Nowa Edycja

Tomb Kings

Moderator: Shino

ODPOWIEDZ
Maro_91
Powergamer Rozpiskowy

Re: Nowa Edycja

Post autor: Maro_91 »

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Ushabti z łukami fajne, ale ryje Licza i necrotecta aż proszą się o zasłonięcie, bo wrogim modelom będą się topić oczy od patrzenia na takie brzydactwo.

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Ciekawe jak Ty byś wyglądał po 5 tysiącach lat w grobowcu :)
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Bastor
Chuck Norris

Post autor: Bastor »

Andrzej - ja przynajmniej bym się odlał przed mumifikacją... :mrgreen:
A tak - mamy nieodpryskanego-od-5000-lat-licza... :D

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

:mrgreen:
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Książe ze skarabeusza fajny.
Reszta reprezentuje biedę tak bardzo, że chyba jednak nie odświeżam swojej armii tylko wolę ją sprzedać.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
likaon
Kretozord

Post autor: likaon »

fajne kombo
Stary i bardzo Zgyźliwy Necrotekt
Licz który wygląda jakby narobił w sobie w bandaże
I ushatbi z głowami dinozaurów.... #-o
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii

Awatar użytkownika
Ryu
Chuck Norris

Post autor: Ryu »

Ja już za bardzo nie gram ale te nowe figsy by mnie nie zachęciły...
Tragedia powiązana z biedą niestety :(

Awatar użytkownika
Golonka
Masakrator

Post autor: Golonka »

Tak, rzeczywiście jak patrze na Uszatki to zastanawiam się czy nie pasowałyby na Kroxigory ;)
Furion pisze:
@nders9 pisze:
Can units deploy closer than 1" apart?
No, becouse no.

Awatar użytkownika
archeolog
Chuck Norris

Post autor: archeolog »

mi lezą nowe uszaty - nie lezy mi natomiast to jak spier..olili ich eq. powinny mieć chociaż halabarde a nie jakieś z dupy wzięte giant bowy

Awatar użytkownika
Domino
Falubaz

Post autor: Domino »

Zależy co, Warsphinx i Stalkerzy to bardzo ładne figurki, Necrosphinx, Knightci czy Gwardia trochę słabsze wg mnie, ale nadal w porządku, porządnie obsysają tylko te nieszczęsne Ushabti z łukami, Necrotect i nowy Lisz. A, Apophas też mi się bardzo podoba, jako LHP bym go sobie wystawiał, nawet pasuje :wink:

Awatar użytkownika
Druchii
Kretozord

Post autor: Druchii »

A mi się ten Liche Priest podoba. Tyle, że bardziej wygląda mi na Tomb Prince'a niż na Liche'a z tą gigantyczną halabardą.
Uszatka za 10 funtów? :/

Awatar użytkownika
archeolog
Chuck Norris

Post autor: archeolog »

Domino pisze:Zależy co, Warsphinx i Stalkerzy to bardzo ładne figurki, Necrosphinx, Knightci czy Gwardia trochę słabsze wg mnie, ale nadal w porządku, porządnie obsysają tylko te nieszczęsne Ushabti z łukami, Necrotect i nowy Lisz. A, Apophas też mi się bardzo podoba, jako LHP bym go sobie wystawiał, nawet pasuje :wink:
necrosphinx to chyba akurat najladniejszy model do tk nowy

Tandor92
Chuck Norris

Post autor: Tandor92 »

Jak wygląda sprawa z supporting attacks w przypadku rydwanów? Są one w ogóle, a jeśli tak, to czy mają ograniczenie do 1 ataku z kolejnych szeregów?

Awatar użytkownika
Domino
Falubaz

archeolog pisze:
Domino pisze:Zależy co, Warsphinx i Stalkerzy to bardzo ładne figurki, Necrosphinx, Knightci czy Gwardia trochę słabsze wg mnie, ale nadal w porządku, porządnie obsysają tylko te nieszczęsne Ushabti z łukami, Necrotect i nowy Lisz. A, Apophas też mi się bardzo podoba, jako LHP bym go sobie wystawiał, nawet pasuje :wink:
necrosphinx to chyba akurat najladniejszy model do tk nowy
No wg Ciebie, wg mnie jest zbyt przeładowany, a przez to nieco tandetny.

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Tandor92 pisze:Jak wygląda sprawa z supporting attacks w przypadku rydwanów? Są one w ogóle, a jeśli tak, to czy mają ograniczenie do 1 ataku z kolejnych szeregów?
Masz w rulebooku wszystko opisane - zerknij na zasady chariotów :)
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Fluffy »

Dwie bitwy z Andrzejem, w pierwszej ok 14:6 w drugiej remis. W pierwszej bitwie wsio rozbiło się o jeden combat - wszystko stało na sfinksie na 1 ranie, Andrzej fartem zdispelował dwie inkantacje, przez co nie zdazyłem go uleczyc, wpadła jedna fartowna "6" na ranienie i flanka sie sypnęła :/ Generalnie w tej bitwie kosci nie po mojej stronie, średnia wyrzutów 2, niewiele mogłem zrobic.

W drugiej bitwie wzajemne szachy, zniszczenie scrolla unmakingiem, ostatecznie w 5 turze wpadlem w combat, straciłem rydwany i dwoch princow, porzezałem łuczników i jedne WL.

Wnioski: Wywalam obu TP, dorzucam wiecej chariotów i trzeciego sfinksa :mrgreen: :mrgreen:
Szarże bez wsparcia sfinksów w WL nie maja racji bytu.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Dragan
Chuck Norris

Post autor: Dragan »

Co sie dzieje gdy unit zabije kinga? Czy dostaje d6 hitów S5? I czy otrzymane w ten sposób rany liczą się do CR?

Awatar użytkownika
Domino
Falubaz

Tak.

Awatar użytkownika
Domino
Falubaz

Fluffy pisze:Dwie bitwy z Andrzejem, w pierwszej ok 14:6 w drugiej remis. W pierwszej bitwie wsio rozbiło się o jeden combat - wszystko stało na sfinksie na 1 ranie, Andrzej fartem zdispelował dwie inkantacje, przez co nie zdazyłem go uleczyc, wpadła jedna fartowna "6" na ranienie i flanka sie sypnęła :/ Generalnie w tej bitwie kosci nie po mojej stronie, średnia wyrzutów 2, niewiele mogłem zrobic.

W drugiej bitwie wzajemne szachy, zniszczenie scrolla unmakingiem, ostatecznie w 5 turze wpadlem w combat, straciłem rydwany i dwoch princow, porzezałem łuczników i jedne WL.

Wnioski: Wywalam obu TP, dorzucam wiecej chariotów i trzeciego sfinksa :mrgreen: :mrgreen:
Szarże bez wsparcia sfinksów w WL nie maja racji bytu.

Pozdrawiam
Na HE to jasne, ale grałem jak grałem z demonami i chaosem, to prince mi się przydał- jednak trafianie mnie na 4 dużo daje, a on faktycznie nie pada, trzyma się całkiem solidnie ;). Zobacze teraz w sobotę na turnieju- jestem w cholerę nieograny, ale dopiero po porządnym turnieju będe mógł wysnuć głębsze wnioski.

ODPOWIEDZ