Rozpiski WE - (8 edycja od strony 339)

Wood Elves

Moderator: Gremlin

Zablokowany
Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Re: Rozpiski WE

Post autor: Laik »

Dziękuje.
Szczerze to miałem szczęście na tym turnieju co do rzutów - szczególnie wysadzający się Slann w pierwszej turze mi pomógł :wink: .

Rozpiskę umieściłem wcześniej, na turnieju grałem nieco zmodyfikowaną jej wersją:

1 Spellweaver @ 275.0 Pts
General; Lore of Beasts; Magic Level 4; Longbow
Dispel Scroll [25.0]

1 Treeman Ancient @ 375.0 Pts
Annoyance of Netlings [25.0]
Cluster of Radiants [25.0]

1 Noble @ 135.0 Pts
Battle Standard
Asyendi's Bane [10.0]
Hail of Doom Arrow [30.0]
Dragonbane Gem [5.0]

1 * Noble @ 129.0 Pts
2ndWeapon; Longbow
Hunter's Talon [25.0]
Pageant of Skrikes [25.0]

1 Spellsinger @ 140.0 Pts
Magic Level 1; Lore of Athel Loren; Longbow
Feedback Scroll [50.0]

2x8 Dryads @ 96.0 Pts

10 Glade Guard @ 166.0 Pts
FCG
Banner of Eternal Flame [10.0]

12 Glade Guard @ 150.0 Pts
Longbow; Musician

10 Glade Guard @ 144.0 Pts
Longbow; Musician, Champion

5 Wild Riders @ 148.0 Pts
Spear; Light Armour; Standard; Musician

7 Wardancers @ 126.0 Pts

1 Great Eagle @ 50.0 Pts

2x1 Treeman @ 285.0 Pts

Models in Army: 60

Total Army Cost: 2600.0

Co do gry i przyglądania się - dla mnie bardzo ciekawym doświadczeniem było oglądanie gry Pasiaka z Politem w Białymstoku. Fajnie jest zobaczyć jak gra tak wytrawny gracz WE, jak używa konktetnych jednostek, jaką ma taktykę...
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Piotras »

Dlatego zawsze lubiłem jeździć na mastery - popatrzeć na lepszych :)
A już najlepsze było PGA w 2010, grałem obok Kalesonera, obaj graliśmy z TK, śmiesznie było :D

Laik, jak się sprawują 3 drzewa?

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

fajnie, nawet bardzo, problem jest, jak napisał Runepriest, kiedy jest dużo zabawek które je łatwo wsysają, wtedy zaczyna się zabawa :)
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Helkar
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Helkar »

Laik pisze:jak ktoś chce grać na klockach to musi grać inną armią, wszystko co u nas jest niemobilną piechotą nie ma racji bytu...
No tez tak caly czas mysle ale widze ze dosc duzo osob daje 20 GG z magicznym banerem co mnie intryguje bo nie znam zastosowania takie oddzialu wiec tutaj sie zastanawialem czy zamiast tych 20gg nie lepiej 20 EG mimo ze wiecej pktow, bo ja osobiscie jeszcze takich klocow nie testowalem, wole dawac wiecej 10 niz jeden duzy kloc GG

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

Helkar pisze: No tez tak caly czas mysle ale widze ze dosc duzo osob daje 20 GG z magicznym banerem co mnie intryguje bo nie znam zastosowania takie oddzialu wiec tutaj sie zastanawialem czy zamiast tych 20gg nie lepiej 20 EG mimo ze wiecej pktow, bo ja osobiscie jeszcze takich klocow nie testowalem, wole dawac wiecej 10 niz jeden duzy kloc GG
Pewnie, ze lepiej byloby miec wiecej 10-tek GG, ale wyjasnienie tej zagadki tkwi w 4 literach. Nie, nie tych które pomyslałes... ;) Chodziło mi o "EURO", czyli zasady ETC, ktore ograniczaja liczbe jednostek jednego typu do max. 3 w armii. Jezeli wiec chcec miec 45 łuków (to tez max. narzucony przez EURO) nie wystawisz 4 oddziałów GG, tylko dwa mniejsze i jeden wiekszy. A jak juz masz wiekszy, to warto zainwestowac w CG. A jak juz masz CG, to i plonące ataki sie przydadzą. Proste kalkulacje. :)
Co do EG, to nie ma o czym mowic. Niegrywalny oddział. Nie równa sie nawet z polową oddziałow corowych w innych armiach, co dopiero mówić o elitach (do ktorych sami sie teoretycznie zaliczają...).
Obrazek

