widze ze bierzesz z włosemMarys pisze:Widzę, że coś tam wiesz i coś tam czytałeś
albo pod włosMarys pisze:albo masz nieźle Wikipedię opanowaną
widzsz kolego, tylko ze umyka ci sens lustracji.tu nie chodzi o to zeby palic stosy. ja nawet jestem przeciwnikiem zabierania wszelkim ubekom sbkom dodatkow na ktore sobie " zapracowali" służac panstwu uznawenemu na swiecie. ale działania pod publiczke i na korzysc dla budzetu uswiecają łamanie zasady ze prawo nie działa wstecz. tu chodzi o to zeby ludzie na stanowiskach , prominetni politycy, (nie chodzi o przeswietlanie sołtysa), tak zwane autorytety moralne nie mogły byc w żaden sposób szantazowane tym czym nie koniecznie chcialy by sie chwalic. a poniewaz wtedy sie sprzedawali to sprzedaja sie i teraz. dlatego są namaszczani na autorytety.
co do żydów powiem tak. mam znajomych i wcale nam to nie przeszkadza. nigdy nawet nie bylo potrzeby poruszac tego tematu. natomiast nie podoba mi sie to ze żydzi z panstwa izrael to najwieksi rasisci i szowinisci a ich delegaci na polske funduja nam głodne kawalki o tolerancji. w takiej atmosferze łatwo załatwic w cudzym kraju to co sie chce.
lepszy zlodziej taki od takiego ?a w czym?złodziej jak ukradnie bedzie syty i ma wszystko w dupie. fanatyk w costam wierzy i jak sie nakradnie to może nie da innemu wejsc sobie w interes.
kurwa endriu jak to jest że każdy kogo zapytasz o to czym grozi brak tolerancji wyrecytuje ci to jak książeczke mao a pytania czym grozi jej zbyt wiele to nawet nikt nie zrozumie. non stop w mediach jest tolerancja , manifa, tydzien kultury żydowskiej, kurwa ja juz żygam tym. a cos takiego jak racja stanu w naszym kraju nie istnieje.
bo prawda jest taka że każdy rozsądny kraj powtarza pierdoły o altruizmie a tak naprawde robi swoje i dla siebie. tylko my sie przejmujemy tym co inni powiedza o nas a to jest przejaw słabości.