Nowa Edycja

Tomb Kings

Moderator: Shino

ODPOWIEDZ
Kalesoner
Szczur Królów

Re: Nowa Edycja

Post autor: Kalesoner »

Może mierne, chwilowo mi się tym dobrze gra i nie wstydzę się poddawać ich krytyce, byle była rzeczowa. Na stalkerach nie opieram gry, to taki dodatek do defensa. Być może można lepiej wykorzystać te 330 punktów, ale chwilowo chcę właśnie ich potestować. Tak jak potestowałem gwardię i wiem, ze prędko na niej drugi raz nie zagram. :P
Obrazek

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Fluffy »

Tez zagrałem mikroturnieik na nowe zasady. Przyznam ze był to spontan, miałem grac na starego booka, w ostatniej chwili przerabiałem rozpe z dostepnych ludków. 1600 pkt, prince na chariocie, BSB, liche 2 lev dispel scroll, oddzial 7 chariotów, banner +1 mv, 30 łuczników, 4x swarm, 2x skorp, 2x klopa. Oczywiscie w normalnych warunkach wziąłbym troszke insze ludki.
Pierwsza bitwa bye, druga bitwa - nie TK wygrały tylko imperium przegrało zawalając coś z dziesięć testów Ld z rzedu, trzecia bitwa vs kombatowe HE - szły na mnie ławą, pierwsza wykopka wyszła dopiero w 4 turze, nie miałem czym odgiąć ubezpieczająych się klocków i popłynałem.
Mus to cascet (bez magii płyniemy) i hierogigson, przydadzą się carriony. Rydwany spisywały się cakiem przyzwoicie, mozna na tym budowac rozpy - aczkowliek bonus do siły o kant dupy, lepiej miec dwa oddziały niż jeden skomasowany. Na defensie szkoda budowac strategie, nie wylosowanie/blokada/zjedzenie jednego czaru i łucznicy mają pod górkę, o klopach nie wspomniawszy. Reszty wniosków brak, za mała próbka - oprócz tego że TK ssą :)
Lokata 4 na ok 10 graczy, nic spektakularnego.

Pozdrawiam

Ps: Wziąłem na princa fencers blades, grałem tak ze daje 10 WSa całemu unitowi - rozumiem ze sprzedałem wała przeciwnikom?

Awatar użytkownika
Domino
Falubaz

Post autor: Domino »

Pewnie, że sprzedałeś ;)

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Trudno, ucze się na błędach - ale spodziewałem się że interpretacja bedzie taka jak przy VC, o ja głupi :wink:
Na szczęście dużo to nie zmieniało.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Domino
Falubaz

Ja niestety martwię się, że defens będzie jedynym standardem dla TK. Mówisz, że na tym nie można opierać rozpy, ale większość teraz pure defens składa. Jak normalna, w miarę zbalansowana rozpiska nie przejdzie, to kicha, nie dam rady grać taką armią... No kurcze, mam obawy.

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Wiesz, chodziło mi o czyste strzelanie, moze troszke źle sie wyraziłęm. Nie wątpię że sznurki szkielich z naprawdę mocną magią będą ok, ale.. Ja nie chce tak grac :) Mam przeczucie że ofensywnie da się coś poskładac, więc izi ;)

Pozdrawiam

Ps: może okaże się że warświniaki/necroświniaki pokaza klasę :wink:
Ostatnio zmieniony 2 maja 2011, o 00:03 przez Fluffy, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Domino
Falubaz

Wiem, o co Ci chodziło ;). W rozpiskowni zamieściłem dosyć naporową rozpiskę TK, ale przecież nie jest pozbawiona strzelania czy magii, rzekłbym, że strzela to nie najgorzej ;)

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Widziałem, aczkolwiek dziwiłem się małym oddziałom szkielich :wink:

Awatar użytkownika
Domino
Falubaz

Strzela, potem tyczka. Jak nie zda egzaminu, to zrobię jeden duży, jeden mały ;)

Awatar użytkownika
loko
Masakrator

Post autor: loko »

z moich uwag to magia kuresko sie przebija, a oddzial 4 rydwanów zboostowany 10a 10i oraz dodatkowym atakiem wszystkiego, plus ew KB to mieli strasznie.
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293

Awatar użytkownika
likaon
Kretozord

Post autor: likaon »

Czy minimalne rozmiary jednostek carrionów i rydwanów się zmieniły? Takie samotne rydwany i ptoki były by całkiem fajnym mięsem armatnim.
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Inferno: fajna rozpa, coś innego. Tylko że 53szkielich nie wystawisz na Euro.
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
Shenq
Chuck Norris

Post autor: Shenq »

likaon pisze:Czy minimalne rozmiary jednostek carrionów i rydwanów się zmieniły? Takie samotne rydwany i ptoki były by całkiem fajnym mięsem armatnim.
carion 3+
rydwany 3+

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

Dmtrij pisze:Mala zająl nimi drugie miejsce
Fajnie, że Malal wraca trochę do zabawy. Może z czasem przekona się do tej edycji battla, warto.

W międzyczasie, niech się chwali sukcesami, skoro wcześniej marudził - mnie bardzo ciekawi, co tam efektywnego da się złożyć.

Awatar użytkownika
archeolog
Chuck Norris

Post autor: archeolog »

sry nie chce mi sie szukać po całym dziale a booka raz tylko oblukałem
jak strzelają szkiele? nadal na 5+? czy bs

Awatar użytkownika
Reyki
Masakrator

Post autor: Reyki »

nadal na 5+
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.

KFC-Karl Franz Chicken

Awatar użytkownika
archeolog
Chuck Norris

Post autor: archeolog »

thx, to wypas :wink: a aspa można im od tak dokupić? czy cza specjala w armii

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

bs tylko niemodyfikowalny :) czempioni na 4+
Obrazek

Awatar użytkownika
Neferkamin
"Nie jestem powergamerem"
Kontakt:

Post autor: Neferkamin »

Właśnie otrzymałem przesyłkę z nowym AB, jeżeli ktoś jeszcze czegoś nie wie a chciałby się dowiedzieć - pisać.

Inferno
Falubaz

Post autor: Inferno »

Czy możemy regenerować, Wardować sypanie?

i w jakiej kolejności się sypiemy? My wybieramy czy jest określona hierarchia ?

ODPOWIEDZ