Temat filmowy
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Re: Temat filmowy
Ten Conan. Mam mieszane uczucia. Widzę, że postawili na choreografię i efekty, no i wychodzą w tym takie matrixy i nieziemskie wywijanie mieczem.
Byliście już na Piratach z Karaibów 4?
Byłem wczoraj na 3D jako towarzystwo z moją małżonką która przepada za całą serią i muszę przyznać, że zostałem mile zaskoczony. Film jest według mnie bardzo klimatyczny z mnustwem przepięknych zdjęć oraz genialną muzyką Zimmera. Sporo dobrych efektów i charakterystyczna dla poprzednich części fabuła przepełniona zabawnymi wątkami.
Tego mi chyba było trzeba po stresującym tygodniu.
Nie spodobał mi się natomiast brak bohaterów z poprzednich części. Ale jako, że fanem PotC nie jestem jakoś przeżyłem ten fakt ale muszę jednocześnie przyznać, że nowe postacie właściwie wnoszą trochę kolorytu w całą historię Jacka Sparrowa i urozmaicają całość.
Jako, że Orlando Blooma i Keiry Knightley odmówili udziału w 4 części niech ich wciągnie kraken
Nie wiem jak Wam ale mi scena pościgu z początku filmu podobała się chyba najbardziej
aha są wieści o 5 części:

Byłem wczoraj na 3D jako towarzystwo z moją małżonką która przepada za całą serią i muszę przyznać, że zostałem mile zaskoczony. Film jest według mnie bardzo klimatyczny z mnustwem przepięknych zdjęć oraz genialną muzyką Zimmera. Sporo dobrych efektów i charakterystyczna dla poprzednich części fabuła przepełniona zabawnymi wątkami.
Tego mi chyba było trzeba po stresującym tygodniu.

Nie spodobał mi się natomiast brak bohaterów z poprzednich części. Ale jako, że fanem PotC nie jestem jakoś przeżyłem ten fakt ale muszę jednocześnie przyznać, że nowe postacie właściwie wnoszą trochę kolorytu w całą historię Jacka Sparrowa i urozmaicają całość.
Jako, że Orlando Blooma i Keiry Knightley odmówili udziału w 4 części niech ich wciągnie kraken

Nie wiem jak Wam ale mi scena pościgu z początku filmu podobała się chyba najbardziej

aha są wieści o 5 części:

- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Bardzo dobrze, że ich nie było, irytowali mnie od drugiej części.Jako, że Orlando Blooma i Keiry Knightley odmówili udziału w 4 części niech ich wciągnie kraken
Również byłem już na filmie (dzisiaj) i mi też bardzo się podobał. Fabuła i atmosfera wyraźnie nawiązuje do pierwszej części, najlepszej z całej serii. Twórcy ożywili najsłynniejszy bodaj marynistyczny mit (mowa o syrenach) z niebywałym wyczuciem klimatu i smaku. Zdjęcia przepiękne, efekty cieszące oko swoją nienachalnością. Oko cieszy również Penelope Cruz, której gra aktorska wniosła do filmu naprawdę dużo charakteru. Muzyka spod batuty Hansa Zimmera jak zwykle cudowna, choć sporo motywów powtórzyło się z wcześniejszych części serii. Nie mówię tu o przewodnich motywach dla całej serii, które oczywiście musiały rozbrzmieć, ale nawet utwory tak niezwiązane z bohaterami jak "Up is Down". Swój nowy muzyczny motyw mają syreny, Czarnobrody i Fontanna. Wszystko razem brzmi jednak jak zwykle doskonale.
Podsumowując... kawał dobrego, relaksującego i ociekającego inteligentnym humorem filmu.

- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Filmu jeszcze nie widziałem, ale za O. Bloomem jakoś nie tęsknię - zawsze był cienias, może poza Trylogią Pierścienia, tam się nadawał. Ogólnie nie uważam go za dobrego aktora. Gdyby w "Królestwie niebieskim" zagrał za niego np. R. Crowe, to wszyscy pialiby z zachwytu, a tak był to tylko niezły fiLm - właśnie IMHO przez Blooma. Z kolei K. Knightley trochę szkoda, wprawdzie aktorka z niej też nietęga, ale urodziwa bestia. GRUNT, ŻE JEST SAM GŁÓWNY PIRAT!!!!
.

- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Mi tam Penelope Cruz podoba się bardziej. Hiszpański akcent, hiszpański temperament i hiszpańska uroda.wprawdzie aktorka z niej też nietęga, ale urodziwa bestia

- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Jak najbardziej, poza tym charakterek
. Skoro już nie mogą obie wystąpić, nowy wybór jak najbardziej trafiony.

- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
a ja samej postaci Jacka Sparrowa nie trawię za bardzo , wg mnie nie trąci piratem tylko metroseksualnym faciem w makijażu.
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Właśnie w tym cały jego urok. Piratów takich jak mówisz było już wielu. To nie jest superpoważny film o piratach, to trza oglądać jak Bonda - z przymrużeniem oka przecież...
IMHO bez Deppa seria skończyłaby się na 1 części...
IMHO bez Deppa seria skończyłaby się na 1 części...
To jest właśnie cały jego urok. Oraz:Murmandamus pisze:a ja samej postaci Jacka Sparrowa nie trawię za bardzo , wg mnie nie trąci piratem tylko metroseksualnym faciem w makijażu.
http://wyborcza.pl/1,75475,9635356,Yo_h ... ciekl.html
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
Transformers 3 w 3D:
+ Naprawdę dobra fabuła. Poważnie.
+ Bardzo ładne transformersy
+ Dobry lore transformersów. Bardzo dobry
+ Transformersy były ładnie wykonane graficznie.
+ sceny walki transformersów epickie
+ wysoki realizm scen walki, konkretnie dobre odwzorowanie fizyki w ruchach transformersów.
+ transformersy miały ładne głosy.
- dupna gra aktorska ludzi.
- zerowa fizyka walk ludzkich
- zero konsekwencji w walkach (woundy samogojące się, ubrania samoczyszczące itp.)
- dupne efekty 3d. Kilka pierwszych minut dobre efekty, potem tylko napisy w 3d, żenada
- słaba reżyseria. zwłaszcza końcówka się wlecze
Ogólnie film warty obejrzenia dokładnie jeden raz. Szkoda, że gra aktorska tak zjebała zajebistą fabułę i grę transformersów. Zdecydowanie NIE polecam 3d.
Jeśli ktoś się waha, to zachęcam żeby pójść.
pozdrawiam
Furion
+ wysoki realizm scen walki, konkretnie dobre odwzorowanie fizyki w ruchach transformersów.
- zero konsekwencji w walkach (woundy samogojące się, ubrania samoczyszczące itp.)
- dupne efekty 3d. Kilka pierwszych minut dobre efekty, potem tylko napisy w 3d, żenada
Ogólnie film warty obejrzenia dokładnie jeden raz. Szkoda, że gra aktorska tak zjebała zajebistą fabułę i grę transformersów. Zdecydowanie NIE polecam 3d.
pozdrawiam
Furion
Jeeeeezu, bylem na nowym HP. Mam nadzieję, że to ostatni.
Chujnia jakich mało - dawno nie byłem na tak słabym filmie. Ciemny obraz, nic nie widać. W filmie jest tak mroczno, smutno i mroczno, i smutno, że po 10 minutach się przyzwyczajasz i oglądasz bez emocji.
Reżyseria żenująca. Sceny walki to czysta masówka robiona przez małpy z photoshopa. Efekty specjalne - ŻENADA. Może i były jakoś dopracowane, ale z reguły kontrast był tak duży, że guzik było widać.
Gra aktorska na poziomie kartofli, fabuła na poziomie marchewek.
I oczywiście efekty 3d sprowadzają się do tego, że zakładasz okulary i.... nic się nie dzieje.
Nie polecam
Furion
Chujnia jakich mało - dawno nie byłem na tak słabym filmie. Ciemny obraz, nic nie widać. W filmie jest tak mroczno, smutno i mroczno, i smutno, że po 10 minutach się przyzwyczajasz i oglądasz bez emocji.
Reżyseria żenująca. Sceny walki to czysta masówka robiona przez małpy z photoshopa. Efekty specjalne - ŻENADA. Może i były jakoś dopracowane, ale z reguły kontrast był tak duży, że guzik było widać.
Gra aktorska na poziomie kartofli, fabuła na poziomie marchewek.
I oczywiście efekty 3d sprowadzają się do tego, że zakładasz okulary i.... nic się nie dzieje.
Nie polecam
Furion
To dodam coś od siebie i lekko popolemizuję na temat Twojej opinii. Też byłem na 3d i tylko utrwaliłem się w przekonaniu, że wolę zwykły film. Faktycznie, w większości w 3d były tylko napisy i kawałki szkła,pyłu(upychali jak mogli).Furion pisze:Transformers 3 w 3D:
pozdrawiam
Furion
Latające wiewiórki swat mnie rozwaliły ;D
Transformersy były faktycznie bardzo dobrze wykonane, dlatego pewnie pozwolili sobie pokazać je w takiej pełni wizerunku.
Co do opinii na temat dobrej fabuły - jestem wręcz przeciwnego.
Sceny walki był na prawdę rozbudowane i pełne zniszczenia i fajerwerków, jednak brakowało mi tam tej epickości, która np była w drugiej odsłonie, min: w lesie czy piramidy. Nie powiem, w obu częściach fizyka robotów była na prawdę świetna.
Ogólnie film fajny, jednak moim zdaniem druga część była lepsza.
only 3dQuaki pisze:A leci w kinach w ogóle nie w 3D? Jak się pytałem u mnie, to twierdzili że nie ale nie chce mi się w to wierzyć.
@Co do Transformerów ;P to byliśmy ostatnio ekipą i nikt chyba z nas tam nie szukał fabuły itp cudów

