Galeria Brugzot

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Brugzot
Plewa

Galeria Brugzot

Post autor: Brugzot »

Witam! Jestem nowy na tym forum i chciałem zaprezentować moje prace. Świat warhammera fascynuje mnie od wielu lat i postanowiłem że zacznę kolekcjonować i malować figurki. Malowaniem zajmuje się pół roku. Poniżej kilka fotek, pozdrawiam.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Generalnie świetne figsy =D> Gratuluję talentu.
Parę uwag. Imho trochę większe zdjęcia by się przydały, zwłaszcza że na zbliżeniu figs wygląda dobrze. Bardzo fajnie zrobiony głaz - z jakiego materiału?. Broń fanoli ciężko ocenić. Z jednej strony wielkie brawa za oryginalność podejścia do tematu, z drugiej zaś fanole sprawiają wrażenie, jakby dzierżyły baloniki. Nie wiem co sądzić... Chyba jednak na plus. Z kolei jęzorki fanoli raczej bym zunifikował. I tu mi się podobają turkusowe, czy jaki to kolor jest...

Awatar użytkownika
Brugzot
Plewa

Głaz zrobiłem z kory doniczkowej :)

Awatar użytkownika
Rejmol
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Rejmol »

Pierwsza figurka jak dla mnie mega. Strasznie podoba mi się skóra. Jak ja malowałeś??

Trubas
Falubaz

Post autor: Trubas »

Przez takich ludzi jak ty wiem, że jestem beztalenciem :( :D
Jeżus pisze:Trubas okazałeś się mieć większą choppę, więc masz swoją nagrodę:

Zawsze chciałem być w Nemezis :(
Obrazek

Awatar użytkownika
Brugzot
Plewa

Jeżeli chodzi o skórę to było bardzo dużo zabawy. Głównie pomalowałem ją za pomocą glazów, stosowałem najróżniejsze odcienie zielonego od ciemnego aż po jaskrawą zieleń i odcienie brązu. Chodziło mi o uzyskanie "starej" skóry.

Awatar użytkownika
wiadrowod
Mudżahedin

Post autor: wiadrowod »

nienawidze Cie :lol2: za fixy brawo wielkie :)

Grabz
Kretozord

Post autor: Grabz »

Świetny szaman :D , fanatycy też cacy ale kule, mimo dobrej rdzy, nieco balonikowe :wink: .

Awatar użytkownika
Brugzot
Plewa

Dzięki za komentarze :) Pomyślałem że pokażę moje prace w kolejności od najnowszych do najstarszych aby pokazać moje etapy malowania. Szaman i fanatycy są najnowszymi modelami. Pozdrawiam

Obrazek

Obrazek

Obrazek

To tyle na dzisiaj, jutro zrobię fotki pozostałych figurek i wrzucę na forum.

Awatar użytkownika
Phoenix
"Nie jestem powergamerem"
Kontakt:

Post autor: Phoenix »

Całkiem fajnie to wychodzi i właśnie z tego względu troche nie wierze, że robisz to dopiero od pół roku. Chyba że malujesz pod okiem kogoś doświadczonego :D

Gobliny rewelka. Miejscami troche za dużo drybrushu. Troll troche słabiej ale nadrabia detalami.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Brugzot
Plewa

Troll jest słabszy i doskonale zdaję sobie z tego sprawę. Gdybym miał malować go w tym momencie to na pewno efekt byłby lepszy. Sam widzę jakie błędy wtedy popełniłem, podobnie będzie na pewno z szamanem którego teraz uważam za moją najlepszą figurkę, pomaluję dwie kolejne i uznam że szamana mogłem pomalować lepiej :). Co do mojego okresu malowania jest to prawda i uczyłem malować się sam. Z powodu przeprowadzki nie miałem internetu przez pierwsze trzy miesiące malowania, jedyną moją instrukcją jak pomalować był podręcznik do Bitwy o przełęcz czaszki. Figurki z tamtego okresu zobaczycie dzisiaj :)
Tak jak wspomniałem wyżej będę pokazywał figurki coraz "gorsze".
Jeżeli chodzi o fanatyków drybrush jest minimalny a na szamanie nie ma go w ogóle. Pozdrówka

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Nie wiem, czy jest sens zamieszczania wcześniej malowanych figsów. Imho lepiej byłoby albo zamieszczać coraz nowsze, albo przemalowywać starsze. Też się nad tym zastanawiałem i stwierdziłem, że nie warto...

Jeśli można, opisz proszę, w jaki sposób i czym robisz zdjęcia. Chodzi mi o szczegóły dotyczące miejsca robienia fotek, światła, ustawień aparatu, itp. Ewentualną informację albo na pw, albo i w tym temacie... z góry dziękuję.

Awatar użytkownika
Jacobs
Falubaz

Post autor: Jacobs »

Bardzo ładnie malujesz a jeśli biorąc pod wuagę ze tylko od pół roku to już w ogóle =D>
I podpinam sie do prośby smiejagreg-a
wenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).
Turniejowo nowe WE

12/4/5

Awatar użytkownika
Brugzot
Plewa

Fotki pstrykam lustrzanką Nikon D50. Recepta na ładnie doświetlone zdjęcia (bo pewnie o to wam chodzi)
to długi czas naświetlania, ważne jest to aby aparat stał na czymś stabilnym, najlepiej na statywie rzecz jasna :) a jeżeli chodzi o tło to to dobre jest jakieś stonowane, najlepiej ciemne.
A światło nie gra aż tak ważnej roli przy długim czasie naświetlania ale ważne by było naturalne słoneczne,(ja robię nawet jak jest pochmurno albo umiarkowane słońce) żeby nie robić fotek przy żarówce bo wyjdą odcienie żółci.

Awatar użytkownika
Erol
Mudżahedin

Post autor: Erol »

Bardzo ładnie pomalowane figsy =D> szczególnie fanatycy mi się podobają tylko ten troll takoś średnio mi się podoba.
Solo pisze: Wjeba***** taką maskę że stoły powinny się załamać pod jej ciężarem.

Awatar użytkownika
ARBAL
Kretozord

Post autor: ARBAL »

dobra robota, jak na pół roku malowania to masz talent....
:)
Obrazek

ODPOWIEDZ