Nasze dzieła i starania czyli rozpiski brodaczy
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
Re: Nasze dzieła i starania czyli rozpiski brodaczy
Ja przemieniałem 30 Warriorów na GW . Na szczęście miałem jeszcze niepomalowane figsy.
Dwarfs - 3/0/2
zależy wszystko z kim walcza jak bijesz sie z bretonska konnica to wiadomo lejemy z sila 5 bo seva maja na +2 wiec pasuje sie przebic przez pancerz, jesli lejemy po czym slabym i malym savem to bijemy dwiema broniami recznymiBooxi pisze:rozumiem też puma, ze Twoi slayerzy mordują z dwuraków? ?:> czy to zależy w co się wbijają?
"Poproście ich,żeby się nieco uciszyli.Snorri ma małego kaca,-powiedział Snorri.
W:29\D:4\L16
Tomb Kings
W:1\D:0\L:0
galeria moich Krasi: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=33906
DwarfsArtur pisze:Człowieku to jest temat, o nowym info o krasiach - czy wszyscy musimy wiedzieć z jakich modeli zrobisz bombera ... jak dal mnie możesz nawet w kupę wsadzić parasolkę do drinków
Tomb Kings
tak myślałem Kurcze mamy tyle fajnych jednostek które aż by się chciało wystawić a tu dupa. Ja to bym chętnie wystawił wszystkie jednostki żeby było klimatycznie i miło.
PS. Jak liczycie na ile pkt macie armię w danym momencie ? sumujecie oddziały w najmocniejszej konfiguracji czy jakiś jest przebiegły sposób do tego ?
PS. Jak liczycie na ile pkt macie armię w danym momencie ? sumujecie oddziały w najmocniejszej konfiguracji czy jakiś jest przebiegły sposób do tego ?
"Not that I have anything against senseless violence, manling, but why exactly are you strangling that old man?"
+++ Gotrek Gurnisson, Trollslayer +++
facebook.com/HammerhoodGames <--- takie tam o grach
Stare Dwarfy oraz O&G KUPIĘ
Jednostki mamy według mnie najbardziej klimatyczne w całym batlu pod względem flufu jak i modeli .Myślę że nowy ab polepszy sprawę choć i tak pewnie skończy się na tym że tylko jedna jednostka będzie najgrywalniejsza tak jak teraz .
Liczenie pkt armii hmm chyba gołych oddziałów tylko to mi teraz przychodzi do głowy .
Liczenie pkt armii hmm chyba gołych oddziałów tylko to mi teraz przychodzi do głowy .
Oj nie wiem, nie wiem...trzeba pamietać o tym, że S5 oznacza podniesienie bretońskiego ward save z 6+ na 5+, a to jest wredne i to bardzo.puma1944 pisze:zależy wszystko z kim walcza jak bijesz sie z bretonska konnica to wiadomo lejemy z sila 5Booxi pisze:rozumiem też puma, ze Twoi slayerzy mordują z dwuraków? ?:> czy to zależy w co się wbijają?
No ba . Ale jeszcze warto dodać, że korzyści z ataków w bretę z S3 są takie, że troll ma 2 ataki (a giant 3 ataki z S4), czyli mam dwa razy więcej ataków niz on. Reasumując - co kto woli . A poza tym przestańmy zaśmiecać forum o rozpiskach tak błachą kwwestią.
a ja już w sumie nic nie rozumiem z tego waszego mordowania z siłą 3,4,5,6,7...
"Not that I have anything against senseless violence, manling, but why exactly are you strangling that old man?"
na przykładzie Bretoni z pominięciem rzutu na trafienia:
...S....T3....Save..... Ward
S3..... 4+... 2+..........6+ statystycznie z 20 trafień wchodzi ok 1,4 martwego bretonca
S4......3+....3+..........6+ statystycznie z 20 trafień wchodzi ok 3,7 martwego bretonca
S5......2+....4+..........5+ statystycznie z 20 trafień wchodzi ok 5,5 martwego bretonca
liczone na szybko wiec gdzieś moglem popełnić błąd
...S....T3....Save..... Ward
S3..... 4+... 2+..........6+ statystycznie z 20 trafień wchodzi ok 1,4 martwego bretonca
S4......3+....3+..........6+ statystycznie z 20 trafień wchodzi ok 3,7 martwego bretonca
S5......2+....4+..........5+ statystycznie z 20 trafień wchodzi ok 5,5 martwego bretonca
liczone na szybko wiec gdzieś moglem popełnić błąd
Stary, na niewolników szarżował a wojasy to doomrocketa przytulilipuma1944 pisze:Dziś wygralem ze skavenami 14-6 walka była cieżka jak cholera, ale nasza rasa dała rade dzisiaj miałem w rozpisce M.Inżniera przetrwał bitwe, raz sie popisał umiejętnościami przy misfaierze katapulty szarżował na clanbraci od boku wspierajac wojasów bo dostali ostro od magi (2 tury koles na wiatry magii miał same 6), brakowało mi w tej bitwie BSB wiec pewnie zajmie miejsce mastera
Heh, żałuj, że piecyk do walki nie wlazł, slayersi dostaliby spełnienie marzeń... szybką i bolesną śmierćpuma1944 pisze:I jeszcze jedna sprawa koles wystawił 2 dzwonki jeden z wardem na 4+ a drugi bez ten bez warda spadł od małej klopy ale ten drugi to jakieś pierd... przegiecie i do tego oba w oddziałach po 40 modeli!! slayersi wytłukli odział do zera ale dzwon tylko dostal wonda jak wy sobie z takim oddziałem radzicie??
