Warszawa Lokal Czysta 8 edycja 04.06.2011

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Re: Warszawa Lokal Czysta 8 edycja 04.06.2011

Post autor: Przemcio »

obawiam się, że nawet to nie pomoże....
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

biedny chaos biedny przemcio :( :(
Obrazek
T

Lenart
Falubaz

Post autor: Lenart »

Format EURO zalatwi wszystko:

-progi punktowe
-balans
-frekwencje

Awatar użytkownika
JaceK
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: JaceK »

Dajcie chłopakowi zrobić turniej po swojemu.
Na pewno dla odmiany przyjdzie parę osób, których normalnie nie widać.

A z tym Euro już tak nie świrujcie.
Kto był na Arenie, wie że znacznie mniejsze ograniczenia nie spowodowały tam żadnych specjalnych przegięć i nie wywróciły wcale gry do góry nogami.

Więc kto wie...może i pure 8ed będzie jakoś tam działać.
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Karlito »

Gramy Kampanię na zasadach 8 ed od kilku miesięcy i jakoś nikt nie narzeka na przegięcia. Trzeba tylko mocno kombinować przy układnaiu Rozpy żeby zniwelować największe zagrożenia ze strony przeciwnika.
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454

Lenart
Falubaz

WoCH....2/1/12
właśnie widzę. :lol2:

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Jestem początkującym graczem i zacząłem zbieranie armii od dupy strony trochę :( Jeszcze nie znam wszystkich armii, z większością armii WFB rozegrałem dopiero po jednej bitwie. Nie da się ogarnąć wszystkiego od razu. Z armiami, z którymi rozegrałem już kilka bitew i trochę poznałem ich specyfikę nie dostaję już batów masakrą, a nawet zdarza mi się wygrać :wink:

Może poczekamy i zobaczymy jak to będzie wyglądało w praktyce i wtedy dopiero będziemy ferować osądy.

Waldi
Masakrator

Post autor: Waldi »

Skoro już trochę oftopujemy to WoCh to chyba jedna z najgorszych armi dla początkującego. Na stole tego mało. Brak strzelania. Wszystko wolne itd. Kiepsko się tym nauczyć grać.

scoutmaster
Chuck Norris

Post autor: scoutmaster »

Lenart pisze:Format EURO zalatwi wszystko:

-progi punktowe
-balans
-frekwencje
dzięki za rady ale gramy na czyste zasady.
gorąco zapraszamy WE

Awatar użytkownika
Daw
Masakrator

Post autor: Daw »

Może przynajmniej możliwość lekkiego proxu? Czy armia musi być w pełni pomalowana?
Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart
Obrazek
Obrazek

Assur
Oszukista

Post autor: Assur »

Każdemu formatowi trzeba dać szansę. Nie chcecie nie przychodźcie, ale nie zniechęcajcie innych. Jak pokazała arena 2800 nie jest takie złe, moim zdaniem 2900 też dałoby spokojnie radę. True LOS itp budzą moje (znacznie) większe zastrzeżenia, ale nigdy nie jest idealnie. Gdybym nie był euronominatem wpadłbym prawie na pewno, a tak raczej sobie podaruję o ile jakiś euroturniej pojawi się wcześniej w czerwcu na horyzoncie.

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Daw pisze:Może przynajmniej możliwość lekkiego proxu? Czy armia musi być w pełni pomalowana?
Jest już uzupełnione w pierwszym poście, nie trzeba mieć pomalowanych wszystkich modeli :)

scoutmaster
Chuck Norris

Semi pisze:"proksy w ramach przyzwoitosci, ktore to okresla organizator" jest idealnym rozwiazaniem aby pojawilo sie kilka osob wiecej, jesli zalezy wam na frekwencji...
Chcemy uniknąć proksów bo "ramy przyzwoitości" są subiektywne. Oczywiście zależy nam na frekwnecji ale zależy nam też na przyjemnej i estetycznej grze. A nie przemawiają do mnie szkielty za ghule czy dark elfy za wood elfy co innego jak ktoś się wysili na konwersję

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

scoutmaster pisze:
Semi pisze:"proksy w ramach przyzwoitosci, ktore to okresla organizator" jest idealnym rozwiazaniem aby pojawilo sie kilka osob wiecej, jesli zalezy wam na frekwencji...
Chcemy uniknąć proksów bo "ramy przyzwoitości" są subiektywne. Oczywiście zależy nam na frekwnecji ale zależy nam też na przyjemnej i estetycznej grze. A nie przemawiają do mnie szkielty za ghule czy dark elfy za wood elfy co innego jak ktoś się wysili na konwersję
no właśnie o to chodzi, że te ramy wyznacza organizator :)
jeśli powiesz, że DE nie przechodzi za WE to nikt nie będzie miał z tym problemu.

