ja bym powiedział że jest to szarża niemozliwa do zadeklarowania, ponieważ nie ma możliwości dostawienia przy wystarczającym rzucie.
O to nawet się nie łudzę.Jankiel pisze:I tak nie pojedzieszChłopaki na ETC to są miękkie pipki [ to jojczenie na sorki DE jest mega słabe tak jak i na przegiętość pendanta i crowna... ] i naprawdę chciałbym zagrać z Włochem znowu i zastosować mu w praktyce podobne schematy wtedy mogę nawet z najbardziej pancernym imperium grać bo po prostu nie jest w stanie mnie dorwać a zabawa była by przednia patrząc na sfrustrowanego pana naprzeciw
Oby nie. Wolę grać na starym niż cieszyć się z napływu ukrytych miłośników leśniaków którzy od zawsze kochali tę armię i skrycie ją zbierali bo fluff mają przecudowny a że akurat dostały nowy mocny [ założenie... ] to jakoś tak wyszło że teraz nimi gra bo stara armia nie daje mu już odpowiednich wyzwań...Barbarossa pisze:Ejtam, są spore szanse na nowy AB do WE w ciągu następnego roku. A jak nie będzie nowego AB to tym lepiej, takie plewne armie teraz wychodzą, że jak jeszcze 5 dexów wydadzą i obecne WE nagle znajdą się w top 5 powergamingu.
Nie każdy ma cannona/klopę czy organy żeby to coś wyeliminować... Ale co ja tam wiem. Poza tym to były przykłady ot tak z brzegu...kudłaty pisze:@Pasiak. Chyba u was latający stegadon budzi kontrowersje, czar przesuwający herosa bez szarży delikatnie mówiąc dupy nie urywa. nie myl rzeczy mocnych/innych niż w 7 edycji z manewrami typowo debilnymi.
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.