Ingen175 ale kino ma bawić, jeśli nie bawi Cię rozwalanie miasta w filmie sf akcji to idziesz na taki gatunek który podoba się Tobie.
IMO chodzenie na filmy z których się nie czerpie przyjemności to strata czasu - chyba że nam za to płacą albo mamy wyższy cel (np. nasz luba nas wyciąga do kina)
IMO chodzenie na filmy z których się nie czerpie przyjemności to strata czasu - chyba że nam za to płacą albo mamy wyższy cel (np. nasz luba nas wyciąga do kina)

Kalesoner pisze:Orki i gobliny są częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro.
Ok, ok. Brakuje mi tylko filmów ambitniejszych ostatnio. A jeżeli chodzi o rozwałkę, i to czy mnie bawi to... no cóż, o wiele lepsza rozwałka jest w grach (bo sam jej dokonuję) a poza tym ta w filmach jest zwykle nierealistyczna.
BTW. Czekam dalej na odpowiedź w sprawie HP.
BTW. Czekam dalej na odpowiedź w sprawie HP.
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Właśnie o to chodzi - 3d i Transformers - oto dzisiejsze kinogokish pisze:only 3dQuaki pisze:A leci w kinach w ogóle nie w 3D? Jak się pytałem u mnie, to twierdzili że nie ale nie chce mi się w to wierzyć.
@Co do Transformerów ;P to byliśmy ostatnio ekipą i nikt chyba z nas tam nie szukał fabuły itp cudów, każdy liczył na akcję i rozwalanie miasta ot tyle :]

smiejagreg pisze: Właśnie o to chodzi - 3d i Transformers - oto dzisiejsze kino![]()
. Gdzie są naprawdę dobre filmy
Kurde, z tego powodu przestałem praktycznie chodzić do kina
.
eee tam