A co z takimi sytuacjami jak:
- SH za DP (lub odwrotnie)
- 5 edycji łucznicy HE za LSG?
Obrazek

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Ja jak nie mam jakiś figurek to po prostu nie wystawiam... Na proxach można sobie pograć w domciu i sprawdzić jak dają radę.

Awatar użytkownika
syrius
Chuck Norris

Post autor: syrius »

Lokale nie są turniejami wysokiej klasy. Po to powstały mastery, aby można było zagrać z najlepszymi oraz pomalowanymi nie proxowanymi armiami.
Chyba, że chcecie wyznaczać nowe standardy. Powodzenia ;) 8)

scoutmaster
Chuck Norris

Asassello pisze: A co z takimi sytuacjami jak:
jak skonwertujesz to nie ma sprawy
syrius pisze:Lokale nie są turniejami wysokiej klasy. Po to powstały mastery, aby można było zagrać z najlepszymi oraz pomalowanymi nie proxowanymi armiami.
Chyba, że chcecie wyznaczać nowe standardy. Powodzenia ;) 8)
IMO turniej zgłoszony do ligi zobowiązuje
Ostatnio zmieniony 24 maja 2011, o 14:56 przez scoutmaster, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

karlito1980 pisze:Ja jak nie mam jakiś figurek to po prostu nie wystawiam... Na proxach można sobie pograć w domciu i sprawdzić jak dają radę.
a ja lubię sobie pograć...
nie mam jakiś faszystowskich zapędów wobec własnej armii jak i armii przeciwnika.
Dopóki jasno wiadomo co jest czym to można tym grać :)
scoutmaster pisze:
Asassello pisze: A co z takimi sytuacjami jak:
jak skonwertujesz to nie ma sprawy
hehe :D
Obrazek

Lenart
Falubaz

zapraszamy WE
scoutmaster jestem ciekawy czy grasz? Poza tym WE to book który wyszedł jeszcze w 6 edycji jezeli pamiętasz.!!!

Awatar użytkownika
Kanadian
Falubaz

Post autor: Kanadian »

Tak a propos formatu, w Radomiu jak robimy sobie mini turnieje to na zasady 8 ed (mamy problem z lokalizacją na duże), za wyjątkiem, bez spec. bohaterów, virtual line of sight oraz rozszerzony look out sir, tak jak w euro. Ach jeszcze jeden wyjątek, specjalne budynki itp, już są rozstawione i opisane przed turniejem, natomiast wszystko co się losuje podczas wejścia, to się losuje podczas wejścia, odchodzi czas na losowanie budynków przed bitwą, polecam ten system. I gra się bardzo przyjemnie. Jak zrobimy kolejny to zapraszam fanów 8ed.

co do 50 WL, to nie łatwiej rzucić podstawowy czar z shadowa w rozszerzonej formie, i zaszarżować, np. nurgle wariatiami powiedzmy z 30, elfy biją co prawda z s6, ale wtedy trafiają na 5+ (6+ jeśli obniżymy statystyki o 3) nie mają przerzutów (za mało Inicjatywy). A wariaci trafiają ich na 3+ woundują na 3+, można też walnąć ich z troli powiedzmy z 12-tu, tuz po treason of tzeench, do tego mieź 4x5 warhounds do odginania drugiego oddziału aż dobie poradzimy z pierwszym, 2x helka też ułatwi zadanie. Podoba mi się 1 rozwiązanie ponieważ za pomocą 800/900 punktów radzisz sobie z prawie 2K.

Dość offtopa,

Padło pytanie o malowanie kilka razy i przeszło bez odpowiedzi. Może ja ponowie.

ODPOWIEDZ