![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
IMO skoro damselki idą do lanc to gdyby wywalić 2 realmów to byłoby na pegaza dla paladyna z wyrmlancą i wtedy charmed shield miałby o wiele większą rację bytu.
pzdR!
Sprawdź a Army Booku. Nie jest powiedziane, że koleś na pegazie musi być generałem.Jagal pisze:1.Generałem musi być koleś na pegazie, zeby pegazy nie było 0-1. Nie wiem czy zapomniałeś, czy 'generał' dopisałeś nie tam gdzie trzeba
IMO skoro damselki idą do lanc to gdyby wywalić 2 realmów to byłoby na pegaza dla paladyna z wyrmlancą i wtedy charmed shield miałby o wiele większą rację bytu.
pzdR!
przy greenknighcie, bsbku, virtue of duty, virtue of ideal, luenie .... jest jak wół napisane General - i to jest dla mnie jasne. Po to są konkretne terminy rulebookowe, że coś się za nimi kryje. Dobijające było by używanie synonimów, albo wyrażeń bliskoznacznych - i weź się domyśl co autor miał na myśli.hesus51 pisze:Kiedyś podjąłem tą samą dyskusję na forum strefy zero z Poznania, oczywiście większość się upierała że "is led by" znaczy generał. Dla mnie to nie to samo. W końcu jakby chcieli napisać, że ma być generałem to by napisali zamiast wątłego sformułowania "is led by".
Nic nie damy ciąć. Jagal pójdzie w dyby i do lochu. Ja nic nie zmieniam w rozpie. Przynajmniej do czasu ewentualnej reprymendy od 3/5 Listy Sędziowskiej.hesus51 pisze:No dla mnie też jest to jasne, ale bretka przecież jest tak przegięta że zajmuje podium na masterach i trzeba ją ciąć
To akurat był żarcik, zapomniałem dodać emotka.Po pierwsze profetka odpada - zapis w książce jest de facto przypisem do gwiazdki, jaka widnieje przy nazwie Bretonnian Lord w sekcji głównej, nie może więc się odnosić do paniusi.
Zgadzam się z Tobą w 100% tyle, że życie nauczyło mnie by grając w battla "zdrowy chłopski rozum" schować do kieszeni.W zdaniu nie pada żaden synonim do słowa "General" - nie ma tam nic w stylu "Leader", "Commander" czy inny "Officer-in-Chief". Zamiast tego jest fraza czasownikowa w stronie biernej, którą, jak każdemu tu wiadomo, można przetłumaczyć jako "jest dowodzona/prowadzona przez". W Warhammerze armią może dowodzić tylko character z przypisaną cechą "General", zatem jedynie w sytuacji gdy generałem jest Bretonnian Lord na pegazie, znika zapis o restrykcji 0-1 na pegazach.
Masz Pan i nie zawracaj gitary.Gniewko pisze:Wiadomo, swobodna i naginana interpretacja zapisów prawnych to coś, co istnieje od dawna, nie tylko w BattluMimo to oficjalnie grożę Ci ekskomuniką, jeśli nie przestaniesz szerzyć pegazowej herezji
+1Gniewko pisze:P.S. Apology accepted, captain Needa...
Za duży hardkor jak dla mnie.Gniewko pisze:Żadnej sztampy! Sam ostatnio grałem na 2x40 kmieci i chłopcy wzmocnieni zerówką z Beasta wycięli w pień Black Guardów. A wardzik z ikony fajnie zwiększył im przeżywalność.
P.S. Apology accepted, captain Needa...
Napiszę po weekendzie. Sam jestem ciekaw jak to będzie działać.@Dębek, - daj koniecznie znać jak poszło, jestem strasznie ciekaw co ugrasz M@A!