Bez obrazy, czemu ostatnio WE tak srogo dostają po dupie?

Wood Elves

Moderator: Gremlin

ODPOWIEDZ
Kacper
Mudżahedin

Post autor: Kacper »

bez obrazy, ale szarże taktyczne to jakaś głupota bardzo trująca mi życie, gdy moje we się kręcą w okolicach lasu, to są w dużym ścisku, jak są w dużym ścisku to dostają niekontrolowaną i przeogromną wklępę od szarż taktycznych, jak się rozejdą po całym stole to wklepa jest podobnie duża od wszelkich masówek i 12"+ szarżujących, a także strzelanek, czyli od prawie wszystkiego

bez obrazy, ale jak post nie zaczyna się od "bez obrazy" to się nie liczy, wstawki typu "i oczywiście...bez obrazy" są nieapetyczne i nie na miejscu

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Bez obrazy, ale gdzie jest Golus, który tak uparcie miał w sygnaturce "NIE szarżowaniu na skirmish po prostej"? ;)
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Gu3scik
Warzywo

Post autor: Gu3scik »

bez obrazy ale co dokladniej oznaczaja Szarze Taktyczne?

Awatar użytkownika
Dastor
Masakrator

Post autor: Dastor »

Bez obrazy ale przeczytaj cały temat :wink:

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

bez obrazy ale znaczą to że szybki bohater czy latający potwór szarżuje na skirmish nie idzie już po linii prostej do najbliższego modelu tylko wywheeluje sobie w dowolnym momencie by dostawić się z takiej strony by np po wycięciu skirmisha wpadł overrunem w inną jednostkę. Jak długo ma ruch na taki move w szarzy tak zrobi i dostawi się z hmm "pseudo boku" odziału.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Marian
Chuck Norris

Post autor: Marian »

bez obrazy ale :lol: tak sobie o tym myśle i zastanawiam się jak się z takimi zagraniami bawić, macie już jakieś pomysły jak tu se dać rade z tymi szarżami taktycznymi, bo mi jakoś nic konkretnego nieprzychodzi do głowy :? :?
Ostatnio zmieniony 23 gru 2006, o 21:51 przez Marian, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

bez ob razy ale chyba poza uważnym poruszaniem odziałów chyba nie, może jedynie w pobliżu jakiś treeman czy coś co mogłoby odstraszyć rzeczonego szarżującego od takiego postępowania. Trudno powiedzieć. Albo rzekomym ksirmishem po prostu dać flee jak da rade.

Marian
Chuck Norris

Post autor: Marian »

bez obrazy ale scirmishe w leśnych niemogą robić flee :roll: aa no tylko scauci mogą :wink:

Awatar użytkownika
Dastor
Masakrator

Post autor: Dastor »

Bez obrazy Murmandamus, ale spamujesz na każdym z for tutaj, oszczędź nam tego.

Nic się nie przy tym zrobić. Jedyny sposób jaki wymyśliłem to ustawić 3 driady obok siebie z jedną lekko wysuniętą, to nie da przeciwnikowi za dużej swobody :wink:

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Dobra, bez obrazy już się nie odzywam tutaj. Chciałem tylko włączyć się do dyskusji.

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

bez obrazy panowie ale taktyka zalezy scisle od przebiegu bitwy... no i oczywiscie przeciwnika,teraz tylko gdybac mozemy... zawsze sie znajdzie sposob zeby obejsc to. z czasem ludzie po prostu naucza sie grac z tymi szarzami i wykozystywac je dla wlasnych celow...

radaner
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: radaner »

Bez obrazy ale ta zasada naprawdę istnieje? :shock: Nie czytałem jeszcze różnych errat i dupereli ale jesli naprawdę jest taka taktyczna szarża to ja się zastanawiam co za idiota to wymyślił! Oczywiście mi jest to na rękę (nie gram WE 8) ) ale kurna z tej samej beczki w końcu jakieś fajfusy wymyślą szarzowanie na klocki w podobny sposób. Kawaleria podjeżdza do oddziału okrąża go i ciach z boku, overrun w kolejny bok i tak dalej...
Imho teraz 2 główne bolączki WE to pitka na rasiaka i obcięty marsz. Dla moich HE treemen w poprzedniej edycji był NIE DO ZDJĘCIA. A jak już było tego 2 to totalna klapa (i prosze mi nie mówić że "a dobry gracz to by to zdjął" - nie jestem dobrym graczem i kompletnie nie miałem sposobu na treemeny). teraz przeciwnik nie ma tak łatwo bo trzyma scrolle akurat na pitke i reszte albo musi dispelować ręcznie albo wpuszczać. Przez co lekkie misajle tną tą jego miętką piechotę. Nice! Kopa za to dostał ten itemek co teleportuje. Ładujemy się od boku i panika po całej armii przeciwnika praktycznie jak sie uda zbrejkować.

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Bez obrazy istnieje istnieje... zobaczymy jak bedzie dzialac a co do oddzialow to nie masz szans tego wykorzystac panocku. strefa szarzy top sterfa szarzy. co do teleporu to masz na mysli kamyczek polnocy, ukrytych drozek? nic sie nie zmienil... jak byl dobrze wykozrzystany to dzialal dobrze :wink:
Ostatnio zmieniony 24 gru 2006, o 22:26 przez bigpasiak, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

bez obrazy ale ja mysle ze troche przesadzacie.
WE przepakowane sa!

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

TruePunk pisze:bez obrazy ale ja mysle ze troche przesadzacie.
WE przepakowane sa!
bez obrazy... ale bez komentarza...

Awatar użytkownika
Skolim
Mudżahedin

Post autor: Skolim »

Bez obrazy ale możesz powiedzieć w którym miejscu one są przepakowane. Bo ja tego przpakowania nie widzę

Awatar użytkownika
Wujek Kiczu
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Wujek Kiczu »

TruePunk pisze:bez obrazy ale ja mysle ze troche przesadzacie.
WE przepakowane sa!
bez obrazy ale przepakowana to jest torba 6sto klasisty ;)

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Bez obrazy, nie są przepakowane, bo samograja raczej ciężko złożyć. Ale na pewno są bardzo mocne.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Oskar
Wodzirej

Post autor: Oskar »

Bez obrazy , samograja złożyć cięzko , ale słabą rozpiske jeszcze cięzej . WE nie ma słabych oddziałów , są tylko dobre i lepsze . :wink:
Myśle , ze 7 edycja wymusi jedynie delikatne korekty w rozpiskach , mniej skirmishu więcej kawalerii i łuczników .

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

bez obrazy, czyli poza zmiana kosmetyczna malo co sie u mnie zmieni... bo ja akurat morza skirmihu nigdy nie uzywalem...

ODPOWIEDZ