Warszawa Lokal Czysta 8 edycja 04.06.2011

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
scoutmaster
Chuck Norris

Re: Warszawa Lokal Czysta 8 edycja 04.06.2011

Post autor: scoutmaster »

Rince pisze: Jak poradzic sobie z dwellersami bez lookouta, albo powerscrollem. Ogarnij sie. Czysta jest spoko, grac sie da, ale jest wiecej ekstremalnych sytuacji, ktore ustawiaja/koncza rozgrywke. Anyways, moglibyscie darowac sobie chociaz TLoSa.
można nie wsadzać czarodziejek w regimenty :wink:
a powerscroll często się rozwiązuje sam.
TLoSa ma swoje uzasadnienie jak np elf czy WOCH nie widzi przez gnoblara albo goblina?
W każdym razie zapraszamy

Lenart
Falubaz

Post autor: Lenart »

tylko organizator

Awatar użytkownika
JaceK
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: JaceK »

Rince pisze: Jak poradzic sobie z dwellersami bez lookouta, albo powerscrollem. Ogarnij sie. Czysta jest spoko, grac sie da, ale jest wiecej ekstremalnych sytuacji, ktore ustawiaja/koncza rozgrywke. Anyways, moglibyscie darowac sobie chociaz TLoSa.
[/quote]

Zwracam tylko uwagę, że na Mackach Wojny też nie było look-outów od tych czarów i jakoś nie pamiętam żadnego bardzo negatywnego feedbacku.
A więc dało się grać i to bez mega obsysu.
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

scoutmaster pisze:
można nie wsadzać czarodziejek w regimenty :wink:
a powerscroll często się rozwiązuje sam.
TLoSa ma swoje uzasadnienie jak np elf czy WOCH nie widzi przez gnoblara albo goblina?
W każdym razie zapraszamy
Whatever.
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Smiechu »

Może się pojawię (tak na jakieś 50%).

Mam pare miłych i cekawych kombinacji :)

PS.
Pomyśl nad 10% progami pkt., bo będzie dość duży ścisk.
A no i tel TLoS jest dość słaby, bo nie chciałbym sie spotkać z armią w której będą pełzające figórki.
Owszem mogę sam poprzeklejać figórki, ale czy to ma sens (mogę wyciągnąć swoje stare figsy z szafy, gdzie mam 50 szkieletów w których wystaje tylko połowa tłowia i głowa z podstawki), ale czy to ma sens??

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Smiechu pisze:Owszem mogę sam poprzeklejać figórki, ale czy to ma sens (mogę wyciągnąć swoje stare figsy z szafy, gdzie mam 50 szkieletów w których wystaje tylko połowa tłowia i głowa z podstawki), ale czy to ma sens??
ma, takie są zasady, nic nie stoi na przeszkodzie by z nich skorzystać :D :D
Obrazek

scoutmaster
Chuck Norris

up pierwszego posta lista

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Smiechu »

Asassello pisze:
Smiechu pisze:Owszem mogę sam poprzeklejać figórki, ale czy to ma sens (mogę wyciągnąć swoje stare figsy z szafy, gdzie mam 50 szkieletów w których wystaje tylko połowa tłowia i głowa z podstawki), ale czy to ma sens??
ma, takie są zasady, nic nie stoi na przeszkodzie by z nich skorzystać :D :D

Nie wezme ich bo TLOS śmierdzi mi 40. a jakoś nie lubie tego systemu :D

Awatar użytkownika
Urban
Falubaz

Post autor: Urban »

Dopiszcie mnie

scoutmaster
Chuck Norris

Cauliflower pisze:
Pamiętajcie o podatku za lokala i róbcie. Ja tam Wam życzę powodzenia.

