Matura 2011

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

Re: Matura 2011

Post autor: Yudokuno »

przede wszystkim i angielski i rosyjski są czytane niewyraźnie ( o tych mówię, bo z tymi mam do czynienia każdego roku). Nie wiem, co to ma na celu, ale śmierdzi wałem.
lohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
...mój bohater :D

Relosu
Kretozord

Post autor: Relosu »

imho angol pods i angol roz byly strasznie latwe, podstawe napisalem cala w 40 min(bylo by szybciej jak by nie puszczali sluchania po 2x bo starczylo wysluchac tego raz). Natomiast roz, coz sluchanie bylo w miare spoko, moze poza tymi o autobusach, pisanie easy, wybralem muzea i opisalem jakies muzeum techniki w ktorym byly takie rzeczy co sie ultramarinsom nie snily =P, slowotworstwo bylo w miare spoko. Duzo sie spodziewam pkt. Natomiast matma imho bylo duzo trodniejssza i nie spodziewalem sie az takiego skoku z poziomu z zeszlego roku(zwlaszcza jak cke powiedzialo ze bedzie tylko troche trodniejsza), ale podstawe jakos dalem rade cos okolo 60-70 bedzie, natomiast z roz wiem ze jedno zadanie za 4pkt mam na bank dobrze, a reszty nie pamietam, za bardzo sie schlalem =P
Gniewko pisze:
Zarost zarostem, ale kolory inne - u mnie kudły jednolicie czarne, u Jagala ciemny łeb, a zarost (tu cytując Kubę) "z jakimiś idiotycznymi rudawymi akcentami", co w połączeniu z niebieskimi oczami jest bzdurne i podniecające zarazem.

quas
Niszczyciel Światów

Post autor: quas »

Relosu pisze: tylko troche trodniejsza
taaa
język polska byc trudna, by rzec nie trudniejsza

Relosu
Kretozord

ja o matmie mowilem, o polski to sie modle o 30% xD
Gniewko pisze:
Zarost zarostem, ale kolory inne - u mnie kudły jednolicie czarne, u Jagala ciemny łeb, a zarost (tu cytując Kubę) "z jakimiś idiotycznymi rudawymi akcentami", co w połączeniu z niebieskimi oczami jest bzdurne i podniecające zarazem.

Awatar użytkownika
RotARaven
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: RotARaven »

Tak ale na FCE jakoś może czytać rodowity anglik. Podstawe pisałem w klasie i wszystko słyszałem a potem na auli i kurwa przy akustyce tego pomiesczenia juz wyrobic sie nie dalo :/
- They surrounded us
- That's good, we will fight in every direction
Obrazek
Szczur22 pisze:Bez BSB to jak bez wacka do burdelu. Napijesz się drinka, ale akcji nie bedzie bo spanikujesz.

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

Post autor: Yudokuno »

proszę Cię - część mojej rodziny to rodowici angole i w życiu nie słyszałam, żeby któreś z nich tak paskudnie mówiło po angielsku (nawet ciotka Walijka) :/
lohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
...mój bohater :D

Awatar użytkownika
Domino
Falubaz

Post autor: Domino »

To mnie tyle razy katowano paskudnymi nagraniami na normalnych listeningach w szkole, że ten nie zrobił na mnie takiego złego wrażenia. Drugi raz wystarczył, by uporządkować wszystko. Gorsze, niż niewyraźne czytanie, są nieraz posrane możliwe podpowiedzi, a tego się najbardziej bałem- często rozumiem cały tekst, rozumiem możliwe odpowiedzi, a dalej nie czaję, która z nich jest prawidłowa, bo IMO pasują np. dwie. A pani, zapytana, czemu ta jest poprawna, a nie akurat ta druga, stwierdza, że też tego nie rozumie, gdyby to od niej zależało, to by dopuściła obie, ale nie ona to wymyśla i mamy się z tym pogodzić i koniec. Gdybym miał coś takiego na maturze, to wtedy byłby zgrzyt.

