Temat filmowy

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Crane
Szef Wszystkich Szefów

Re: Temat filmowy

Post autor: Crane »

Zatem nie widzieliście, uważanego przez krytykę za jeden z jego najwybitniejszych filmów a mianowicie Teorema.
Polecam gorąco, bo film niezwykły i pozostawia pole do rozmaitych interpretacji - troszkę jak u Bunuela pełno symboli, ale tak na swój Pasoliniowy sposób.

O Salo się nie wypowiadam, bo większość kinomanów pewnie widziała. :)
Ale np. ciekawy jest Chlew jako ostra krytyka współczesnego zepsucia- tutaj reżyser już nas ostro wali po gębie i nie pyta nawet czy żyjemy.
Widziałem też Ptaki i ptaszyska i nie przypadł mi do gustu; na święta obiecałem sobie, że zobaczę jego Pasję według Św Mateusza, ponoć najpiękniejsza ekranizacja Męki Pańskiej.

Awatar użytkownika
Gniewko
Masakrator

Post autor: Gniewko »

Właśnie obejrzałem "Everything is Illuminated" (polski tytuł bodajże "Wszystko jest iluminacją") i szczerze polecam. Połowa filmu ma dialogi po rosyjsku i ukraińsku, ale spokojnie idzie zrozumieć bez napisów.
Lepiej doma iść za pługiem, niż na wojnie szlakiem długiem.

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

Post autor: Yudokuno »

Gniewko pisze:Właśnie obejrzałem "Everything is Illuminated" (polski tytuł bodajże "Wszystko jest iluminacją") i szczerze polecam. Połowa filmu ma dialogi po rosyjsku i ukraińsku, ale spokojnie idzie zrozumieć bez napisów.
a druga połowa?
lohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
...mój bohater :D

Awatar użytkownika
Gniewko
Masakrator

Post autor: Gniewko »

Angielski.
Lepiej doma iść za pługiem, niż na wojnie szlakiem długiem.

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Piotras »

Yudokuno pisze:
Gniewko pisze:Właśnie obejrzałem "Everything is Illuminated" (polski tytuł bodajże "Wszystko jest iluminacją") i szczerze polecam. Połowa filmu ma dialogi po rosyjsku i ukraińsku, ale spokojnie idzie zrozumieć bez napisów.
a druga połowa?
Drugiej połowy może nie obejrzeli :D :D

Awatar użytkownika
LoudLord
Oszukista

Post autor: LoudLord »

...mistrzunie ciętej riposty.
Ostatnio vhs-y wyrzucam, ale przy okazji oglądam co nieco... Pamiętacie "Małżowinę"? Maleńczuk pozersko wypija na schodach półliterkówkę.... tyle że co łyk, to inna wódzia :D Nie wiem, czy błąd, czy zamysł :)
No i musiałem się rozstać z "HotShots2" po wietnamsku spod hali Banacha w stolicy - to dopiero było. WINNING! Got Tiger Blood In Me !!! 8)
PS - wietnamczkietłomacinia zabiłoby nawet Charliego :)
"Musimy podjąć męską decyzję- albo jesteśmy zadowoleni, albo nie."
- M.Malicki

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Kruti pisze:Tomcio nie przesadzaj - Ty piszesz o Rambo a my o GOT. Gdzie to offtop do licha :)
Gadacie o serialu (serial to nie film!), na dodatek jednym konkretnym. Zaraz idę na śniadanie wielkanocne, ale jak wrócę dostaniecie własny temat. O ile Ziemko nie będzie na tyle miły żeby samemu wydzielić.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

Tomash pisze:
Kruti pisze:Tomcio nie przesadzaj - Ty piszesz o Rambo a my o GOT. Gdzie to offtop do licha :)
Gadacie o serialu (serial to nie film!), na dodatek jednym konkretnym. Zaraz idę na śniadanie wielkanocne, ale jak wrócę dostaniecie własny temat. O ile Ziemko nie będzie na tyle miły żeby samemu wydzielić.

Wydzielone :) póki mam czas to jeszcze to zrobiłem :)

quas
Niszczyciel Światów

Post autor: quas »

ja istatnio znalazlem czas na "The Takers".
film oglada sie calkiem dobrze, cos w stylu "Goraczki"...roznice robia gl bohaterowie- choc tutaj tez sa calkiem fajni to jednak duet DeNiro-Pacino znacznie lepszy.