W tym czasie pewnie wykminimy jakiegoś grilla u Zielonego czy cytadele ;)
Za lokala to podatku ni ma.
Ale fajnie że trochę złagodniałeś
Up listy
Ostatnio zmieniony 26 maja 2011, o 15:47 przez scoutmaster, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Karlito »

Powoli ekipa jednak się zbiera więc chyba nie będzie tak źle jak tu niektórzy prognozowali :D
Już sobie kminię rozpiskę. Szkoda że oddałem do malowania moich Warriorów z halabardami bo by się przydali na ten turniej. Trzeba będzie wystawić coś innego. Może skończę malować mój drugi oddział Warriorów z halkami jeszcze z czasów 5 edycji.
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Nie wiem dlaczego wszyscy psioczą na czystą 8 edycje. W Warszawie pamiętam jeden turniej zrobiony zaraz po jej wejściu , a i tak nie był na czystą ósmą, bo rozpiski były jawne.
Tak, tak, Grichalk, "wystarczy usiasc i pomyslec"... Jak poradzic sobie z dwellersami bez lookouta, albo powerscrollem. Ogarnij sie. Czysta jest spoko, grac sie da, ale jest wiecej ekstremalnych sytuacji, ktore ustawiaja/koncza rozgrywke.
Silesian był na prawie czystą 8 edycję, w tym roku też taki będzie. Czołówka była taka jak zawsze. Teksty ogarnij się równie dobrze można kierować do tych, co nie potrafią grać w 8 edycję. Fajnie, że pojawiają się jeszcze turnieje bez euro, następnego lokala też takiego zrobię.
no i tel TLoS jest dość słaby, bo nie chciałbym sie spotkać z armią w której będą pełzające figórki.
Owszem mogę sam poprzeklejać figórki, ale czy to ma sens (mogę wyciągnąć swoje stare figsy z szafy, gdzie mam 50 szkieletów w których wystaje tylko połowa tłowia i głowa z podstawki), ale czy to ma sens??
Na jednego lokala? Nie ma sensu i nikt tego nie zrobi.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

I jakiemi armiami gra ta czołówka Jankielku??? DE, VC, HE, DOC :mrgreen:
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
JaceK
Szef Wszystkich Szefów

Przemcio pisze:I jakiemi armiami gra ta czołówka Jankielku??? DE, VC, HE, DOC :mrgreen:
A co to zmienia?
Obrazek

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

proste nie ma co ukrywać, że te armie nawet z ograniczeniami odstają od reszty... a bez ograniczeń to już masakra :mrgreen:

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

I jakiemi armiami gra ta czołówka Jankielku??? DE, VC, HE, DOC
http://waracademy.atol.com.pl/forum/vie ... 8b35ca046c
proste nie ma co ukrywać, że te armie nawet z ograniczeniami odstają od reszty... a bez ograniczeń to już masakra
Proste, powtarzasz to, co usłyszałeś od ludzi, którzy również nie mają o tym pojęcia
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

sądze, że akurat mam o tym pojęcie... no chyba, że powiesz, że DE są cienkie DOC jest plewny tak samo jak HE a VC-ty to dno... :mrgreen:

Z ciekawości czym ty grasz Jankiel :?:

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Karlito »

Na każdą armię znajdzie się jakiś sposób. Ja na przykład rozegrałem już kilka bitew z VC, na początku dostawałem baty ale już dwie ostatnie bitwy wygrałem, z czego jedna skończyła się masakrą. Z DoCH i DE jeszcze nie grałem na zwykłe zasady 8 ed ale kiedyś musi być ten pierwszy raz i może na te armie też znajdzie się jakiś sposób w końcu :) Nie ma co narzekać, trzeba zagrać i wtedy się zobaczy :mrgreen:
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454

Awatar użytkownika
JaceK
Szef Wszystkich Szefów

Przemcio pisze:proste nie ma co ukrywać, że te armie nawet z ograniczeniami odstają od reszty... a bez ograniczeń to już masakra :mrgreen:
A ile razy grałeś bez ograniczeń?
Obrazek

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

no kilka razy się zdarzyło...

ODPOWIEDZ