JEziorko z mostkiem
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
JEziorko z mostkiem
Witojcie Rzedstawiam wam moje jeziorko z mostkiem dopiero zaczynam się bawić robienie makiet i dysponuję bardzo ograniczoną gammą przedmiotów (1 rodzaj trawki).
Jeziorko jest zrobione z
-kawałek kartonu
-styrodur
-piasek z piaskownicy
-wikol
-sucha róża (łodyga)
-no i trochę farbek
Jak się dorobię innych posypek to jeszcze coś probie np mech na mostku itp
Jeziorko jest zrobione z
-kawałek kartonu
-styrodur
-piasek z piaskownicy
-wikol
-sucha róża (łodyga)
-no i trochę farbek
Jak się dorobię innych posypek to jeszcze coś probie np mech na mostku itp
To nie jest tutorial. Tutorial pokazuje jak zrobic prace step by step, a ty tu pokazujesz tylko gotowy efekt. Przerzucam do galerii.
No spoko jak tam chcesz:)
Pomalowałbym most na twoim miejscu, bo teraz wygląda niezachęcająco. ;] Wody sam robić nie potrafię, ale może być. Tam na bokach chyba jest za dużo zieleni, bo tylko zielony na zielonym. ;] Po oklejałbym ten ciemny zielony piaskiem.
- Klnę się na Sigmara - nigdy nie weźmiecie mnie żywcem, upadli słudzy ciemności!
- Nigdy nie zamierzaliśmy. Zastrzelcie go.
Takaris Fellblade, kapitan Czarnej Arki "Udręka"
- Nigdy nie zamierzaliśmy. Zastrzelcie go.
Takaris Fellblade, kapitan Czarnej Arki "Udręka"
No to jesteś pierwszy któremu się mostek nie spodobał kwestia gustu
Jak będę mieć więcej posypek itp to coś jeszcze porobię tak jak pisałem wcześniej.
Jak będę mieć więcej posypek itp to coś jeszcze porobię tak jak pisałem wcześniej.
Spoko pokombinuje. Ogólnie to miało być na brązowo pomalowane ale nie mam brązowego koloru ;p
Mostek, bym podmalował, zas same bajorko napełnił niewielką ilością lakieru błyszczącego humbrola
Jak i jest efekt po tym lakierze ?? bardziej się błyszczy co co ?
też bym polecał pomalować mostek;] Jakieś barierki by nie zaszkodziły, chociażby wystające z wody resztki. gołe placki tła zapiaskować/dać inny odcień trawki. na powierzchni woda nie powinna mieć piasku. na plus kaienie wystające z wody;] a inną kwestiąjest po co taaaki most na tak małym bajorku:P i ogólnie po co tam most:D
http://picasaweb.google.pl/vocart - moja galeria
mostek jest po to by samotni herosi/magowie mogli uciekać przed klockami przeciwnika
Tu masz przykłady wody z lakieru.
To jest mostek dla zakochanych heheheh. nie no mostek dałem właśnie po to jak kolega tu napisał już żeby np pojedynczy model mógł by sobie przebiec lub też lekka kawaleria A między słupkami jest tyle że kawalerzysta ma jeszcze luzu.
A co do tej wody z lakieru to trochę jej tam mało i trudno ocenić. Ogólnie wygląda dobrze Pewnie rzeka z tego lakieru miała by lepszy efekt niż taka kałuża. :Spoko , jak poznam więcej technik (tzn w ogóle jakieś ) to coś się pokombinuje . No i na pewno muszę zainwestować w różne materiały.Dziekówa za porady
A co do tej wody z lakieru to trochę jej tam mało i trudno ocenić. Ogólnie wygląda dobrze Pewnie rzeka z tego lakieru miała by lepszy efekt niż taka kałuża. :Spoko , jak poznam więcej technik (tzn w ogóle jakieś ) to coś się pokombinuje . No i na pewno muszę zainwestować w różne materiały.Dziekówa za porady
Ale po co malować mostek? Drewno wygląda jak drewno i tak powinno być. Jestem za naturalizmem materiałów, a nie tzw. hiperrealizmem. Jedyne o co można się pokusić według mnie to podmalowanie słupów w wodzie, coby je od kontaktu z wodą postarzeć.
Super makieta. Braki zapewne samemu wypełnisz.
Super makieta. Braki zapewne samemu wypełnisz.
Mój awatar to moja dusza.
Uuuuuuu....
Uuuuuuu....
malowac po to że to miniaturki.. figurek też nie cieniujesz tylko nanosisz podstawowe kolory? z podstawowymi kolorami ssą, z cieniami są dużo lepsze, tak samo z wszelkimi naturalnymi elementami- piaskiem, kamyczkami, patyczkami itd. dojdziesz do tego z czasem;]
http://picasaweb.google.pl/vocart - moja galeria