Awatar użytkownika
wru
Chuck Norris

Post autor: wru »

http://www.youtube.com/watch?v=-UCDzvdmmDc

Jest już trailer do nowego Conana. Jako fan twórczośći Roberta E.Howarda podchodzę z dystansem do tego filmu. Może za wiele oczekuję, ale nawet stary Conan z Arnim nie był idealną adaptacją. Jednak miał w sobie ten klimat, który potęgowała wspaniała muzyka skomponowana przez Basila Poledourisa (RIP). Co do aktora, to z tego co widać na trailerze nie jest źle. Jason Momoa wygląda jak Conan z artów Barrego Windsor Smitha, który jest IMO jednym z najlepzych rysowników komiksowych przygód barbarzyńcy. Oprawa wizualna też wygląda fajnie, ale w dzisiejszych czasach nie trudno zrobić dobre efekty. Mam nadzieję, że się nie zawiodę na tym filmie.
Come crawling faster, obey your Master...

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

IMO trailer słaby lub słabo nastraja...

zobaczymy jak sam film zrobią.
Obrazek

Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

Post autor: Manfred »

Sam trailer spoko, tylko sam Conan o jakieś 50 kg mięśni za mały :D

Awatar użytkownika
ADHD
Warzywo

Post autor: ADHD »

Nie. Nie, nie, nie. Ten film będzie taką porażką...Conan nie był murzynem. Conan nie walczył w obronie uciśnionych.....
Sam trailer spoko, tylko sam Conan o jakieś 50 kg mięśni za mały
....I nie, Howard-wski Conan, oryginalny Conan, najlepszy Conan, nie był biegającym z gołą klatą napakowanym prymitywem. Był podróżnikiem-filozofem, dopiero późniejsi, gorsi twórcy(głównie komiksowi) zrobili z niego przygłupa.
nie wstawiamy gifów w podpisie

Awatar użytkownika
Pieta
Chuck Norris

Post autor: Pieta »

Po trailerze wygląda to na kicz w stylu Prince of Persia, czyli obejrzeć, jak się da, do końca i po miesiącu zapomnieć.
A najlepszym Conanem zostanie Arni, którego po 30 latach ogląda się świetnie.

quas
Niszczyciel Światów

ADHD pisze:Nie. Nie, nie, nie. Ten film będzie taką porażką...Conan nie był murzynem. Conan nie walczył w obronie uciśnionych.....
Sam trailer spoko, tylko sam Conan o jakieś 50 kg mięśni za mały
....I nie, Howard-wski Conan, oryginalny Conan, najlepszy Conan, nie był biegającym z gołą klatą napakowanym prymitywem. Był podróżnikiem-filozofem, dopiero późniejsi, gorsi twórcy(głównie komiksowi) zrobili z niego przygłupa.
dlatego czyta sie pierwszych 6-7 tomow Connana. reszta jest lekturka w sam raz na posiedzenia kibelkowe.

Relosu
Kretozord

Post autor: Relosu »

ja wiem ze moze nie na temat i offtop ale nie mam pojecia gdzie idziej to zamiescic. Ogladalem sobie wczoraj po raz enty "But Manitou" i wkrecila mi sie pewna nutka, puszczona byla w momencie kiedy santa "maryja" wychodzil z makiety pubu pod apaczem. Pomoze ktos ? Bo chetnie wysluchal wiecej a moze i inne kawalki zespolu.
Gniewko pisze:
Zarost zarostem, ale kolory inne - u mnie kudły jednolicie czarne, u Jagala ciemny łeb, a zarost (tu cytując Kubę) "z jakimiś idiotycznymi rudawymi akcentami", co w połączeniu z niebieskimi oczami jest bzdurne i podniecające zarazem.

quas
Niszczyciel Światów

Relosu pisze:ja wiem ze moze nie na temat i offtop ale nie mam pojecia gdzie idziej to zamiescic. Ogladalem sobie wczoraj po raz enty "But Manitou" i wkrecila mi sie pewna nutka, puszczona byla w momencie kiedy santa "maryja" wychodzil z makiety pubu pod apaczem. Pomoze ktos ? Bo chetnie wysluchal wiecej a moze i inne kawalki zespolu.
but do mnie nie przemowil.
za to wersja star trekowa tak :)

Tandor92
Chuck Norris

Post autor: Tandor92 »

Relosu, czyżby chodziło o Rage - Straight To Hell?

Inferno
Falubaz

Post autor: Inferno »

Czy ktoś słyszał o nowym polskim filmie "Świnki" lub miał okazje go obejrzeć ?

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

"Ksiądz" - sporo zmarnowanego potencjału, aż chyba notkę na blogasku walnę.

Sent from my HTC Desire using Tapatalk
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

ODPOWIEDZ