Gra o Tron - serial
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Re: Gra o Tron - serial
Google nie boli Wystarczy wpisać : game of thrones s1ex (zamiast x pożądany odcinek) następnie dopisać nazwę jakiegoś serwera np. filesonic i już.
Come crawling faster, obey your Master...
BOGINS pisze:Ja oglądam go tutaj, z polskimi napisamiGrand Admiral Thrawn pisze:Można go obejrzeć na stronie HBO (ale chyba to działa tylko jeśli jest się na terenie USA - być może programy typu hide IP tu mogą pomóc) albo pozyskać w inny (mniej szlachetny) sposób.
http://www.nastepneodcinki.pl/game-of-t ... /odcinek-4
Parę postów wyżej podawałem .... czytać czytać czytać.
Mam pytanie do osób, które czytały książkę. Ciekawi mnie jaka część czyklu została już przedstawiona w 7 odcinkach, które zostały wyemitowane? Czy to dopiero mała część pierwszego tomu czy już trochę więcej.
Come crawling faster, obey your Master...
- RedScorpion
- Falubaz
Póki co przedstawiono około 3/4 pierwszego tomu, może troszkę mniej, licząc z wczorajszym odcinkiem.wru pisze:Mam pytanie do osób, które czytały książkę. Ciekawi mnie jaka część czyklu została już przedstawiona w 7 odcinkach, które zostały wyemitowane? Czy to dopiero mała część pierwszego tomu czy już trochę więcej.
Grolshek - też prawda
W książce to pewnie odczuwa się w momencie zakończenia rozdziału, w filmie odcinka, ale ostatnie minuty odcinka były kipiące energią: w sumie mamy bunt królowej kazirki , jej brata który już armie szykuje, no i coś ten doradca lord jak widać się zbuntował. naturalnie nie chcę wiedzieć jak to ma się w książce ale ciekawi mnie czy opowie się po stronie królowej czy też tego młodego brata króla? lub tyran?
Eh tyle niewiadomych
No i jeszcze jest Lord Snow i jego młodzieńcy temperament do latania z mieczykiem. Dobrze że był gruby i mu wyjaśnił na czym świat stoi heh
W książce to pewnie odczuwa się w momencie zakończenia rozdziału, w filmie odcinka, ale ostatnie minuty odcinka były kipiące energią: w sumie mamy bunt królowej kazirki , jej brata który już armie szykuje, no i coś ten doradca lord jak widać się zbuntował. naturalnie nie chcę wiedzieć jak to ma się w książce ale ciekawi mnie czy opowie się po stronie królowej czy też tego młodego brata króla? lub tyran?
Eh tyle niewiadomych
No i jeszcze jest Lord Snow i jego młodzieńcy temperament do latania z mieczykiem. Dobrze że był gruby i mu wyjaśnił na czym świat stoi heh
Tak jak napisal Grolshek - w tej ksiazce malo kto kogo nie zdradzi.
Koncze przedostatnia ksiazke (jest 6 , 7dma ma wyjsc w USA 12 lipca) i powiem szczerze, ze to wszystko co widzicie to jest na razie pikus
Koncze przedostatnia ksiazke (jest 6 , 7dma ma wyjsc w USA 12 lipca) i powiem szczerze, ze to wszystko co widzicie to jest na razie pikus
Nie taką znowu przedostatniąGra o tron (A Game of Thrones, 1996) (wyd. pol. 1998)
Starcie królów (A Clash of Kings, 1999) (wyd. pol. 2000)
Nawałnica mieczy (A Storm of Swords, 2000), wydana w Polsce w dwóch częściach:
Nawałnica mieczy: Stal i śnieg (wyd. pol. 2002)
Nawałnica mieczy: Krew i złoto (wyd. pol. 2002)
Uczta dla wron (A Feast for Crows, 2005), wydana w Polsce w dwóch częściach:
Uczta dla wron: Cienie śmierci (wyd. pol. 2006)
Uczta dla wron: Sieć spisków (wyd. pol. 2006)
A Dance with Dragons – w przygotowaniu (premiera anglojęzycznego wydania zaplanowana na 12 lipiec 2011)
The Winds of Winter – w przygotowaniu
A Dream of Spring – w przygotowaniu
Przedostatnia z juz wydanych.
Oby wybory w USA mu się podobały, po reelekcji Busha przez miesiąc się obraził i nie pisałYudokuno pisze:oby autor książek dożył napisania ostatniego tomu
Ale mnie wpienia te jego ślimacze tempo pisania. Przeczytałem parę lat temu i od tamtego czasu czekam
Potem wszyscy fani się rzucą na 2 nowe tomy, przeczytają je w tydzień i będzie znów trzeba czekać 5 lat....
A co do serialu, to mnie wciągnął straszliwie Nawet moją żonkę wkręciłem, a ona czyta/ogląda zupełnie inne rzeczy.
Potem wszyscy fani się rzucą na 2 nowe tomy, przeczytają je w tydzień i będzie znów trzeba czekać 5 lat....
A co do serialu, to mnie wciągnął straszliwie Nawet moją żonkę wkręciłem, a ona czyta/ogląda zupełnie inne rzeczy.
- krystian1wielki
- Niszczyciel Światów
Człowiek naprawdę niesamowicie wolno pisze (jestem pewien że jeżeli wyjdzie ostatni tom to wyda go już jakiś jego potomek bo sam autor chyba tego nie dożyje przy swoim tempie)
trueVallarr pisze:Jak obama przerznie wybory, to macie kolejnych pare lat czytania w plecy