Wielkie dzięki o to mi chodziłoWojteq pisze:O to chodzi?
http://colors.silicon-dragons.com/full_line.php
Szybkie pytania
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
Re: Szybkie pytania
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Farbą olejną.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Zależy jaki lakier, niestety większość lakierów jakich używa się do figsów prędzej czy później się zetrą. Ostatecznie nic ci nie szkodzi spróbować z tym co masz, jak się nie uda to po prostu wrócisz do punktu wyjścia.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
można
można, ja jeszcze metaliki poprawiam zawsze
"Not that I have anything against senseless violence, manling, but why exactly are you strangling that old man?"
+++ Gotrek Gurnisson, Trollslayer +++
facebook.com/HammerhoodGames <--- takie tam o grach
Stare Dwarfy oraz O&G KUPIĘ
+++ Gotrek Gurnisson, Trollslayer +++
facebook.com/HammerhoodGames <--- takie tam o grach
Stare Dwarfy oraz O&G KUPIĘ
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Od wódy się nie niszczy to i od spirytu nie powinno. Alkohol rozpuszcza akrylową farbę z figsów tylko jak w nim posiedzą dłuższy czas, przy pojedynczych kroplach raczej nic złego się nie stanie. Myślę że lepszy pędzelek.
Nie ma nadlewów, ale ma bombelki, które trzeba łatać. Nie nabiera wartości kolekcjonerskiej i póki co nie znamy zbyt sposobu na "recykling" takich modeli poprzez ich bezpieczne zmywanie.
Do tego modele są droższe niż ich pierwowzory z metalu. Ogółem niezły failcast.
Do tego modele są droższe niż ich pierwowzory z metalu. Ogółem niezły failcast.
- The WariaX
- Falubaz
Kropelka.
Zawsze używam, fajnie klei i da się łatwo rozkleić bez jakiś destrukcyjnych efektów.
Zawsze używam, fajnie klei i da się łatwo rozkleić bez jakiś destrukcyjnych efektów.
Zapraszam do mojej galerii :
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35475
Maluję na zamówienie:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 13#p990613
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Ciekawe bo ja używam kropelki do klejenia na stale i moim zdaniem nie jest łatwo rozłączyć plastiku sklejonego cyjanoakrylem.
A bawił się ktoś klejami topliwymi na bazie polioctanu etylowo-winylowego? Znalazłem coś takiego dzisiaj w castro, jako wkłady do elektrycznego pistoletu. Zastanawiam się jak to wiąże plastik i czy się łatwo usuwa.
Kalesoner pisze:Orki i gobliny są częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro.
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Ja mam takie cudo, używam do makiet. Slabo klei plastik (jest spora szansa że elementy będą się same rozklejać w transporcie) i łatwo się usuwa. Problematyczna będzie aplikacja tego na małe powierzchnie. Ten klej zostawia też grubą warstwę więc może nieestetycznie wyglądać. Ale może sprostać twoim potrzebą.