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

bless pisze:
Helkar pisze: No tez tak caly czas mysle ale widze ze dosc duzo osob daje 20 GG z magicznym banerem co mnie intryguje bo nie znam zastosowania takie oddzialu wiec tutaj sie zastanawialem czy zamiast tych 20gg nie lepiej 20 EG mimo ze wiecej pktow, bo ja osobiscie jeszcze takich klocow nie testowalem, wole dawac wiecej 10 niz jeden duzy kloc GG
Pewnie, ze lepiej byloby miec wiecej 10-tek GG, ale wyjasnienie tej zagadki tkwi w 4 literach. Nie, nie tych które pomyslałes... ;) Chodziło mi o "EURO", czyli zasady ETC, ktore ograniczaja liczbe jednostek jednego typu do max. 3 w armii. Jezeli wiec chcec miec 45 łuków (to tez max. narzucony przez EURO) nie wystawisz 4 oddziałów GG, tylko dwa mniejsze i jeden wiekszy. A jak juz masz wiekszy, to warto zainwestowac w CG. A jak juz masz CG, to i plonące ataki sie przydadzą. Proste kalkulacje. :)
=D> I wszystko jasne
bless pisze:Co do EG, to nie ma o czym mowic. Niegrywalny oddział. Nie równa sie nawet z polową oddziałow corowych w innych armiach, co dopiero mówić o elitach (do ktorych sami sie teoretycznie zaliczają...)
To jest strasznie smutne... Masakra, serio. Ja bym chciał pograć na eternalach :( A to jest kupa punktów i w sumie, nie za dużo potrafią... Ehh.

Awatar użytkownika
Helkar
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Helkar »

O wlasnie juz wiem ze na euro tak sie wystawia, moze pzrez to jeszcze nie obczailem zasad na euro bo nie gralem na nie i jaks dlatego nie mailem okazje ale dobrze wiedziec dzieki za info :). (myslalem ze moze jest jakis inny podstep ukryty w tym :):).

MI z jednej strony tez szkoda tyh ethernali ale z drugiej nie bo strasznie drogie figurki i malo kto je ma czy spzredaje pomalowane, a kupno i pomalowanie takiej 20 to duzy wydatek wiec jak dla mnie jesli nie stanieja i nie zrobia sie plastikowe to moga byc nie grywalne :).

Awatar użytkownika
pingu
Falubaz

Post autor: pingu »

to wydatek 150 zł nie wiem czy tak duzo, jak ostatnio za 3 longów zapłaciłem 70 zł
Obrazek
Idiotów na świecie jest mało, ale są tak sprytnie rozstawieni, że spotyka się ich na każdym kroku...

Awatar użytkownika
Jacek_Azael
Masakrator

Post autor: Jacek_Azael »

Helkar pisze:O wlasnie juz wiem ze na euro tak sie wystawia, moze pzrez to jeszcze nie obczailem zasad na euro bo nie gralem na nie i jaks dlatego nie mailem okazje ale dobrze wiedziec dzieki za info :). (myslalem ze moze jest jakis inny podstep ukryty w tym :):).

MI z jednej strony tez szkoda tyh ethernali ale z drugiej nie bo strasznie drogie figurki i malo kto je ma czy spzredaje pomalowane, a kupno i pomalowanie takiej 20 to duzy wydatek wiec jak dla mnie jesli nie stanieja i nie zrobia sie plastikowe to moga byc nie grywalne :).
Najlepiej weź tych eternali i idź na najbliższy dobrze obstawiony lokal. Skończysz jak każdy, kto się łudził, lub co lepsze, zdobądź pudło, czym BARDZO zaskoczysz wszystkich i zostań prekursorem standardu WE.
Pzdr.
-"Im dalej w las, tym więcej drzew"
-"To mały krok dla człowieka, ale dla karła, normalny...;-)"
Obrazek
P.S.WE rare 8ed. ;-p

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Jacek_Azael pisze:
Helkar pisze:O wlasnie juz wiem ze na euro tak sie wystawia, moze pzrez to jeszcze nie obczailem zasad na euro bo nie gralem na nie i jaks dlatego nie mailem okazje ale dobrze wiedziec dzieki za info :). (myslalem ze moze jest jakis inny podstep ukryty w tym :):).

Najlepiej weź tych eternali i idź na najbliższy dobrze obstawiony lokal. Skończysz jak każdy, kto się łudził, lub co lepsze, zdobądź pudło, czym BARDZO zaskoczysz wszystkich i zostań prekursorem standardu WE.
Pzdr.
Vot te na. Wszystko jest możliwe :) Jednak na pewno nie będzie to łatwe...
Wydatek 150? Haha, ja kupiłem 20 eternali i filler na 4 do nich :) Nie kosztowało to 150 zł heh.

