Witojcie Rzedstawiam wam moje jeziorko z mostkiem dopiero zaczynam się bawić robienie makiet i dysponuję bardzo ograniczoną gammą przedmiotów (1 rodzaj trawki).
Jeziorko jest zrobione z
-kawałek kartonu
-styrodur
-piasek z piaskownicy
-wikol
-sucha róża (łodyga)
-no i trochę farbek
Jak się dorobię innych posypek to jeszcze coś probie np mech na mostku itp
Pomalowałbym most na twoim miejscu, bo teraz wygląda niezachęcająco. ;] Wody sam robić nie potrafię, ale może być. Tam na bokach chyba jest za dużo zieleni, bo tylko zielony na zielonym. ;] Po oklejałbym ten ciemny zielony piaskiem.
- Klnę się na Sigmara - nigdy nie weźmiecie mnie żywcem, upadli słudzy ciemności!
Tam gdzie zrobiłeś wolne jakby daj po prosu piasek i pomaluj. Przeważnie to właśnie miesza się pomalowany piasek z trawą, aby to jednolite tak nie było.
też bym polecał pomalować mostek;] Jakieś barierki by nie zaszkodziły, chociażby wystające z wody resztki. gołe placki tła zapiaskować/dać inny odcień trawki. na powierzchni woda nie powinna mieć piasku. na plus kaienie wystające z wody;] a inną kwestiąjest po co taaaki most na tak małym bajorku:P i ogólnie po co tam most:D
To jest mostek dla zakochanych heheheh. nie no mostek dałem właśnie po to jak kolega tu napisał już żeby np pojedynczy model mógł by sobie przebiec lub też lekka kawaleria A między słupkami jest tyle że kawalerzysta ma jeszcze luzu.
A co do tej wody z lakieru to trochę jej tam mało i trudno ocenić. Ogólnie wygląda dobrze Pewnie rzeka z tego lakieru miała by lepszy efekt niż taka kałuża. :Spoko , jak poznam więcej technik (tzn w ogóle jakieś ) to coś się pokombinuje . No i na pewno muszę zainwestować w różne materiały.Dziekówa za porady
Ale po co malować mostek? Drewno wygląda jak drewno i tak powinno być. Jestem za naturalizmem materiałów, a nie tzw. hiperrealizmem. Jedyne o co można się pokusić według mnie to podmalowanie słupów w wodzie, coby je od kontaktu z wodą postarzeć.
malowac po to że to miniaturki.. figurek też nie cieniujesz tylko nanosisz podstawowe kolory? z podstawowymi kolorami ssą, z cieniami są dużo lepsze, tak samo z wszelkimi naturalnymi elementami- piaskiem, kamyczkami, patyczkami itd. dojdziesz do tego z czasem;]