W 6 było legalne..Jagal pisze:ech, jakich wałów ludzie nie wymyślą
Mali & duzi bohaterowie na pegazach
no ten patent znałem, ale to nic nie dawało
znaczy się, mozna było kolesia wycelowac bez problemu
(większym przegięciem było wrzucenia do obsługi maszyny np. imperium gościa na pegazie)
ale już palladyna do pegazów nie można było dołączyć na bank
znaczy się, mozna było kolesia wycelowac bez problemu
(większym przegięciem było wrzucenia do obsługi maszyny np. imperium gościa na pegazie)
ale już palladyna do pegazów nie można było dołączyć na bank
Banner of defence dołączasz hipcia i dawało. To samo smok/winged n. VC dołączony do BK z Banner of DoomFisch pisze:no ten patent znałem, ale to nic nie dawało
Przegięcie to to nie było taki mały triczek.znaczy się, mozna było kolesia wycelowac bez problemu
Zgadza się.ale już palladyna do pegazów nie można było dołączyć na bank
Serio? Dzial na jeden model? Nie wiedzialem...pingus pisze: Tylko że treska o ile dobrze pamiętam działa tylko na jeden model, więc tylko jednego piechotnego będziesz trafiał na 2+ reszte normalnie, to jest przedmiot stworzony do bicia grubasów (ale daaawno nie miałem podręcznika w rękach mogę się mylić Smile)
Tress przydaje sie tej "antyzwyklakowej" kombinacji, w starciach z czempionami i innymi herosami. Dodatkowo prydaje sie tez jesli wrogi model jest np. ogre sized. Wtedy juz mozna tresske uzyc z dobrym efektem, roznoszac tym lordem minoski czy inne podobne na strzepy.
bo tak.
Nie ma , pingus tutaj herezje opowiada
Musisz sam pokombinować Thor...
Musisz sam pokombinować Thor...
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
Jak spróbuję czymś takim:
Bretonnian Lord Army General
Grail Vow
Virtue of Discipline
Sword of the Lady's Champion
Gromril Great Helm
Gaunlet of the Duel
Royal Pegasus
Shield
cost:286
Gaunlet of the Duel do trzymania słabszych bohaterów przeciwnika, SotLC uniwersalny. Co sądzicie?
Bretonnian Lord Army General
Grail Vow
Virtue of Discipline
Sword of the Lady's Champion
Gromril Great Helm
Gaunlet of the Duel
Royal Pegasus
Shield
cost:286
Gaunlet of the Duel do trzymania słabszych bohaterów przeciwnika, SotLC uniwersalny. Co sądzicie?
Hmm nie jest źle... napewno musisz dać mu lance bo siła 4 do przebijania sie przez jakis małych bohaterów (chociazby elfickich) jest śmieszna Jednakże dając mu lance sprawiasz , ze w 1 turze nie uzywa
SotLC a więc traci sporo na wartości ponieważ nie ma VoA zeby miec przezuty na grubasy. Ogólnie próba uniwersalności ale nie do końca Tobie wyszła
Ale pograj tym, chętnie posłuchamy jak wyniki i wnioski.
SotLC a więc traci sporo na wartości ponieważ nie ma VoA zeby miec przezuty na grubasy. Ogólnie próba uniwersalności ale nie do końca Tobie wyszła
Ale pograj tym, chętnie posłuchamy jak wyniki i wnioski.
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
A mi się podoba 1+ sejv z przerzutem, miecz pani i to, że masz re-rolle hitów i wondów na typów z większą siłą.
Czyli np. na drzewo ty w ogóle raczej nie dostajesz ran, ale masz 4 ataki na 3+/5+ z rerollami wszystkiego i d3 ran.
Jeszcze do tego falcon w armii i smok naprawdę ma nieciekawie.
Pewniejszy jest od drwala.
Czyli np. na drzewo ty w ogóle raczej nie dostajesz ran, ale masz 4 ataki na 3+/5+ z rerollami wszystkiego i d3 ran.
Jeszcze do tego falcon w armii i smok naprawdę ma nieciekawie.
Pewniejszy jest od drwala.