Nowa Edycja
Moderator: Shino
Re: Nowa Edycja
Może mierne, chwilowo mi się tym dobrze gra i nie wstydzę się poddawać ich krytyce, byle była rzeczowa. Na stalkerach nie opieram gry, to taki dodatek do defensa. Być może można lepiej wykorzystać te 330 punktów, ale chwilowo chcę właśnie ich potestować. Tak jak potestowałem gwardię i wiem, ze prędko na niej drugi raz nie zagram. 

Tez zagrałem mikroturnieik na nowe zasady. Przyznam ze był to spontan, miałem grac na starego booka, w ostatniej chwili przerabiałem rozpe z dostepnych ludków. 1600 pkt, prince na chariocie, BSB, liche 2 lev dispel scroll, oddzial 7 chariotów, banner +1 mv, 30 łuczników, 4x swarm, 2x skorp, 2x klopa. Oczywiscie w normalnych warunkach wziąłbym troszke insze ludki.
Pierwsza bitwa bye, druga bitwa - nie TK wygrały tylko imperium przegrało zawalając coś z dziesięć testów Ld z rzedu, trzecia bitwa vs kombatowe HE - szły na mnie ławą, pierwsza wykopka wyszła dopiero w 4 turze, nie miałem czym odgiąć ubezpieczająych się klocków i popłynałem.
Mus to cascet (bez magii płyniemy) i hierogigson, przydadzą się carriony. Rydwany spisywały się cakiem przyzwoicie, mozna na tym budowac rozpy - aczkowliek bonus do siły o kant dupy, lepiej miec dwa oddziały niż jeden skomasowany. Na defensie szkoda budowac strategie, nie wylosowanie/blokada/zjedzenie jednego czaru i łucznicy mają pod górkę, o klopach nie wspomniawszy. Reszty wniosków brak, za mała próbka - oprócz tego że TK ssą
Lokata 4 na ok 10 graczy, nic spektakularnego.
Pozdrawiam
Ps: Wziąłem na princa fencers blades, grałem tak ze daje 10 WSa całemu unitowi - rozumiem ze sprzedałem wała przeciwnikom?
Pierwsza bitwa bye, druga bitwa - nie TK wygrały tylko imperium przegrało zawalając coś z dziesięć testów Ld z rzedu, trzecia bitwa vs kombatowe HE - szły na mnie ławą, pierwsza wykopka wyszła dopiero w 4 turze, nie miałem czym odgiąć ubezpieczająych się klocków i popłynałem.
Mus to cascet (bez magii płyniemy) i hierogigson, przydadzą się carriony. Rydwany spisywały się cakiem przyzwoicie, mozna na tym budowac rozpy - aczkowliek bonus do siły o kant dupy, lepiej miec dwa oddziały niż jeden skomasowany. Na defensie szkoda budowac strategie, nie wylosowanie/blokada/zjedzenie jednego czaru i łucznicy mają pod górkę, o klopach nie wspomniawszy. Reszty wniosków brak, za mała próbka - oprócz tego że TK ssą

Lokata 4 na ok 10 graczy, nic spektakularnego.
Pozdrawiam
Ps: Wziąłem na princa fencers blades, grałem tak ze daje 10 WSa całemu unitowi - rozumiem ze sprzedałem wała przeciwnikom?
Ja niestety martwię się, że defens będzie jedynym standardem dla TK. Mówisz, że na tym nie można opierać rozpy, ale większość teraz pure defens składa. Jak normalna, w miarę zbalansowana rozpiska nie przejdzie, to kicha, nie dam rady grać taką armią... No kurcze, mam obawy.
Wiesz, chodziło mi o czyste strzelanie, moze troszke źle sie wyraziłęm. Nie wątpię że sznurki szkielich z naprawdę mocną magią będą ok, ale.. Ja nie chce tak grac
Mam przeczucie że ofensywnie da się coś poskładac, więc izi
Pozdrawiam
Ps: może okaże się że warświniaki/necroświniaki pokaza klasę

Pozdrawiam
Ps: może okaże się że warświniaki/necroświniaki pokaza klasę

Ostatnio zmieniony 2 maja 2011, o 00:03 przez Fluffy, łącznie zmieniany 1 raz.
z moich uwag to magia kuresko sie przebija, a oddzial 4 rydwanów zboostowany 10a 10i oraz dodatkowym atakiem wszystkiego, plus ew KB to mieli strasznie.
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293
Czy minimalne rozmiary jednostek carrionów i rydwanów się zmieniły? Takie samotne rydwany i ptoki były by całkiem fajnym mięsem armatnim.
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii
carion 3+likaon pisze:Czy minimalne rozmiary jednostek carrionów i rydwanów się zmieniły? Takie samotne rydwany i ptoki były by całkiem fajnym mięsem armatnim.
rydwany 3+
- Barbarossa
- Mniejsze zło
Fajnie, że Malal wraca trochę do zabawy. Może z czasem przekona się do tej edycji battla, warto.Dmtrij pisze:Mala zająl nimi drugie miejsce
W międzyczasie, niech się chwali sukcesami, skoro wcześniej marudził - mnie bardzo ciekawi, co tam efektywnego da się złożyć.
- Neferkamin
- "Nie jestem powergamerem"
- Kontakt:
Właśnie otrzymałem przesyłkę z nowym AB, jeżeli ktoś jeszcze czegoś nie wie a chciałby się dowiedzieć - pisać.