to niech prezentuje. chyba macie jakis blat zeby zagral bitwe pokazowa?ksch pisze:Nową książkę chciał też zaprezentować, wraz z figurkami Artur Szyndler. Od tego w zasadzie rozpoczęła się cała rozmowa.
ARENA 2011 - Master w Krakowie, , WYNIKI NA STR. 39
Re: ARENA 2011 - Master w Krakowie. 2011-05-07
Gwoli wyjaśnienia: Shino się do mnie w tej sprawie nie odzywał, a i Malal jedynie pośrednio 

- Barbarossa
- Mniejsze zło
Przeciw, sytuacja, w której gracze muszą cyganić współgraczy w temacie "a dopuść mi nową rozpę" jest niekomforotowa dla obu stron. Wąty pt. "Y zrobił podium, bo nie dał graczowi X w 5ej bitwie grać nowym AB" też wolałbym darować wszystkim zainteresowanym. Zdecydowanie decyzja orgów.oczko pisze:albo dopuścić khemri na dwóch rozpach i przeciwnik jeszcze przed ich obejrzeniem decyduje czy zgadzasięna to żeby graćna nowej edycji.w ten sposób i wilk syty i owcacała choć pewnie byłyby problemy techniczne ( duża ilośćfigsów) z tego wykonaniem
Natomiast zmieniam głos z "niezdecydowany" na "przeciw", na lokalu można naginać prawo, ale master to jednak master, a jak ktoś chce robić pokazy nowego AB, to nikt mu nie broni, ale niekoniecznie w ramach bitew masterowych. JJ mnie przekonuje

Jeśli zdanie osób ustalających "prawo masterowe", będzie takie, jak Barbarossy, to my oczywiście musimy zadość temu prawu uczynić. Ostatecznie Arena to część całego systemu, więc nie możemy próbować się tu "bawić po swojemu". Szczególnie, że u nas rozstrzygną się losy zwycięstwa w lidze.
Buszman fajnie, że się zdecydowałeś. Tak btw doszły te talie (wysłaliśmy je drugi raz już sto lat temu)
Buszman fajnie, że się zdecydowałeś. Tak btw doszły te talie (wysłaliśmy je drugi raz już sto lat temu)

doszly, doszly 
btw. na turnieju blindy ida za wolna, a ante za szybko.
pozdro

btw. na turnieju blindy ida za wolna, a ante za szybko.
pozdro
W sumie też byłem za dopuszczeniem nowego TK ale po przeczytaniu regulaminu masterowego gdzie wyraźnie jest napisane że musi upłynąć 7 dni troszkę zmieniam zdanie. Regulamin to regulamin. Pozatym to ostatni master w sezonie który ma niejako wpływ na końcowy wynik ligi więc bardziej nagranie zasad jest nie ja miejscu. A Artura zapraszamy niech zrobi pokazowa bitwę ,myślę że gapiów mu nie zabraknie.
Buszman - to dobrze, że doszły. Blat mamy ofc
Zaproponuj zatem blindy i ante, ja nie mam doświadczenia turniejowego
Aha i grasz jak rozumiem 

Dzisiaj mieliśmy spotkanie przed Arenowe. Była krótka dyskusja na temat dopuszczenia nowych TK do turnieju. I wspólnie i jednogłośnie doszliśmy do wniosku że nowe TK na Arenie NIE będą dopuszczone. Tak wiec jeszcze obowiązuje stara książka
Ja mam takie małe ogłoszenie parafialne: jeżeli zgłosi się do mnie minimum jedna osoba jadąca z Warszawy albo okolic to jadę bryką. Jednego lub dwu pasażerów zabiorę wygodnie, trzech też się da choć już ciut mniej wygodnie. Na zgłoszenia (najlepiej przez PW) czekam do środy, potem będę musiał kombinować coś innego jak nikt się nie zgłosi (wacha droga
).
Jadę w sobotę rano.
Maciek

Jadę w sobotę rano.
Maciek
Godne to i sprawiedliwe.