2800 Arena [de]

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

2800 Arena [de]

Post autor: Murmandamus »

Wymyśliłem moją prawdopodobną rozpiskę na Arenę jeśli uda siępojechać mi tam.

Dreadlord on Black Dragon
(h.armour, pair of r.pistol, sea dragon cloack, shield)
Crown of Command
Pedant of Khaleth
Crimson Death

Sorceress 2lv Death Magic
Sacrifical dagger

Sorceress 2lv Metal Magic
tome of furion

Death Hag BSB
Claudron of Blood

5 Dark Riders rxb
5 Dark Riders rxb

5 harpies
5 harpies

36 Warriors shield,fcg
war banner

16 rbx crossbowman
mus, snd

20 Black Guards fcg
banner of murder

33 Witch Elves fcg
banner of ethernal flame

War Hydra

Dawno smoka nie używałem choć wiem że w 8ed jest gorszy, brak hata na nim nie pomaga ale dałem stubborn. Trzeba chronić tylko by jakieś kuli czy też serii nie oberwał z dystansu. Spróbuję poczarować z sztyletem, a nuż się uda. Jakieś sugestie?
Ostatnio zmieniony 30 kwie 2011, o 12:04 przez Murmandamus, łącznie zmieniany 1 raz.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
kotson
Falubaz

Post autor: kotson »

2900??
BEER FOR THE BEER GOD
CANS FOR THE CANS THRONE

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

pomyłka ale chyba punkty mi się zgadzają na 2800 tylko w tytule się pomyliłem.
już poprawiam.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

crown of command jest dla mięczaków. Po co stubborn na modelu, który wygrywa wszystkie walki (a jak przegrywa o dużo, to po prostu ginie w hth)?
choć wiem że w 8ed jest gorszy
Mój dzisiaj zabił GUO (choć bez bale sworda) i praktycznie zawsze sie spłaca.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

@Jankiel - szkoda że nie zabijał w Zabrzu :wink:

@Murmadamus

Te pistolety się nie przydadzą - bo albo będziesz maszerował albo walczył/szarżował imo.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Dragan
Chuck Norris

Post autor: Dragan »

30 witchek to wciąż siła 3, nie masz jak ich wesprzeć tak samo warriorów. Moze warto sie pokusic o 3 czary z shadowa zamiast metalu.

Awatar użytkownika
Soulferin
Falubaz

Post autor: Soulferin »

Jest kocioł.
"Wojny przychodzą i odchodzą a moi żołnierze są wieczni"

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

@Jankiel - szkoda że nie zabijał w Zabrzu
Eee tam. Graliśmy z Krzyśkiem w Pilchowicach - dzieci, wózki, żony i takie tam ;)
Te pistolety się nie przydadzą - bo albo będziesz maszerował albo walczył/szarżował imo.
Trafna uwaga. Kiedyś służyły do tego, by z breatha ściągnąć kilku z fasta i dobić z pistoletu lub razem z breathem zabić pojedyńczego maga. Gdy zionięcie jest jednorazowe, a pistoletów można użyć po 10 calowym locie są stratą punktów.
30 witchek to wciąż siła 3,
Większość oddziałów ma T3 lub 4 i brzytwa nie jest konieczna. No i nie opiera się wtedy całej taktyki na tym, czy brzytwa wejdzie, czy nie
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

Jankiel pisze:crown of command jest dla mięczaków. Po co stubborn na modelu, który wygrywa wszystkie walki (a jak przegrywa o dużo, to po prostu ginie w hth)?
Nom, szczegolnie jak wpadnie w cos ze staticem 4, albo 5, zabije championa razy 2, lub 3, dostanie brejka na 8 i nie zda. Faktycznie, po co mu stubborn.
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
Dragan
Chuck Norris

Post autor: Dragan »

Rince pisze:
Jankiel pisze:crown of command jest dla mięczaków. Po co stubborn na modelu, który wygrywa wszystkie walki (a jak przegrywa o dużo, to po prostu ginie w hth)?
Nom, szczegolnie jak wpadnie w cos ze staticem 4, albo 5, zabije championa razy 2, lub 3, dostanie brejka na 8 i nie zda. Faktycznie, po co mu stubborn.
+1 taka strata boli za bardzo.

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

zrobiłęm drobne zmiany wg sugestii, pistolety poszły sobie ale stubborn zostaje na smoku chce przetestować czy dużo razy mi będzie potrzebny, jak nie to sobie go podaruję i wejdzie albo triscstear helm co każe wardy przeżucać albo co innego. Warriorsi poszli do 40 pkt na poświęcanie a że sorcka teraz ma perłę nie boję sie panik. Chciałbym dać jeden rydwan ale musiałbym wywalić jedne harpie a to raqczej nie jest do konca mądre. No i wciąż myśle nad odpowiednim lorem dla poświecającej czarodziejki. Death wydaje mi się dobry tylko trzeba dobrze wylosować no i jeszcze może zmienie na shadow ale sam już nie wiem.

Dreadlord on Black Dragon
(h.armour, sea dragon cloack, shield)
Crown of Command
Pedant of Khaleth
Crimson Death

Sorceress 2lv Death Magic
Sacrifical dagger
pearl of infinite darkness

Sorceress 2lv Metal Magic
tome of furion

Death Hag BSB
Claudron of Blood

5 Dark Riders rxb
5 Dark Riders rxb

5 harpies
5 harpies

40 Warriors shield,fcg

16 rbx crossbowman
mus, snd

20 Black Guards fcg
banner of murder

31 Witch Elves fcg
banner of ethernal flame

War Hydra
Ostatnio zmieniony 1 maja 2011, o 11:33 przez Murmandamus, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Faktycznie, po co mu stubborn
Fakt, w tej rozpie może się przydać. Jakoś nie pomyślałem o tym, że to bsb jest na kotle, a nie na mobilnym masterze. Mój smok jest asekurowany przez dwóch pegazistów, więc zawsze to oni idą do challenge ew. dają przerzut.

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

Imho na 2lvlowej suce sztylet jest srednio przydatny. Oprocz tego, nie wykorzystasz potencjalu deatha przy 2och losowanych czarach. Jesli death to tylko z tome of furion + seal of ghrond. Na Metalowie mozesz dac sztylet, albo scrolla.
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

ODPOWIEDZ