Awatar użytkownika
Heptun
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Heptun »

Laik pisze:
1 Spellsinger @ 140.0 Pts
Magic Level 1; Lore of Athel Loren; Longbow
Feedback Scroll [50.0]
@Laik - jak ten scroll ci się sprawuje ? Powiem szczerze, że opłaca się go rzucić tylko powyżej 5 kości i też nie ma pewności, że mag spadnie :)

Pytanko - czar normalnie wchodzi ? Czy jakoś go dispeluje ?
:twisted: Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek :twisted:

Awatar użytkownika
Vallarr
Falubaz

Post autor: Vallarr »

Czar wchodzi normalnie, a scroll jest imba, zwlaszcza polaczony ze snajperka dowolnego rodzaju. Jesli ktos ma farta w kosciach, to jest w stanie za 50 pkt ubic/dobic (np po ranie z miscasta) duzego maga, a przede wszystkim doskonale sprawdza sie jako straszak - "rzucam z 6... albo czekaj..." :lol2:

Awatar użytkownika
Luc
Kretozord

Post autor: Luc »

Obrazek
:wink:

Rozumiem, że jeśli Mag posiada magicznego Warda to może z niego skorzystać ?
Skorzystałem ze scrolla raz - wkleiłem 1 ranę, dostałem mocnego gonga z czaru i nie spłacił mi się.
Jak dla mnie mocno sytuacyjny scroll.
Można łatwo maga ściągnąć a można nic nie zrobić.
Dużo chyba od szczęścia tutaj zależy ;)
a przede wszystkim doskonale sprawdza sie jako straszak - "rzucam z 6... albo czekaj...
Muszę sobie to zapisać =D> :mrgreen: :mrgreen:
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.

Awatar użytkownika
Vallarr
Falubaz

Post autor: Vallarr »

No sa czary, ktore po prostu trzeba dispelowac i nie ma sensu puszczac scrolla :P Ale i tak go lubie.
Ward jak najbardziej dziala, ale z wardami na magach spotykam sie bardzo rzadko - jesli juz, to pendant w DE, ktory scroll olewa, bo nie ma sily :P

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Wardy na magach się zdarzają - slann, seer np.

Feedback - wiadomo że feedback tylko fuksem może zabić dużego maga, ale 2 rany są już całkiem prawdopodobne, ładnie się to łączy ze snajperkami, orłem, warhawkami czy innymi wildami w samobójczej szarży.

co do sprawdzania - różnie bywa :)

Awatar użytkownika
Jacobs
Falubaz

Post autor: Jacobs »

czy ja wiem czy ward na magach tak żadko sie zdarza. Może gram w dziwnych miejscach ale u nas to częsta praktyka, zabezpieczajaca przed różnymi sajperkami itp. ;)
wenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).
Turniejowo nowe WE

12/4/5

Awatar użytkownika
oczko
Falubaz

Post autor: oczko »

a tak przy okazji jak mag rzuca jakiś czar np. słoneczko i siadzie od feedback scrolla to co sie dzieje? czar działa? czy też nie bo mag zginął przed efektem czaru a ten mowi wyrażnie że efekt idzie od maga?

Lenart
Falubaz

Post autor: Lenart »

-przeciwnik rzuca czar
-decydujesz uzzyc feedbacka, czyli:
-1-wpuszczasz czar
-2-mag dostaje hity po efekcie czaru.

przynajmniej ja to tak rozumiem

Awatar użytkownika
oczko
Falubaz

Post autor: oczko »

dostaje hity w fazie dispelu

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

Post autor: Tutajec »

chyba widzę że zaczynacie się użalać nad naszym ulubionym oddziałem który jako jedyny nie działa turniejowo.

no cóż na kolejnego lokala pójdę czymś takim 8)

highborn
green dragon
wyrmhelm
stone of crystal mere
potion of speed
sword of strafe

spellsinger
2 level
dispeal scroll

spellsinger
2 level
feedback scroll

wood elf noble
peagent of shrikes
hunter's talon

wood elf noble
bsb
asyendi's bane
hail of doom arrow

22xETERNAL GUARDS
fcg, banner of swiftness

12 glade guards
musician champion

12 glade guards
fcg, banner of eternal flame

10 dryads

2x 7 wardancer troups
musician

2x great eagle

5 waywatchers

pobawię się tym troszkę,a potem jeżeli wam powiem że eternale są słabi to znaczy że to jest bardziej prawdziwe niż się może wydawać
Obrazek

Zablokowany