można przerzucić nieudane wykucie, pod warunkiem grania na boh imiennych i wystawienia Thoreka Ironbrowa oraz Kraggiego na kowadlelormak pisze:Mam pytanie czy rzuty z kowadła można przerzucać ?
na turniejach raczej tego nie uświadczysz
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
można przerzucić nieudane wykucie, pod warunkiem grania na boh imiennych i wystawienia Thoreka Ironbrowa oraz Kraggiego na kowadlelormak pisze:Mam pytanie czy rzuty z kowadła można przerzucać ?
Jeśli w turze w której szarżowałeś wytniesz do ostatniego regiment przeciwnika to możesz zrobić reeforma lub zrobić najeżdżanie, ale jedna jednostka może najeżdżać tylko jeden raz na turę, więc nie ma opcji rajdu przez cały stół.lormak pisze:Podobne pytanie tyczy się najeżdżania, jak to wtedy wygląda ?
jeżeli jednostka wroga w którą wpadłeś walczy z czymś twoim i ta walka w tej turze jeszcze się nie odbyła to odbędzie się ona z odziałem nowo dołączonej jednostki. Jeśli walka się już odbyła lub jednostka wroga nie jest w combacie to po wpadnięciu z pogoni walka z nią odbywa się dopiero w następnej turze. Dlatego czasami wybór kolejności rozgrywania CC jest taki ważny.lormak pisze:Powiedzmy, że gonię jednostkę wroga...dogoniłem i jadąc dalej na pozostały dystans z kostek napotykam kolejną jednostkę przeciwnika i w tym momencie ją szarżuję, tak ? I teraz moje pytanie czy szarża rozpatrywana jest natychmiast czy dopiero od następnej tury ?
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
DwarfsArtur pisze:Człowieku to jest temat, o nowym info o krasiach - czy wszyscy musimy wiedzieć z jakich modeli zrobisz bombera ... jak dal mnie możesz nawet w kupę wsadzić parasolkę do drinków
a przeczytajcie ostatnie zdanie przy runie stolraza... chce się tylko upewnić, że dobrze je rozumiempuma1944 pisze:Hm zapis zabrania ruszania Żyrosa o innych machinach nic nie mówi
jeśli się ruszysz ze strollaza, to jednostka w Twojej pierwszej turze liczy się tak, jakby wykonała ruch jeśli chodzi o strzelanie, więc ani maszynami ani kuszami/thundami nie możesz strzelać w pierwszej turze jeśli ruszyłeś się nimi dzięki strollazowi.Morsereg pisze:
innym plusem runy strollaza jest tez to, ze jak gramy przeciwko armia na full offie to mozna podejs tez organkami na 3 cale dzieki czemu mozna strzelac w pierwszej turze (oczywiscie tylko jesli przeciwnik zaczynal)
W bitwach towarzyskich jak najbardziej, jeśli przeciwnik się na to zgodzi. Na turniejach nie przechodzi.Władca Nie-śmierci pisze:CZY MOŻNA GRAĆ NA TYM STEROWCU KRASIÓW który jest w podręczniku głównym
na ogrankach nie można przerzucać missfire, tak samo jak na dziale ogniowymlormak pisze:Mam pytanie odnośnie organek....czy można przerzucić missfire ? bo z zasad wynikających z ab to nie a na turniejach z tego co zauważyłem przerzucają i już nie wiem o co chodzi ;/ jakieś nowe zasady czy coś ?
cahir pisze:To Organy mogą strzelać po ruchu?
panowie prosze was.Rakso_The_Slayer pisze:jeśli się ruszysz ze strollaza, to jednostka w Twojej pierwszej turze liczy się tak, jakby wykonała ruch jeśli chodzi o strzelanie, więc ani maszynami ani kuszami/thundami nie możesz strzelać w pierwszej turze jeśli ruszyłeś się nimi dzięki strollazowi.Morsereg pisze:
innym plusem runy strollaza jest tez to, ze jak gramy przeciwko armia na full offie to mozna podejs tez organkami na 3 cale dzieki czemu mozna strzelac w pierwszej turze (oczywiscie tylko jesli przeciwnik zaczynal)
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
Misfire nie można przerzucić a M.Inzynier daje tylko klopie i cannonowi re-roll.lormak pisze:Mam pytanie odnośnie organek....czy można przerzucić missfire ? bo z zasad wynikających z ab to nie a na turniejach z tego co zauważyłem przerzucają i już nie wiem o co chodzi ;/ jakieś nowe zasady czy coś ?
DwarfsArtur pisze:Człowieku to jest temat, o nowym info o krasiach - czy wszyscy musimy wiedzieć z jakich modeli zrobisz bombera ... jak dal mnie możesz nawet w kupę wsadzić parasolkę do drinków
Pokaż mi zapis, który pozwala mi strzelać jeśli przeciwnik zaczyna.Morsereg pisze:cahir pisze:To Organy mogą strzelać po ruchu?panowie prosze was.Rakso_The_Slayer pisze:jeśli się ruszysz ze strollaza, to jednostka w Twojej pierwszej turze liczy się tak, jakby wykonała ruch jeśli chodzi o strzelanie, więc ani maszynami ani kuszami/thundami nie możesz strzelać w pierwszej turze jeśli ruszyłeś się nimi dzięki strollazowi.Morsereg pisze:
nawet w tym cytacie co rakso podal, jest zdanie w nawiasie. sadzilem, ze jest to dostaczenie jasne
a co do przerzutow missfire. moze ktos mial w 3 calach ME dzieki ktoremu to robil.
co oczywiscie jest walem gdyz wielki inzynier nie daje przerzutow organkom czy FC.
Dzięki za odpowiedź, po wczorajszej grze czysto towarzyskiej wygenerowały się kolejne pytania odnośnie strzelania maszyn stąd proszę was o pomocna ogrankach nie można przerzucać missfire, tak samo jak na dziale ogniowym