Odnośnie tego niewyraźnego czytania, co wg Was tak skrzywdzili, którą czytankę? Autobusy?

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Autobusy i kucharz by spoko. Ale ta pierwsza o wykładzie to była masakra, nie zrozumiałem w ogóle drugiej połowy i jechałem na chybił trafił :? A gramatyka też była imo trudna, najbardziej rozwaliło mnie unpenetrable czy jakoś tak xD
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Post autor: Khuman »

no co wy matura to świetny ubaw :D

pisałem matmę, do wzeszłym roku nie poszło jak miało i angielski, bo w zeszłym roku nie wiedziałem o istnieniu tego egzaminu :lol2:

ale tak dobrej imprezy dawno nie przeżyłem :P

powodzenia w innych przedmiotach 8)

Andrzej
Pan Spamu

Założyłeś na maturę tą swoją obrożę? :D
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?

Relosu
Kretozord

wszystko bylo spoko przy sluchaniu, ale w autobusach to mi czasami polowa pasowala do do jednej odpowiedzi. Ale jakos to bedzie, jak zwykle. Andrzej co jeszcze zdajesz ?
Gniewko pisze:

Andrzej
Pan Spamu

Teraz już tylko ustny polski i ang podst i roz. Miałem zdawać biologię, ale uznałem że to bez sensu. To może każdy napisze, co dokładnie zdawał/zdaje?

-matematyka podstawa i rozszerzenie
-angielski podstawa i rozszerzenie
-polski podstawa, temat prezentacji "Człowiek zniewolony w systemach totalitarnych, jego godność i degradacja. Omów na przykładzie literatury łagrowej i lagrowej"

Awatar użytkownika
RotARaven
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: RotARaven »

polski - podstawa - temat - "Kreacja głównego bohatera literatury fantasy ..."
matematyka - podstawa
angielski - podstawa + rozszerzenie
wiedza o spoleczenstwie - rozszerzenie
- They surrounded us
- That's good, we will fight in every direction
Obrazek
Szczur22 pisze:Bez BSB to jak bez wacka do burdelu. Napijesz się drinka, ale akcji nie bedzie bo spanikujesz.

Relosu
Kretozord

Andrzej a gdzie sie wybierasz dalej ? Bo bez przedmiotu dodatkowego to chyba moze byc ciezko ?
Ja
Pol podst temat jakis smieszny nawet nie napisalem pracy
Mat pods i roz
angol pods i roz
fizyka pods
Gniewko pisze:

Awatar użytkownika
Domino
Falubaz

Post autor: Domino »

Ja polski podstawę i rozszerzenie, na ustny mam motyw wędrówki w literaturze, do tego matma na podstawie, angol podstawa i rozszerzenie i historia rozszerzona.

Andrzej
Pan Spamu

@ Relosu

Waham się między politechniką a Akademią Ekonomiczną w Krakowie. Na polibude dostanę się nawet z matmą podst na 70%, gorzej z AE, tam trzeba mieć wysoki wynik właśnie z matmy i angola...

Lenart
Falubaz

Post autor: Lenart »

Ja PW definitywnie.

Awatar użytkownika
jurak
Kradziej

Post autor: jurak »

Andrzej pisze: najbardziej rozwaliło mnie unpenetrable czy jakoś tak xD
trza było napisać, że model nie otrzymuje multiple wounds.

Awatar użytkownika
krystian1wielki
Niszczyciel Światów

Post autor: krystian1wielki »

Ja z polskiego mam temat: mistrz i uczeń omów zagadnienie na podstawie przykładów z literatury
pisałem matę i angol podst i rozsz. i czeka mnie jeszcze fiza podstawa ale nie mam zbytnich nadziei bo po trzech latach liceum jestem gorszy niż po gimnazjum

Relosu
Kretozord

to samo z fizyka u mnie jest xD ale do 12 mam czas, trzeba bedzie przykuc
Gniewko pisze:

ODPOWIEDZ