Xeniowe malunki .
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Re: XenoX galeria . / Salamandra
ja zawsze to robie po fakcie:P nożykiem tapicerskim nacinam i odrywam
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Dwa posty o tym samym... Struna nie nabijaj sobie postów podpinając się pod opinie innych użytkowników. Napisz coś konstruktywnego. ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Ja np. napiszę, że podoba mi się malowanie czaszki i metalików. Z mieczem pomysł ciekawy, ale za to zbyt wyraźnie widać farbkę i kontrast koloru powinien być ustawiony bardziej wzdłuż niż wszerz ostrza. Z kolei rozjaśnienia szaty rzeczywiście fatalne.
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Ja np. napiszę, że podoba mi się malowanie czaszki i metalików. Z mieczem pomysł ciekawy, ale za to zbyt wyraźnie widać farbkę i kontrast koloru powinien być ustawiony bardziej wzdłuż niż wszerz ostrza. Z kolei rozjaśnienia szaty rzeczywiście fatalne.
Czytaj uważnie, nie o tym samym ^^
A nawet jeśli są podobnej treści to nawet lepiej- podzielam opinie drugiego użytkownika i tym samym to co mówimy zyskuje większej wiarygodności w oczach XenoXa.
A żeby nie było to tylko nabijanie postu powiem, że meteliki są słabe- za gęsta farba(tarcza)! Czaszka jest dobra.
PS: I proszę nie pisz nieprawdy, że podpinam się tylko pod opinie innych i nie piszę nic konstruktywnego (no offence)![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
A nawet jeśli są podobnej treści to nawet lepiej- podzielam opinie drugiego użytkownika i tym samym to co mówimy zyskuje większej wiarygodności w oczach XenoXa.
![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
A żeby nie było to tylko nabijanie postu powiem, że meteliki są słabe- za gęsta farba(tarcza)! Czaszka jest dobra.
PS: I proszę nie pisz nieprawdy, że podpinam się tylko pod opinie innych i nie piszę nic konstruktywnego (no offence)
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
miecz jest całkiem spoko, nad metalikami zbroi mógłbyś troszkę bardziej popracować, w aktualnym stanie pozostawia wiele do życzenia. Osobiście nadałbym jej takiego "rusty" wyglądu, jednak to Twoja figurka i zrobisz jak uważasz. Płaszcz natomiast pozostawia wiele do życzenia i osobiście bym go przemalował. Uważam jednak że od czasu salamandry zrobiłeś postępy, bo tak dalej !
"Not that I have anything against senseless violence, manling, but why exactly are you strangling that old man?"
+++ Gotrek Gurnisson, Trollslayer +++
facebook.com/HammerhoodGames <--- takie tam o grach
Stare Dwarfy oraz O&G KUPIĘ
+++ Gotrek Gurnisson, Trollslayer +++
facebook.com/HammerhoodGames <--- takie tam o grach
Stare Dwarfy oraz O&G KUPIĘ
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Abstrahując od kolorystyki - co kto lubi - chciałem skupić się na malowaniu łusek salamandry. Zrobiłeś to imho zupełnie na odwrót. łuski winny być jaśniejsze na krawędziach. Po pomalowaniu można zwashować łuski, lepiej wtedy wyglądają.
Co do kościaka, to najbardziej efekt psuje oczywiście płaszcz, o tym było wyżej... Żeby się nie gryzło, kolory te powinny być jednak mocniej stonowane. Pozostałe elementy OK.
Co do kościaka, to najbardziej efekt psuje oczywiście płaszcz, o tym było wyżej... Żeby się nie gryzło, kolory te powinny być jednak mocniej stonowane. Pozostałe elementy OK.
Chodzi wam ogólnie o kolorystyke płaszczu-a (nie wiem jak powinno być) czy o przyłożenie się do cieniowania ? bo troche psuje klimat mroczności i myśle żeby zrobić go na czerwono , jakieś rady ?
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Dzięki Booxi staram sięUważam jednak że od czasu salamandry zrobiłeś postępy, bo tak dalej !
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
![Obrazek](http://img31.imageshack.us/img31/7688/oa848hy.jpg)
Moje gg ? ok - 11632281
Pozdrawiam X.
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Myślę, że technikę malowania płaszcza można spoko wziąć od Lana, natomiast kolorystyka i zakres rozjaśnień powinny być inne. To co malował Lan bardzo pasuje do np. elfów. Ty masz kościaka i - kolory wg uznania - cienie powinny być głębokie i szata raczej ciemna. Tak ostrych rozjaśnień jak u Lana bym nie proponował.
Zauważ, że ostateczny kolor rozjaśnienia jest bardzo cienki i delikatny, większość płaszcza jest w dużo ciemniejszych odcieniach. Staraj się pójść w tę stronę i będzie dobrze. Powodzenia.
Zauważ, że ostateczny kolor rozjaśnienia jest bardzo cienki i delikatny, większość płaszcza jest w dużo ciemniejszych odcieniach. Staraj się pójść w tę stronę i będzie dobrze. Powodzenia.
- Cookie Monster
- Łysy oszukista
Mi wyświetla się tylko jeden obrazek, tego goblina;p ale jak sobie w linki powchodziłem to resztę zobaczyłem:D Dark eldarzy fajni;)
Komentuję to co widzę na zdjęciach. Jeśli chcesz żeby ludzie oceniali Twoje prace to licz się z krytyką.
Więcej wszystkiego:http://lysymaluje.blogspot.com/
Więcej wszystkiego:http://lysymaluje.blogspot.com/
- ZOO Art Studio
- Chuck Norris
Goblinek mocno taki sobie - zdecydowanie zbyt "grube" rozjaśnianie i krawędziowanie (vide głaz). No i zęby jakieś takie dziwne - ja zęby u zielonych maluję od brązowego do bleached bone.
Szkoda że nie wyświetla reszty obrazków![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif)
Szkoda że nie wyświetla reszty obrazków
![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif)