Matura 2011
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Re: Matura 2011
przede wszystkim i angielski i rosyjski są czytane niewyraźnie ( o tych mówię, bo z tymi mam do czynienia każdego roku). Nie wiem, co to ma na celu, ale śmierdzi wałem.
...mój bohaterlohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.

imho angol pods i angol roz byly strasznie latwe, podstawe napisalem cala w 40 min(bylo by szybciej jak by nie puszczali sluchania po 2x bo starczylo wysluchac tego raz). Natomiast roz, coz sluchanie bylo w miare spoko, moze poza tymi o autobusach, pisanie easy, wybralem muzea i opisalem jakies muzeum techniki w ktorym byly takie rzeczy co sie ultramarinsom nie snily =P, slowotworstwo bylo w miare spoko. Duzo sie spodziewam pkt. Natomiast matma imho bylo duzo trodniejssza i nie spodziewalem sie az takiego skoku z poziomu z zeszlego roku(zwlaszcza jak cke powiedzialo ze bedzie tylko troche trodniejsza), ale podstawe jakos dalem rade cos okolo 60-70 bedzie, natomiast z roz wiem ze jedno zadanie za 4pkt mam na bank dobrze, a reszty nie pamietam, za bardzo sie schlalem =P
Gniewko pisze:
Zarost zarostem, ale kolory inne - u mnie kudły jednolicie czarne, u Jagala ciemny łeb, a zarost (tu cytując Kubę) "z jakimiś idiotycznymi rudawymi akcentami", co w połączeniu z niebieskimi oczami jest bzdurne i podniecające zarazem.
ja o matmie mowilem, o polski to sie modle o 30% xD
Gniewko pisze:
Zarost zarostem, ale kolory inne - u mnie kudły jednolicie czarne, u Jagala ciemny łeb, a zarost (tu cytując Kubę) "z jakimiś idiotycznymi rudawymi akcentami", co w połączeniu z niebieskimi oczami jest bzdurne i podniecające zarazem.
Tak ale na FCE jakoś może czytać rodowity anglik. Podstawe pisałem w klasie i wszystko słyszałem a potem na auli i kurwa przy akustyce tego pomiesczenia juz wyrobic sie nie dalo :/
proszę Cię - część mojej rodziny to rodowici angole i w życiu nie słyszałam, żeby któreś z nich tak paskudnie mówiło po angielsku (nawet ciotka Walijka) :/
...mój bohaterlohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.

To mnie tyle razy katowano paskudnymi nagraniami na normalnych listeningach w szkole, że ten nie zrobił na mnie takiego złego wrażenia. Drugi raz wystarczył, by uporządkować wszystko. Gorsze, niż niewyraźne czytanie, są nieraz posrane możliwe podpowiedzi, a tego się najbardziej bałem- często rozumiem cały tekst, rozumiem możliwe odpowiedzi, a dalej nie czaję, która z nich jest prawidłowa, bo IMO pasują np. dwie. A pani, zapytana, czemu ta jest poprawna, a nie akurat ta druga, stwierdza, że też tego nie rozumie, gdyby to od niej zależało, to by dopuściła obie, ale nie ona to wymyśla i mamy się z tym pogodzić i koniec. Gdybym miał coś takiego na maturze, to wtedy byłby zgrzyt.
Odnośnie tego niewyraźnego czytania, co wg Was tak skrzywdzili, którą czytankę? Autobusy?
Odnośnie tego niewyraźnego czytania, co wg Was tak skrzywdzili, którą czytankę? Autobusy?
Autobusy i kucharz by spoko. Ale ta pierwsza o wykładzie to była masakra, nie zrozumiałem w ogóle drugiej połowy i jechałem na chybił trafił
A gramatyka też była imo trudna, najbardziej rozwaliło mnie unpenetrable czy jakoś tak xD

Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
- Khuman
- Ciśnieniowiec
- Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>
no co wy matura to świetny ubaw 
pisałem matmę, do wzeszłym roku nie poszło jak miało i angielski, bo w zeszłym roku nie wiedziałem o istnieniu tego egzaminu
ale tak dobrej imprezy dawno nie przeżyłem
powodzenia w innych przedmiotach

pisałem matmę, do wzeszłym roku nie poszło jak miało i angielski, bo w zeszłym roku nie wiedziałem o istnieniu tego egzaminu

ale tak dobrej imprezy dawno nie przeżyłem

powodzenia w innych przedmiotach

wszystko bylo spoko przy sluchaniu, ale w autobusach to mi czasami polowa pasowala do do jednej odpowiedzi. Ale jakos to bedzie, jak zwykle. Andrzej co jeszcze zdajesz ?
Gniewko pisze:
Teraz już tylko ustny polski i ang podst i roz. Miałem zdawać biologię, ale uznałem że to bez sensu. To może każdy napisze, co dokładnie zdawał/zdaje?
-matematyka podstawa i rozszerzenie
-angielski podstawa i rozszerzenie
-polski podstawa, temat prezentacji "Człowiek zniewolony w systemach totalitarnych, jego godność i degradacja. Omów na przykładzie literatury łagrowej i lagrowej"
-matematyka podstawa i rozszerzenie
-angielski podstawa i rozszerzenie
-polski podstawa, temat prezentacji "Człowiek zniewolony w systemach totalitarnych, jego godność i degradacja. Omów na przykładzie literatury łagrowej i lagrowej"
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
polski - podstawa - temat - "Kreacja głównego bohatera literatury fantasy ..."
matematyka - podstawa
angielski - podstawa + rozszerzenie
wiedza o spoleczenstwie - rozszerzenie
matematyka - podstawa
angielski - podstawa + rozszerzenie
wiedza o spoleczenstwie - rozszerzenie
Andrzej a gdzie sie wybierasz dalej ? Bo bez przedmiotu dodatkowego to chyba moze byc ciezko ?
Ja
Pol podst temat jakis smieszny nawet nie napisalem pracy
Mat pods i roz
angol pods i roz
fizyka pods
Ja
Pol podst temat jakis smieszny nawet nie napisalem pracy
Mat pods i roz
angol pods i roz
fizyka pods
Gniewko pisze:
@ Relosu
Waham się między politechniką a Akademią Ekonomiczną w Krakowie. Na polibude dostanę się nawet z matmą podst na 70%, gorzej z AE, tam trzeba mieć wysoki wynik właśnie z matmy i angola...
Waham się między politechniką a Akademią Ekonomiczną w Krakowie. Na polibude dostanę się nawet z matmą podst na 70%, gorzej z AE, tam trzeba mieć wysoki wynik właśnie z matmy i angola...
- krystian1wielki
- Niszczyciel Światów
Ja z polskiego mam temat: mistrz i uczeń omów zagadnienie na podstawie przykładów z literatury
pisałem matę i angol podst i rozsz. i czeka mnie jeszcze fiza podstawa ale nie mam zbytnich nadziei bo po trzech latach liceum jestem gorszy niż po gimnazjum
pisałem matę i angol podst i rozsz. i czeka mnie jeszcze fiza podstawa ale nie mam zbytnich nadziei bo po trzech latach liceum jestem gorszy niż po gimnazjum
to samo z fizyka u mnie jest xD ale do 12 mam czas, trzeba bedzie przykuc
Gniewko pisze: