Rozpiski WE - (8 edycja od strony 339)
Moderator: Gremlin
Re: Rozpiski WE
Dziękuje.
Szczerze to miałem szczęście na tym turnieju co do rzutów - szczególnie wysadzający się Slann w pierwszej turze mi pomógł .
Rozpiskę umieściłem wcześniej, na turnieju grałem nieco zmodyfikowaną jej wersją:
1 Spellweaver @ 275.0 Pts
General; Lore of Beasts; Magic Level 4; Longbow
Dispel Scroll [25.0]
1 Treeman Ancient @ 375.0 Pts
Annoyance of Netlings [25.0]
Cluster of Radiants [25.0]
1 Noble @ 135.0 Pts
Battle Standard
Asyendi's Bane [10.0]
Hail of Doom Arrow [30.0]
Dragonbane Gem [5.0]
1 * Noble @ 129.0 Pts
2ndWeapon; Longbow
Hunter's Talon [25.0]
Pageant of Skrikes [25.0]
1 Spellsinger @ 140.0 Pts
Magic Level 1; Lore of Athel Loren; Longbow
Feedback Scroll [50.0]
2x8 Dryads @ 96.0 Pts
10 Glade Guard @ 166.0 Pts
FCG
Banner of Eternal Flame [10.0]
12 Glade Guard @ 150.0 Pts
Longbow; Musician
10 Glade Guard @ 144.0 Pts
Longbow; Musician, Champion
5 Wild Riders @ 148.0 Pts
Spear; Light Armour; Standard; Musician
7 Wardancers @ 126.0 Pts
1 Great Eagle @ 50.0 Pts
2x1 Treeman @ 285.0 Pts
Models in Army: 60
Total Army Cost: 2600.0
Co do gry i przyglądania się - dla mnie bardzo ciekawym doświadczeniem było oglądanie gry Pasiaka z Politem w Białymstoku. Fajnie jest zobaczyć jak gra tak wytrawny gracz WE, jak używa konktetnych jednostek, jaką ma taktykę...
Szczerze to miałem szczęście na tym turnieju co do rzutów - szczególnie wysadzający się Slann w pierwszej turze mi pomógł .
Rozpiskę umieściłem wcześniej, na turnieju grałem nieco zmodyfikowaną jej wersją:
1 Spellweaver @ 275.0 Pts
General; Lore of Beasts; Magic Level 4; Longbow
Dispel Scroll [25.0]
1 Treeman Ancient @ 375.0 Pts
Annoyance of Netlings [25.0]
Cluster of Radiants [25.0]
1 Noble @ 135.0 Pts
Battle Standard
Asyendi's Bane [10.0]
Hail of Doom Arrow [30.0]
Dragonbane Gem [5.0]
1 * Noble @ 129.0 Pts
2ndWeapon; Longbow
Hunter's Talon [25.0]
Pageant of Skrikes [25.0]
Feedback Scroll [50.0]
2x8 Dryads @ 96.0 Pts
10 Glade Guard @ 166.0 Pts
FCG
Banner of Eternal Flame [10.0]
12 Glade Guard @ 150.0 Pts
Longbow; Musician
10 Glade Guard @ 144.0 Pts
Longbow; Musician, Champion
5 Wild Riders @ 148.0 Pts
Spear; Light Armour; Standard; Musician
7 Wardancers @ 126.0 Pts
1 Great Eagle @ 50.0 Pts
2x1 Treeman @ 285.0 Pts
Models in Army: 60
Total Army Cost: 2600.0
Co do gry i przyglądania się - dla mnie bardzo ciekawym doświadczeniem było oglądanie gry Pasiaka z Politem w Białymstoku. Fajnie jest zobaczyć jak gra tak wytrawny gracz WE, jak używa konktetnych jednostek, jaką ma taktykę...
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.
No tez tak caly czas mysle ale widze ze dosc duzo osob daje 20 GG z magicznym banerem co mnie intryguje bo nie znam zastosowania takie oddzialu wiec tutaj sie zastanawialem czy zamiast tych 20gg nie lepiej 20 EG mimo ze wiecej pktow, bo ja osobiscie jeszcze takich klocow nie testowalem, wole dawac wiecej 10 niz jeden duzy kloc GGLaik pisze:jak ktoś chce grać na klockach to musi grać inną armią, wszystko co u nas jest niemobilną piechotą nie ma racji bytu...
Pewnie, ze lepiej byloby miec wiecej 10-tek GG, ale wyjasnienie tej zagadki tkwi w 4 literach. Nie, nie tych które pomyslałes... Chodziło mi o "EURO", czyli zasady ETC, ktore ograniczaja liczbe jednostek jednego typu do max. 3 w armii. Jezeli wiec chcec miec 45 łuków (to tez max. narzucony przez EURO) nie wystawisz 4 oddziałów GG, tylko dwa mniejsze i jeden wiekszy. A jak juz masz wiekszy, to warto zainwestowac w CG. A jak juz masz CG, to i plonące ataki sie przydadzą. Proste kalkulacje.Helkar pisze: No tez tak caly czas mysle ale widze ze dosc duzo osob daje 20 GG z magicznym banerem co mnie intryguje bo nie znam zastosowania takie oddzialu wiec tutaj sie zastanawialem czy zamiast tych 20gg nie lepiej 20 EG mimo ze wiecej pktow, bo ja osobiscie jeszcze takich klocow nie testowalem, wole dawac wiecej 10 niz jeden duzy kloc GG
Co do EG, to nie ma o czym mowic. Niegrywalny oddział. Nie równa sie nawet z polową oddziałow corowych w innych armiach, co dopiero mówić o elitach (do ktorych sami sie teoretycznie zaliczają...).
I wszystko jasnebless pisze:Pewnie, ze lepiej byloby miec wiecej 10-tek GG, ale wyjasnienie tej zagadki tkwi w 4 literach. Nie, nie tych które pomyslałes... Chodziło mi o "EURO", czyli zasady ETC, ktore ograniczaja liczbe jednostek jednego typu do max. 3 w armii. Jezeli wiec chcec miec 45 łuków (to tez max. narzucony przez EURO) nie wystawisz 4 oddziałów GG, tylko dwa mniejsze i jeden wiekszy. A jak juz masz wiekszy, to warto zainwestowac w CG. A jak juz masz CG, to i plonące ataki sie przydadzą. Proste kalkulacje.Helkar pisze: No tez tak caly czas mysle ale widze ze dosc duzo osob daje 20 GG z magicznym banerem co mnie intryguje bo nie znam zastosowania takie oddzialu wiec tutaj sie zastanawialem czy zamiast tych 20gg nie lepiej 20 EG mimo ze wiecej pktow, bo ja osobiscie jeszcze takich klocow nie testowalem, wole dawac wiecej 10 niz jeden duzy kloc GG
To jest strasznie smutne... Masakra, serio. Ja bym chciał pograć na eternalach A to jest kupa punktów i w sumie, nie za dużo potrafią... Ehh.bless pisze:Co do EG, to nie ma o czym mowic. Niegrywalny oddział. Nie równa sie nawet z polową oddziałow corowych w innych armiach, co dopiero mówić o elitach (do ktorych sami sie teoretycznie zaliczają...)
O wlasnie juz wiem ze na euro tak sie wystawia, moze pzrez to jeszcze nie obczailem zasad na euro bo nie gralem na nie i jaks dlatego nie mailem okazje ale dobrze wiedziec dzieki za info . (myslalem ze moze jest jakis inny podstep ukryty w tym :).
MI z jednej strony tez szkoda tyh ethernali ale z drugiej nie bo strasznie drogie figurki i malo kto je ma czy spzredaje pomalowane, a kupno i pomalowanie takiej 20 to duzy wydatek wiec jak dla mnie jesli nie stanieja i nie zrobia sie plastikowe to moga byc nie grywalne .
MI z jednej strony tez szkoda tyh ethernali ale z drugiej nie bo strasznie drogie figurki i malo kto je ma czy spzredaje pomalowane, a kupno i pomalowanie takiej 20 to duzy wydatek wiec jak dla mnie jesli nie stanieja i nie zrobia sie plastikowe to moga byc nie grywalne .
- Jacek_Azael
- Masakrator
Najlepiej weź tych eternali i idź na najbliższy dobrze obstawiony lokal. Skończysz jak każdy, kto się łudził, lub co lepsze, zdobądź pudło, czym BARDZO zaskoczysz wszystkich i zostań prekursorem standardu WE.Helkar pisze:O wlasnie juz wiem ze na euro tak sie wystawia, moze pzrez to jeszcze nie obczailem zasad na euro bo nie gralem na nie i jaks dlatego nie mailem okazje ale dobrze wiedziec dzieki za info . (myslalem ze moze jest jakis inny podstep ukryty w tym :).
Pzdr.
Vot te na. Wszystko jest możliwe Jednak na pewno nie będzie to łatwe...Jacek_Azael pisze:Najlepiej weź tych eternali i idź na najbliższy dobrze obstawiony lokal. Skończysz jak każdy, kto się łudził, lub co lepsze, zdobądź pudło, czym BARDZO zaskoczysz wszystkich i zostań prekursorem standardu WE.Helkar pisze:O wlasnie juz wiem ze na euro tak sie wystawia, moze pzrez to jeszcze nie obczailem zasad na euro bo nie gralem na nie i jaks dlatego nie mailem okazje ale dobrze wiedziec dzieki za info . (myslalem ze moze jest jakis inny podstep ukryty w tym :).
Pzdr.
Wydatek 150? Haha, ja kupiłem 20 eternali i filler na 4 do nich Nie kosztowało to 150 zł heh.
@Laik - jak ten scroll ci się sprawuje ? Powiem szczerze, że opłaca się go rzucić tylko powyżej 5 kości i też nie ma pewności, że mag spadnieLaik pisze:
Feedback Scroll [50.0]
Pytanko - czar normalnie wchodzi ? Czy jakoś go dispeluje ?
Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek
Czar wchodzi normalnie, a scroll jest imba, zwlaszcza polaczony ze snajperka dowolnego rodzaju. Jesli ktos ma farta w kosciach, to jest w stanie za 50 pkt ubic/dobic (np po ranie z miscasta) duzego maga, a przede wszystkim doskonale sprawdza sie jako straszak - "rzucam z 6... albo czekaj..."
Rozumiem, że jeśli Mag posiada magicznego Warda to może z niego skorzystać ?
Skorzystałem ze scrolla raz - wkleiłem 1 ranę, dostałem mocnego gonga z czaru i nie spłacił mi się.
Jak dla mnie mocno sytuacyjny scroll.
Można łatwo maga ściągnąć a można nic nie zrobić.
Dużo chyba od szczęścia tutaj zależy
Muszę sobie to zapisaća przede wszystkim doskonale sprawdza sie jako straszak - "rzucam z 6... albo czekaj...
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.
Wardy na magach się zdarzają - slann, seer np.
Feedback - wiadomo że feedback tylko fuksem może zabić dużego maga, ale 2 rany są już całkiem prawdopodobne, ładnie się to łączy ze snajperkami, orłem, warhawkami czy innymi wildami w samobójczej szarży.
co do sprawdzania - różnie bywa
Feedback - wiadomo że feedback tylko fuksem może zabić dużego maga, ale 2 rany są już całkiem prawdopodobne, ładnie się to łączy ze snajperkami, orłem, warhawkami czy innymi wildami w samobójczej szarży.
co do sprawdzania - różnie bywa
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.
czy ja wiem czy ward na magach tak żadko sie zdarza. Może gram w dziwnych miejscach ale u nas to częsta praktyka, zabezpieczajaca przed różnymi sajperkami itp.
Turniejowo nowe WEwenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).
12/4/5
chyba widzę że zaczynacie się użalać nad naszym ulubionym oddziałem który jako jedyny nie działa turniejowo.
no cóż na kolejnego lokala pójdę czymś takim
highborn
green dragon
wyrmhelm
stone of crystal mere
potion of speed
sword of strafe
spellsinger
2 level
dispeal scroll
spellsinger
2 level
feedback scroll
wood elf noble
peagent of shrikes
hunter's talon
wood elf noble
bsb
asyendi's bane
hail of doom arrow
22xETERNAL GUARDS
fcg, banner of swiftness
12 glade guards
musician champion
12 glade guards
fcg, banner of eternal flame
10 dryads
2x 7 wardancer troups
musician
2x great eagle
5 waywatchers
pobawię się tym troszkę,a potem jeżeli wam powiem że eternale są słabi to znaczy że to jest bardziej prawdziwe niż się może wydawać
no cóż na kolejnego lokala pójdę czymś takim
highborn
green dragon
wyrmhelm
stone of crystal mere
potion of speed
sword of strafe
spellsinger
2 level
dispeal scroll
spellsinger
2 level
feedback scroll
wood elf noble
peagent of shrikes
hunter's talon
wood elf noble
bsb
asyendi's bane
hail of doom arrow
22xETERNAL GUARDS
fcg, banner of swiftness
12 glade guards
musician champion
12 glade guards
fcg, banner of eternal flame
10 dryads
2x 7 wardancer troups
musician
2x great eagle
5 waywatchers
pobawię się tym troszkę,a potem jeżeli wam powiem że eternale są słabi to znaczy że to jest bardziej prawdziwe niż się może wydawać