Xeniowe malunki .

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Awatar użytkownika
Szwentas
Masakrator

Re: XenoX galeria . / Salamandra

Post autor: Szwentas »

ja zawsze to robie po fakcie:P nożykiem tapicerskim nacinam i odrywam
Obrazek

Awatar użytkownika
XenoX
Mudżahedin

Post autor: XenoX »

To nie vikol więc spokojnie :) w sumie myśle żeby krawędzie były czarne .
Obrazek
Moje gg ? ok - 11632281
Pozdrawiam X.

Awatar użytkownika
XenoX
Mudżahedin

Ciągle tylko praca , nauka , człowiek na figurki nie ma czasu :( znalazłem jednak troche czasu do malowania i oto moje wypociny :

Obrazek

Obrazek

Dać jakieś fotki w przybliżeniach ? podoba wam sie ? ;)
Obrazek
Moje gg ? ok - 11632281
Pozdrawiam X.

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Za duża ostateczna warstwa przy rozjaśnieniu. Delikatniej cieniuj. Ostatnia warstwa to powinny być tylko kreski i kropki.

Awatar użytkownika
Struna
Wałkarz

Post autor: Struna »

Za duża powierzchnia rozjaśnień- rozjaśniaj stopniowo i stopniowo zmniejszaj powierzchnię rozjaśnień. Przydałoby się też bardziej rozcieńczać farbę ;)

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Dwa posty o tym samym... Struna nie nabijaj sobie postów podpinając się pod opinie innych użytkowników. Napisz coś konstruktywnego. :)

Ja np. napiszę, że podoba mi się malowanie czaszki i metalików. Z mieczem pomysł ciekawy, ale za to zbyt wyraźnie widać farbkę i kontrast koloru powinien być ustawiony bardziej wzdłuż niż wszerz ostrza. Z kolei rozjaśnienia szaty rzeczywiście fatalne.

Awatar użytkownika
Struna
Wałkarz

Post autor: Struna »

Czytaj uważnie, nie o tym samym ^^
A nawet jeśli są podobnej treści to nawet lepiej- podzielam opinie drugiego użytkownika i tym samym to co mówimy zyskuje większej wiarygodności w oczach XenoXa. :mrgreen:

A żeby nie było to tylko nabijanie postu powiem, że meteliki są słabe- za gęsta farba(tarcza)! Czaszka jest dobra.

PS: I proszę nie pisz nieprawdy, że podpinam się tylko pod opinie innych i nie piszę nic konstruktywnego (no offence) :wink:

Awatar użytkownika
Booxi
Falubaz

Post autor: Booxi »

miecz jest całkiem spoko, nad metalikami zbroi mógłbyś troszkę bardziej popracować, w aktualnym stanie pozostawia wiele do życzenia. Osobiście nadałbym jej takiego "rusty" wyglądu, jednak to Twoja figurka i zrobisz jak uważasz. Płaszcz natomiast pozostawia wiele do życzenia i osobiście bym go przemalował. Uważam jednak że od czasu salamandry zrobiłeś postępy, bo tak dalej !
"Not that I have anything against senseless violence, manling, but why exactly are you strangling that old man?"
+++ Gotrek Gurnisson, Trollslayer +++
facebook.com/HammerhoodGames <--- takie tam o grach
Stare Dwarfy oraz O&G KUPIĘ

Awatar użytkownika
Jacobs
Falubaz

Post autor: Jacobs »

Że tak powiem, figurka ogólnie wyglada całkiem dobrze, ale ten płaszcz niszczy wszystko ;) Ja bym go przemalował ;)
wenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).
Turniejowo nowe WE

12/4/5

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Abstrahując od kolorystyki - co kto lubi - chciałem skupić się na malowaniu łusek salamandry. Zrobiłeś to imho zupełnie na odwrót. łuski winny być jaśniejsze na krawędziach. Po pomalowaniu można zwashować łuski, lepiej wtedy wyglądają.

Co do kościaka, to najbardziej efekt psuje oczywiście płaszcz, o tym było wyżej... Żeby się nie gryzło, kolory te powinny być jednak mocniej stonowane. Pozostałe elementy OK.

Awatar użytkownika
Lemur
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Lemur »

Może lekki offtop, ale- co to za model, ten trupek? Od dłuższego czasu nie mogę znaleźć nic co by mi się podobało jako model Wight Kinga do VC, a to nawet daje radę.

Awatar użytkownika
Jasif
Masakrator

Post autor: Jasif »

Reaper, nie pamiętam nazwy modelu, poszukaj na Jamie.
paulinka17 pisze:Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.
Dziedzic pisze:JH i UD razem, piekło zamarzło i serce Szaitisa pękło.

Awatar użytkownika
XenoX
Mudżahedin

Chodzi wam ogólnie o kolorystyke płaszczu-a (nie wiem jak powinno być) czy o przyłożenie się do cieniowania ? bo troche psuje klimat mroczności i myśle żeby zrobić go na czerwono , jakieś rady ?
Uważam jednak że od czasu salamandry zrobiłeś postępy, bo tak dalej !
Dzięki Booxi staram się ;)
Obrazek
Moje gg ? ok - 11632281
Pozdrawiam X.

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Technicznie, nie kolorystycznie.

Awatar użytkownika
XenoX
Mudżahedin

Tu widziałem gdzieś tutka jak robić szate tyż niebieską do tego maga elfów , postaram sie tak zrobić ale pewnie mi sie nieuda ;) człowiek sie uczy na błędach wkońcu :P
Obrazek
Moje gg ? ok - 11632281
Pozdrawiam X.

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Lan w swojej galerii wrzucał.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Myślę, że technikę malowania płaszcza można spoko wziąć od Lana, natomiast kolorystyka i zakres rozjaśnień powinny być inne. To co malował Lan bardzo pasuje do np. elfów. Ty masz kościaka i - kolory wg uznania - cienie powinny być głębokie i szata raczej ciemna. Tak ostrych rozjaśnień jak u Lana bym nie proponował.
Zauważ, że ostateczny kolor rozjaśnienia jest bardzo cienki i delikatny, większość płaszcza jest w dużo ciemniejszych odcieniach. Staraj się pójść w tę stronę i będzie dobrze. Powodzenia.

Awatar użytkownika
XenoX
Mudżahedin

Nadrabiam stracony czas .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A tu co zrobiłem żeby pokój był klimatyczny, dark eldarskie runy itp . :P

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Moje gg ? ok - 11632281
Pozdrawiam X.

Awatar użytkownika
Cookie Monster
Łysy oszukista

Post autor: Cookie Monster »

Mi wyświetla się tylko jeden obrazek, tego goblina;p ale jak sobie w linki powchodziłem to resztę zobaczyłem:D Dark eldarzy fajni;)
Komentuję to co widzę na zdjęciach. Jeśli chcesz żeby ludzie oceniali Twoje prace to licz się z krytyką.
Więcej wszystkiego:http://lysymaluje.blogspot.com/

Awatar użytkownika
ZOO Art Studio
Chuck Norris

Post autor: ZOO Art Studio »

Goblinek mocno taki sobie - zdecydowanie zbyt "grube" rozjaśnianie i krawędziowanie (vide głaz). No i zęby jakieś takie dziwne - ja zęby u zielonych maluję od brązowego do bleached bone.

Szkoda że nie wyświetla reszty obrazków :(

ODPOWIEDZ