Let the River of Blood flow...
To fakt ta rakieta mi sie z magia pomylilaForest pisze:Stary, na niewolników szarżował a wojasy to doomrocketa przytulili
Ten bez warda?? czekam na niego , slayersi rozmontuja go na czesci, przetopia na nocniki i wysla w prezencie waszej radzie zreszta spadł od strzala z klopy i sie nie popisał wiec co sie podniecasz?? niech dojdzie to wtedy zobaczymy na kolejna bitwe beda małe zmiany by zrobic Krasie jeszcze bardziej upierdliweForest pisze:Heh, żałuj, że piecyk do walki nie wlazł, slayersi dostaliby spełnienie marzeń... szybką i bolesną śmierć
"Poproście ich,żeby się nieco uciszyli.Snorri ma małego kaca,-powiedział Snorri.
Tomb Kings
DwarfsArtur pisze:Człowieku to jest temat, o nowym info o krasiach - czy wszyscy musimy wiedzieć z jakich modeli zrobisz bombera ... jak dal mnie możesz nawet w kupę wsadzić parasolkę do drinków
Tomb Kings
owszem, ale wtedy już i tak nigdzie by nie dojechałpuma1944 pisze:Ten bez warda?? czekam na niego , slayersi rozmontuja go na czesci, przetopia na nocniki i wysla w prezencie waszej radzie zreszta spadł od strzala z klopy i sie nie popisał
Też nie będę biernie czekałpuma1944 pisze: na kolejna bitwe beda małe zmiany by zrobic Krasie jeszcze bardziej upierdliwe
Let the River of Blood flow...
Świeżutka rozpiska na 1400 pkt.
Dwarf Lord 251pkt.
Master rune of Spite
Rune of Resistance
Rune of stone
GW
Shieldbearers
Thane BSB 90pkt.
Warriors x 20 225pkt.
FCG
GW
Quarrellers x 10 140pkt.
Standar Bearer
Hammerers x 20 270pkt.
FCG
Minners x 5 65pkt.
Standar Bearer
Minners x 5 65pkt.
Standar Bearer
Grudge Thrower 175 pkt.
Rune of accuracy
2 x Rune of Penetrating
Rune of Burning
Engineer
Canon 130 pkt.
Rune of forging
Rune of Burning
I co o tym myślicie ? Rozpiska da rade ?
Dwarf Lord 251pkt.
Master rune of Spite
Rune of Resistance
Rune of stone
GW
Shieldbearers
Thane BSB 90pkt.
Warriors x 20 225pkt.
FCG
GW
Quarrellers x 10 140pkt.
Standar Bearer
Hammerers x 20 270pkt.
FCG
Minners x 5 65pkt.
Standar Bearer
Minners x 5 65pkt.
Standar Bearer
Grudge Thrower 175 pkt.
Rune of accuracy
2 x Rune of Penetrating
Rune of Burning
Engineer
Canon 130 pkt.
Rune of forging
Rune of Burning
I co o tym myślicie ? Rozpiska da rade ?
nie da rady = 4 runy na klopie
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Tak z ciekawości: po co ci sztandary na 5kach górników?
BSB mięciutki.
taki klocuszek kosztuje 120pkt. a nie 140.Quarrellers x 10 140pkt.
Standar Bearer
BSB mięciutki.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Preferuje rozpy na dwóch klopach (mimo, że cannon jest fajny w tej edycji).
1 Grudge Thrower @ 150.0 Pts
Engineer
Engineering Runes [55.0]
Rune of Accuracy
Rune of Burning
Rune of Penetrating
1 Engineer @ [15.0] Pts
Light Armour
3 Crew @ [0.0] Pts
Light Armour
1 Grudge Thrower @ 170.0 Pts
Engineer