Skaveni żyją pośród nas.

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Re: Skaveni żyją pośród nas.

Post autor: Klafuti »

A słyszeliście o pladze szczurów śniadych? Oglądałem o tym program. Otóż w Indiach, co 48 lat następuje gigantyczny wzrost populacji i dosłownie następuje piszcząca fala szkodników, pożerająca wszystko na swojej drodze. Dzieje się to na skutek cyklu wegetacyjnego bambusa, czy jakiejś innej rośliny, która dostarcza pożywienia szczurom.

Za to jak byłem w Szwecji, widziałem tam taki park linowy, gdzie wszystkie liny były poprzyczepiane do umieszczonych na drzewach skaveńskich trójkątów. Wyglądało to nieźle :D .
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Ingen175 pisze:Jakiś straszny ten Poznań, a miałem tam jechać :lol2:
Nie no ludzie są w porządku, tylko szczury wpieprzają przyjezdnych. :wink:

Ingen175
Kradziej

Post autor: Ingen175 »

Ok, w takim razie wyposażę się w jakąś trutkę nasz szczury i będzie spokój.

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Lepiej miotacz ognia: przykład Obcego pokazuje, że to skuteczna metoda na różne paskudy.
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
Loizok
Falubaz

Post autor: Loizok »

Ej a słyszeliście o Popielu ;) :D

Awatar użytkownika
krystian1wielki
Niszczyciel Światów

Post autor: krystian1wielki »

Przykład człowieka który nie miał przy sobie miotacza ognia w kontakcie z gryzoniami :P

Awatar użytkownika
oczko
Falubaz

Post autor: oczko »

nie wiem ska jesteś ale w kraku i wawie też są rozległe kanały/podziemia przynajmniej pod starym miastem gdzie szurów jest od pyty,tych większych egzemplarzy też. mój wujek jest archeologiem i pokazywał i zdjęcie jednego już martwego większego bydlaka w życiu nie widziałem

Awatar użytkownika
Vallarr
Falubaz

Post autor: Vallarr »

*___*
<3
Spam.

Kto nie mial ogonkow ten nie zrozumie czemu sa swietne ;)

Awatar użytkownika
gerald_tarrant
Masakrator

Post autor: gerald_tarrant »

ja kiedys w Pasażu Niepolda we Wrocławiu w nocy potknąłem się o ogromniastego szczura. Ponad pół metra miał na luzie :p

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

Vallarr pisze: Kto nie mial ogonkow ten nie zrozumie czemu sa swietne ;)
+1
Też mam szczury, samce, sztuk 2 :) Ze wszystkich zwierząt jakie miałam do tej pory, to one są najbardziej kontaktowe i przyjacielskie. Już o ich inteligencji nie wspominając.

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Moja przyjaciółka ma 12 szczurów w wielkiej klatce w pokoju. Szczury są niefajne jak stwierdzam po kilkukrotnym obcowaniu z nimi. Takie przerośnięte myszy i tyle. :P

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Co kto lubi :) Ja 12 szczurów sobie nie wyobrażam, szczerze mówiąc. Pewnie ciężko ogarnąć takie stado, a jak się pochorują, to wszystkie trzeba leczyć. Do 5-7 mogłabym mieć, ale to już nie w tym mieszkaniu, bo nie mam miejsca na większą klatkę ;)

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

Post autor: Yudokuno »

Mifa, albo załatw sobie korepetycje z języka polskiego, albo zamilknij.

@ Szczurki są cudowne! Przez większość życia hodowałam różne gryzonie, ale szczury zdecydowanie są moimi ulubieńcami :)
lohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
...mój bohater :D

Ingen175
Kradziej

Właśnie, czegoś mi w jego wypowiedzi zabrakło. hmmm ... znaków interpunkcyjnych ?

A co do szczurków, nie wiem czy chciałbym mieć takowego. Na razie planuję gekona, a do tego brat ma papugę. Za dużego zwierzyńca to nie można mieć.
Mówicie ,że szczury takie cwane są ? A jakiś przykład ?

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Mówicie ,że szczury takie cwane są ? A jakiś przykład ?
Jeden z moich, jak jeszcze był mały:
Obrazek

;)

(minusem są liczne podrapania, które wówczas miałam, co być może trochę widać na zdjęciu - no ale pazury i podrapania to nieodłączna część smutków i radości związanych ze szczurami)

A tak serio: szczury są mądre, szybko się uczą. Na imiona też mogą się nauczyć reagować, chociaż to wymaga nauki.

Ingen175
Kradziej

Niejeden facet chciałby znaleźć się na jego miejscu :lol2:

No dobra, muszę przyznać. Szury fajne są.
Ale i tak gekon mi się podoba bardziej. To takie moje skrzywienie lizardmenie :P

Awatar użytkownika
Akadera
Falubaz

Post autor: Akadera »

Jakos mnie odrzucaja gryzonie, zdecydowanie moje ulubione zwierzaki to koty ;)
Tak z ciekawosci to jak wyglada kwestia z higiena i usposobieniem takich szczurow?
kudłaty pisze:Wiadomo alkohol jest dla ludzi, ale śliwowica jest dla frontu wschodniego

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

Post autor: Yudokuno »

Skavenblight pisze: Jeden z moich, jak jeszcze był mały:
Obrazek
po prostu chciałaś się cyckami pochwalić :mrgreen:
lohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
...mój bohater :D

Ingen175
Kradziej

A ja chciałem tak tylko delikatnie zasugerować, ehhh

No dobra, ale my tu gadu gadu o cyckach, a miało być o szczurach.

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Akadera pisze:Jakos mnie odrzucaja gryzonie, zdecydowanie moje ulubione zwierzaki to koty ;)
Tak z ciekawosci to jak wyglada kwestia z higiena i usposobieniem takich szczurow?
Koty też lubię, ale mam alergię i nie mogłabym mieć.
Co do higieny - szczury są generalnie dość czyste, myją się itd. Szczurze samce niespecjalnie chcą sobie czyścić ogony, ale jest takie mydło w płynie, które nam poleciła weterynarz i po nim wszystkie nieczystości schodzą bez śladu, raz na parę dni wystarczy wyczyścić. Ale poza ogonami w zasadzie nie ma problemu. No ale wiadomo, samce znaczą teren, chyba że się wykastruje. Klatkę czyści się jak w przypadku każdego gryzonia, raz na parę dni.

Z usposobieniem - nie wiem, jak inne szczury, ale moje są bardzo łagodne. Nigdy nikogo nie ugryzły. Czasem walczą ze sobą, ale też bez zębów, same zapasy ;) Lubią kontakt z człowiekiem, rzadko coś je wystraszy, raczej ciekawskie z nich zwierzątka. Ale trzeba uważać na piwo, bo mi kiedyś szczur prawie wlazł do szklanki i przymierzał się do picia ;)
Yudokuno pisze: po prostu chciałaś się cyckami pochwalić :mrgreen:
Każda okazja jest dobra ;)
Swoją drogą, słyszałam o dziewczynie, która kupiła sobie specjalnie dwa razy za duży stanik i przewozi w nim szczury - jeden w jednej miseczce, drugi w drugiej. Nie zazdroszczę podrapań ;)

ODPOWIEDZ